Suomeen innoturismia? Budapest-malli.

  • Anita

Terveisiä Budapestistä! Löysin sieltä jotain, jonka haluan seuraavassa kuvin esitellä todistaakseni hypoteesini suomalaisten tylsästä kansanluonteesta oikeaksi.

Hypoteesi: Suomessa sijaitsevat turistikohteet ovat tylsiä itsestäänselvyyksiä, muualla maailmassa tilanne on innovatiivisempi. Kotimaassa homma kulkee näin: tässä on patsas, katsotaan sitä, se on nähtävyys. Kas kun ei ole lappua kaulassa, että morjens, tää on patsas. Sama pätee baareihin, yökerho näyttää tasan yökerholta, ettei kukaan vain luulisi sitä esimerkiksi ruokaravintolaksi. Teemat ovat sula mahdottomuus: nimessä saa olla pientä teemaa (esim. Aussibar), mutta tässäkään tapauksessa baari ei saa olla hälyttävästi erinäköinen kuin muut baarit.

Tämän kaiken alkulätinän oli tarkoitus olla johdattelu siihen, että Suomessa tulisi satsata baarien-yökerhojen-kahviloiden sekä kaikkien muiden turistien vapaa-ajan paikkojen innovatiivisuuteen. (Myös suomalaisten viihtyvyydeksi!) Kun ollaan katsottu sitä patsasta normi-tavalla, niin sitten? Ensimmäisistä hyvistä yrityksistä kuulin, kun Pietariin rakennettiin rantabaari hiekalla ja riippumatoilla keskustaan plus kun olin Sarajevossa Alcatraz-yökerhossa.

Alla muutama esimerkki Budapestin malliin:
Marxim pizzeria (Kisrokus utca 23). Budan puolella kommunistinen pizzeria. Listalta löytyvät niin Marx’s favourite kuin April 4th:kin.Seinille saa kirjoittaa ja paljon sälää katseluun kommunistipostereista ja lipuista armeijatavaroihin.

Marximin ruokalista, Budapest.
Marximin ruokalista, Budapest.

Szimpla Kert (Kazinczy utca 1). Ottamani kuva on surkea, parempia täällä: http://www.szimpla.hu/index_en.htm . Opiskelijoiden rakentama hengailubaari purku-uhan alla olevaan taloon.

Szimpla Kert, Budapest.
Szimpla Kert, Budapest.

Panorama-kahvila Budapestin huipulla. Vapauden patsaan kulmalla. Turismia jollain idealla edes, vaikkakin hieman väsynyt.

Budapestin päällä.
Budapestin päällä.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi