Syödään iloiset eläimet vain suihimme

  • peikkojihuu

"Kaikki me kuolemme joskus" on argumentti, jota kuulee lihansyöntiä puolustaessa. Eläimiä voidaan siis käyttää surkeiden olojen ja teurastamon kautta lautaselle, koska ne kuitenkin kuolevat joskus.
Eläimien elämä on lyhyt ja täynnä kärsimystä. Niistä on tullut vain tuotantovälineitä, joiden avulla tyydytetään ihmisten makumieltymyksiä sekä rahan himoa. Lisäksi kuvaa tehotuotannosta muovaavat mainokset iloisesti pelloilla pomppivista eläimistä.

Lihansyönnistä on tullut osa kulttuuriamme, joidenkin on vaikea erottautua joukosta ja muuttaa ruokavaliotaan, koska kokevat sen aiheuttavan mm. vaivaa, ja sitä että se ei olisi yhtä hyvää ja terveellistä.
Kasvissyöntiä kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä sen avulla vähennät eläinten kärsimystä, autat ympäristöä sekä parannat terveyttäsi.
Eläimet aistivat ja tuntevat kipua samoin kuin ihmiset. Onko siis oikein tappaa eläimiä ihmisravinnoksi, kun saatavilla olisi myös muita vaihtoehtoja?
Syömällä kasvisruokaa, pelastaa yli 400 eläintä vuodessa!
On myös tärkeää pohtia, miksi lemmikkejä ei syödä. Niille osoitetaan hellyyttä ja niiden koetaan tuottavan iloa elämään, mutta lehmät, siat ja kanat laitetaan häkkeihin, joissa ne eivät pääse välttämättä edes kääntymään.

Erityisesti ympäristöhyötyisi ihmisten siirtymisestä kasvissyöntiin, sillä esim. karjankasvatus tuottaa 18 prosenttia kasvihuonepäästöistä eli suurempi osa kuin liikenteen osuus.

Jotta saataisiin lehmänmaitoa, on lehmän poikittava joka vuosi, mikä varmasti rasittaa lehmää. Sen lisäksi vasikka erotetaan melkein heti emostaan, mikä on luonnotonta, sillä eläimillä kuten meilläkin on luonnollinen tarve pitää jälkeläisistään huolta.

Olen ollut kasvissyöjä reilut kuusi vuotta ja mitä enemmän olen asiaan perehtynyt, sitä tyytyväisempi olen päätökseeni. Täytyy kyllä myöntää, että alku oli hieman vaikea ja luovuin lihasta hiljalleen. Ensin luulin, että kun siirtyy kasvisruokaan niin joutuu syömään vain samoja ruokia, mutta proteiinin lähteitä on paljon mm. pavut, linssit, soijatuotteet ja tofu.

Kasvisruoan ei tarvitse olla terveellistä, mutta kun syö oikein huomioiden proteiinin ja vitamiinien saannin, se on terveellisempää kuin liharuoka.Lisäksi jotkut saattavat luulla, että kasvisruoka on vähäkalorista, mutta näin ei ole. Kasvisruokaa ei tarvitse syödä sen enempää kuin liharuokaa, kunhan vain huolehtii ruoka-aineiden tasapainoisesta saannista.

Olemme siis nyt kaikki yhtä mieltä siitä, että kasvisruokavalio on paras, eikö niin!

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus