Neukkubussi, Allegro ja röökiralli

  • Anita

Tunnustan viha-rakkaus -suhteen Suomesta Venäjälle siirtymisen suhteen. Siis myös molempia maita kohtaan suhtaudun em. tavalla, mutta puhutaan nyt pelkästään siirtymisestä.

Käytän lähes poikkeuksetta niitä Tennispalatsin kulmalta lähteviä minibusseja. Hinta 15-20 e ja matkan kesto ihan mitä sattuu. Toivotussa tapauksessa n. 6 h, mutta esimerkiksi viimeksi Suomeen saapuessani (yövuorolla joka lähti Pietarista klo 22) venäläisellä bussikuskilla ei ollut vaadittavia dokumentteja, hän palasi Pietariin, me matkustajat jäimme odottamaan seuraavaa bussia rajalle kolmen aikaan yöllä. Olin kuitenkin lopulta kotona kuudelta aamulla.

Olen kuitenkin linja-autoista hyvin innostunut, sillä 55 e:n viisumin jälkeen on mukava matkustaa halvasti. Venäjältä Suomeen päin tullessa nämä bussit heittävät kotiovelle asti pk-seudulla (kokonaishinta 25 e). Sinänsä luksusta, että junamatkan hinta on se perinteinen 60,2 e. Se on myös nololla tavalla jotenkin pieni lisäseikkailu lähimatkailuun, samanlainen itä-simulaattori kuin viisumin haku lähetystöstä. Näillä linjoilla vaan lapsellinen "tuodaan tupakkaa laittomasti rajan yli" -meininki kukoistaa: bussiemäntä antaa jokaiselle paikalliselle matkustajalle röökikartsan matkatavaroihin Suomea lähestyttäessä. Olen miettinyt monesti miksei asialle tehdä mitään.

VR tulee tulevaisuudessa tarjoamaan mukavuudenhaluisemmille kalliimman (oma arvio, hintaa ei tietysti ole vielä ilmoitettu) 3,5 tunnin junamatkan Pietariin. Allegron kyydeistä lisää tietoa täällä:
http://www.vr-konserni.fi/fi/vakiolinkit/VR-konsernitiedottaa/news_565.html

3,5 tunnin suorituskyvyn lisäksi 220 huippunopeus Suomen puolella (200 Venäjän puolella). Seitsemän vaunua, 350 paikkaa. Kuulostaa toimivammalta kuin täysin flopannut laivayhteys ainakin siksi, että juna-asema on selkeästi satamaa lähempänä keskustaa. Junan nopeus ja mukavuus toiminee ainakin liikematkailijoille.

Mutta, että ne nopeudet.. 200 km/h Venäjän rautateillä. Oli kunnostuksia tai ei, niin ei kyllä tule tapahtumaan tällä mielikuvituksella.

1 kommentti

Anonyymi

19.3.2010 21:28

moi mitä kuuluu sä olet kauniis nainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi