Kusemisen kellottamisesta

  • Anita

Kun pääsin jo yhdessä aiemmassa postissani ihmettelemään venäläisten naisten vessatottumuksia (http://www.city.fi/yhteisot/blogit/anitan/110437/ ), en mitenkään malta olla jatkamatta samasta herkullisesta teemasta. Sain nimittäin juuri kuvallisen tervehdyksen Shanghaista:

Shanghain kellottava vessa
Shanghain kellottava vessa

Nyt kun kaupungissa on Expokin käynnissä, on onneksi keksitty tapa lastata pientä painetta vessakävijöille, etteivät visiittien pituudet venyisi mahdottomiksi. Vessan oven valotaulussa pyörii aika, jonka vierailija on kopissa käyttänyt. Aikarajaa visiitille ei ole, mutta onneksi alueelta löytyy kuitenkin keskusvalvomo, jolloin ovet saadaan auki nappia painamalla epäilyttävissä tilanteissa. En ole varma kauanko on epäilyttävä aika hengailla vessassa? Mielestäni oikeanpuoleisen kopin 17:13 jo lähentelee sitä?

Minun, ja muiden kiinankielentaidottomien onneksi sain muuten myös käännökset kuvan teksteihin: ovessa kerrotaan paitsi että koppi on varattu, myös että kyseessä on kyykkymallin toiletti. Näin suomeksi reikä lattiassa.

Jos olet Expoon menossa, ja haluat mukaan nopeuskilpailuun, tiedoksi, että kyseiset kopit ovat YuYuan puutarhan yleiset wc-tilat (http://en.wikipedia.org/wiki/Yuyuan_Garden).

Ystäväni muistutti, että Kiinassa (niinkuin muuten Venäjälläkin) liikennevalopylväässä sekunnit vähenevät sen mukaan, paljonko kadunylittäjällä on aikaa kipittää toiselle puolen. Näissä vessoissahan on kyseessä käytännössä sama ilmiö. Paitsi, että onneksi sekunnit kulkevat nousu- eikä laskusuuntaan.

2 kommenttia

WilleWau

28.5.2010 18:52

Kaikkea ne täyteen tuupatuissa maissa keksivätkin. Onneksi finassikusetus ilman limiittejä on pidetty EU:n sisäisenä asiana. Ainakin toistaiseksi. :-D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.6.2010 22:36

17:13 on ihan normirajoissa jos kävijä ei ole syönyt tarpeeksi kuitua ja jos hän esim. lueskelee jotain mukaansatempaavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi