Las Palmas baby!

  • Anita

Okei, pikatesti lomailutottumuksistasi:

1) Suositko enemmän:
a) Rantalomia
b) Kaupunki- tai harrastuslomia

2) Työskenteletkö johtotason tehtävissä:
a) Kyllä
b) En

Ja sitten pikku yhteenlasku testin tuloksista: Jos päädyit a-vastauksiin, olet HP:n ja StrategyOne:n tutkimuksen mukaan kesälomalta palattuasi tehokkaampi työntekijä kuin alaisesi tai kaupungissa lomailleet.

Tutkimuksen mukaan rannalla lomailleet pk-yritysten työntekijät palaavat töihin kaikkein tehokkaimpina. Rantaloma parantaa työtehoa kolme kertaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin kaupunki- tai harrastusloma. Seikkailuloma on työtehokkuuden kannalta kahta edellistä parempi vaihtoehto, muttei yhtä tuottavuutta lisäävää kuin Las Palmas ananas-drinkki kädessä.

Vaikuttaisi myös, että johtajat osaavat hyödyntää lomiaan muita tehokkaammin. Työntekijöihin verrattuna 13 % suurempi osuus johtajista arvioi unohtavansa lomalla työhön liittyvät velvollisuudet ja huolet. Yllättävin tulos lienee se, että 1674:n 18-74 -vuotiaan kyselyyn vastanneen mukaan yhden viikon loma lisää yhtä paljon tehokkuutta, kuin kahden viikon loma. 66 % vastaajista kertoi yhden viikon loman lisäävän työtehoa, ja 63 % totesi samaa kahden viikon lomasta.

Tänä kesänä kuitenkin kaksi päivää lomaa viettäneenä, eli Kööpenhaminassa kaksi päivää töitä tehneenä suurena holiday specialistina jäin pohdiskelemaan tilannetta yksi kahden viikon loma putkeen vs. kaksi viikon pituista lomaa eri ajankohtina. Jälkimmäisessä on kiistatta yksi suuri ongelma, eli pre-loma-stressi tulee kaksi kertaa. Verenpaine nousee 1) Siitä, kun miettii, onkohan töissä kaikki tehty niin hyvin, että voi jäädä lomalle ja 2) Siitä, kun miettii miten rempallaan koti on/ Voivoi, kun ei ole ehtinyt pakata/ Unohtuikohan muuten jotain.

Voisiko joku siis kertoa, kummassa lomamuodossa kokonaisstressi nousee korkeammalle tasolle?

3 kommenttia

Anonyymi

30.8.2010 13:45

Äänestäisin yhtä kahden viikon lomaa kahden erillisen viikon pätkän sijasta. Lisäksi suosittelen, että mahdolliset reissut tai muu raflaavampi toiminta tehdään heti loman alussa, tällöin rutiinit katkeavat väkisin ja loman lopussa voi sitten rauhassa ottaa rennosti kun "loma on suoritettu".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

8.9.2010 21:08

Yleensä suunnittelen samaa, mutta lopulta käy niin, että olen loman alun todella väsynyt ja loppuvaiheessa astuukin sitten kunnon suoritusmentaliteetti esiin levon päälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.10.2010 17:25

Mutta eihän Las Palmas edes ole mikään rantalomakohde, vaan melkein Helsingin kokoinen tavallinen espanjalainen kaupunki. Sattuu siellä toki rantakin olemaan

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi