Rakkausturismia vai seksimatkailua?

  • Anita

Mietin tänään rakkausturismia ja seksimatkailua. Katsoin Dawn Porterin suhdeseikkailuita Neloselta. Idea oli karkea ja kulunut: jenkkimiehet reissasivat Ukrainaan (huom. Ukrainaan, ei edes Venäjälle tai Thaikkuihin, katalogivaimojen luvattuihin maihin) vaimonhakuun. Odessassa pidettiin juhlat, joissa miehet tutustuivat paikallisiin naisiin. Huvittava hetki tuli, kun naiset olivat enemmän innoissaan ilmaisesta ruoasta kuin lippispäisistä arizonalaisista farmareista. Porteria tämä hämmästytti. ”Hei nää ukrainalaiset naiset ei otakaan ketä vaan, et nää on kriittisiä”.

Mielestäni rakkausturismi on oikeastaan aika hyvä diili, useastakin syystä. Itäeurooppalaiset naiset ovat paremman näköisiä suhteessa alueen miehiin. Naisia on pelkästään Venäjällä miljoonia enemmän kuin miehiä. Jos ulkomaalaisilla miehillä on liikaa rahaa, naisilla ei tarpeeksi, taloudellinen match on hyvä. Sitä paitsi slaavien ulkonäkö tuntuu miellyttävän lännen miehiä. Plus itäeurooppalaiset naistuttavani ovat myös selkeästi halukkaampia sitoutumaan kuin lännessä asuvat neidit. Tapailun päämäärä on avioliitto (mitä nuorempana sen parempi), ei yksi yhteinen yö. Pikku fakta sitten vaan, etten ole varma, kuinka hyvin lännen miesten ulkonäkö miellyttää slaavinaisia vai onko kyse vain rahasta. Kuulemma eurooppalaiset ovat ainakin yleensä vähemmän juoppoja, joka on selkeä plussa.

Seksimatkailu ei mielestäni istu idän sitoutumishaluiseen kulttuuriin. Selailin katalogia (saa venäläisistä takseista olemalla mies ja sanomalla ”katalog”). Kyseessä on puhelinluettelon tapainen läpyskä, jossa on esitelty naisia puhelinnumeroineen. Pehmopornokuvan vieressä on myös tieto siitä, minkä metroaseman lähellä nainen sijaitsee. Hintaa ei kerrota. Jälleen kerran, karkeaa ja kulunutta.

Ps. Mitkä ovat omat kokemuksesi siitä, miten maailma makaa?

Kirjoitettaessa soi Maija Vilkkumaa: Ei

2 kommenttia

Anonyymi

16.12.2009 16:57

Mielenkiintoinen teema.

Länsimaisten naisten ja kehitysmaiden miesten symbioosi ei ole ollut järin mediaseksikäs aihio. Siitä mainitseminenkin on tuntunut aiheuttavan närää naisvaltaisen toimittajakunnan keskuudessa. Useimmiten muistetaan suomalaiset, keski-ikäiset (lue:säälittävät) miehet, joiden suhteet thaikku-naisten kanssa eivät ehkä perustukaan aitoon rakkauteen.

Seksiturismiahan on harjoitettu arviolta kaikista länsimaista Afrikan maihin ja Turkkiin. Asiallahan ovat olleet rakkaus- ja seksielämältään frustroituneet tädit, suomalaisetkin. Mielestäni olisi erittäin mielenkiintoista nähdä dokumenttimateriaalia näiden tätien matkoista.

Suomessa olemme tässäkin edelläkävijöitä. Hyvällä muistilla varustetut muistavat ravintolalaiva Wäiskissä järjestetyt, afrikkalaisten miesten ja suomalaisten naisten tähdittämät "tanssi-illat". Näissä illoissa ei katalogeja tarvittu, kun fantasia tuli kirjaimellisesti lihaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

22.12.2009 14:49

Katsoin muutama vuosi dokkarin, jossa asetelma oli mainitsemasi nainen asiakkaana -kuvio (en harmi vaan löytänyt kyseistä pätkää netistä enää). Siinäkin kuvattiin illanviettoa miehen näkökulmasta (kuinka hän aloittaa illan, laittautuu, myy itseään baarissa). Kaikkiin ehdotuksiin naiset sanoivat ei, jolloin mies näyttäytyi (jälleen) säälittävässä valossa epätoivoisena seksin myyjänä. Voisin itsekin katsoa seuraavaksi mainitsemasi nainen aktiivisena ostajana -näytöksen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi