Kerttu&Hannu Hollywoodissa

  • Kimmo Laakso

Tämä alkoi varmaankin Liisa Ihmemaasta.

Eräs houkutus Twilightin menestyksen jälkeen on tuottaa mahdollisimman paljon kassamagneetti-satuja joiden ääressä hiukan kolkon fantasian ystävät voivat ulvoa ihastuksesta. Houkutusta seuraa Punahilkka. Hollywoodin Kaari Utrion, Catherine Hardwicken uusi elokuva on kohta teattereissa. http://www.youtube.com/watch?v=awZMW9kIoZg Punahilkan roolissa on 26-vuotias Amanda Seyfried - toisin kuin radikaaleimmassa tähän asti lukemassani Angela Carterin versiossa jossa Hilkka nauttii muistaakseni metsästäjän erektiosta samalla kuin isoäiti vikisee pihalla, tässä versiossa ei ole kielletyn rakkauden makua. Metsän kätköistä mukaan tarttuu komea poikanen, Shiloh Fernandez. Punainen hattu on vaihtunut muodikkaaseen viittaan joka tietysti näyttää hirmu dramaattiselta valkeaa lunta vasten. Näyttää siltä että hukkaa tulee ehkä esittämään Gary Oldman. Katsotaan.

Hilkan ohella Gemma Arterton (s.1986), entinen Bond-tyttö on ryhtymässä tahkoamaan saduilla dollareita. Tarkoitus on tehdä Hannusta ja Kertusta leffa. Kyseessähän on eräs historian ahdistavimpia juonikuvioita. Tämä on Hannun & Kertun etelä-korealaisen version leffajuliste vuodelta 2007:

Niin, ne leivänpalat metsässä ja se tikku jota noita luulee sormeksi. Ja aivan Twilight hengessä Hansissa ja Gretelissäkin myös semigoottivivahteita. Alaotsikko on Witch Hunters. Onhan se vain oikein että alkuperäisen sadun kirjoittajan nimi tarkoittaa saksaksi julmaa. Julma-Grimmien kynäilyistä myös Lumikki on tulossa Hollywoodiin ja siitä myöhemmin lisää. Tässä vaiheessa katseemme kääntyy Hannun ja Kertun filmiversion ohjaajaan, norjalaiseen Tommy Wirkolaan jolla on erittäin suomalaisen kuuloinen nimi. Hän on syntynyt vuonna 1979 hyvin goottipitoisissa maisemissa Altaissa. Ja tähän saakka hän on tehnyt melko tummanpuhuvia mutta myös hupaisia filmejä. Hän tuli tunnetuksi tehtyään Kill Buljon saamelaisen Kill Billin vuonna 2007. Sen alaotsikko kuului "In Kautokeino no one can hear you scream".

Kirjoitettaessa soi Five Corners Quintet: Helsinki Sessions

1 kommentti

Anonyymi

24.1.2011 00:55

Alta, ei Altai. Jälkimmäinen on vuoristo Aasiassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi