Roolileikin kahleissa?

  • Karoliina Sallinen

”Vapaus seksuaalisuudesta” on facebook-yhteisö, joka ”kyseenalaista joka puolelta pursuavia ylisekstisiä arvoja” ja pitää yhdyntäkeskeistä seksiä enimmäkseen ”toisen kehoa vasten runkkaamisena”.

Vaikka ryhmän perustajat Jaska Gustafsson ja Elena Sofia vastustavatkin lapsien seksikkäitä vaatteita (hyvä) sekä kritisoivat mainonnan seksikeskeisyyttä (kuka ei?), niin itse ryhmän pääideaa saa minut mietteliääksi.

Perustajakaksikon mukaan seksikeskustelun suurin ongelma on siinä, että biologisen sukupuolen oletetaan vastaavan sosiaalista ja seksuaalista roolia. Heidän mukaansa sukupuoliodotukset tuovat kahleita, ja ”nykyään haluttujen ja toivottujen seksuaali-identiteettien kirjo on valitettavan kapea”.

Siis what?
Ensinnäkin: kyse ei ole mistään ”nykyään”. Eiköhän sukupuoli ole ammoisista ajoista lähtien määritellyt jotenkin ihmisen persoonaa. Määritteleehän meitä myös sellaiset perusedellytykset kuin kansalaisuus, kieli ja vaikkapa koulutuskin. Aivan sama, kuin joku alkaisi salailla olevansa insinööri, jottei nyt vain leimattaisi vääränlaiseksi.

Myönnän, että tämä ajattelu ”tyttöjen pitää piirrellä hiljaa, kun pojat saavat kiipeillä puissa” on raivostuttavaa. Siitähän seuraa väkisinkin seuraava jatko-osa: Useamman seksikumppanin omaava mies on sankariuros, ja samaan määrän omaava nainen jakorasia-yhteishyvä-lumppu. Jopa se h-henkilö!

Tästäkin huolimatta on muistettava faktat! Yleensä pimpalla varustetut henkilöt tuntevat olevansa tyttöjä, ja aika usein he haluavat seksikumppanikseen sen, jolla on alkkareissaan sepalus. On poikkeuksia, se on mahtavaa, mutta jostain lähtökohdastahan on kuitenkin aloitettava. Jos ei ole normiyksilöä, ei ole erikoistapauksiakaan!

Toiseksi: Minusta seksuaalinen liberaalius ei voisi edetä enää nopeampaa. Se olisi luonnotonta. On seksimessut, tankotanssijumppa ja tv-ohjelmien kiintiöhomot. Kuten mummoni sanoi, ei hänen nuoruudessaan ollut e-pillereitä edes ihmisille, ja nyt niitä syövät jo kotieläimetkin. Malttia kansa, malttia!

Ja lopuksi ajatus: "Vapaus seksuaalisuudesta" vastustaa seksin tunkemista joka paikkaan. Itse laittoivat sitten s-sanan ryhmänsä nimeen, ja tuovat tyttöjen toiseutta koskevaan keskusteluun mukaan seksin. Aihetta on näköjään vaikea vastustaakin ilman keskustelun lisäämistä!

Herää vain kysymys, onko ihminen koskaan vapaa seksuaalisuutensa ja sukupuolensa kahleista? Edes silloin, kun kieltäytyy seksistä kokonaan?

Kirjoitettaessa soi Kent: Hjärta

2 kommenttia

Kivikaja

2.2.2010 19:53

Uusi yhteisöni "Vapaus aseksuaalisuudesta" kyseenalaistaa pursuilevien aseksuaalisten hörhöjen joka puolelta pursuilevia aseksuaalisia arvoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.2.2010 18:29

En ole lukenut perustajakaksikon yhteisön esittelyä, mutta seksuaalisuus parisuhteissa voi olla hyvinkin tylsää. Monet eivät ole halukkaita kokeilemaan uusia asioita, sellaisia joita eri kulttuureissa on ennen muinoin harrastettu. Jo pelkästään japanilainen kulttuuri tuo esille paljon erikoisempia muotoja, fetissejä jne joita me länsimaalaiset pidetään hyvin outoina. Moni joutuu ehkä vaikenemaan joistakin mielihaluistaan koska pelkää kumppanin pelästyvän tai suuttuvan. Eli opetetaanko meidät jo alussa tietynlaiseen toimintamalliin? On kyllä eri seksuaalivähemmistöjä, mutta silti ei osata rakastella monipuolisesti ja molempia osapuolia tyydyttävästi. Eli pitäisi muka valita yksi rooli ja pysyä siinä koko ajan..roolileikittely ei ole sallittua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi