Levyjä lentopelkoisille

  • Juhani Sirén

Musiikki rauhoittaa tutkitusti lentopelkoista. Mainio kappale tuudittaa aivoja, hyvänolon tunne päätyy lihaksistoon ja helpottaa esimerkiksi tasaista hengitystä. Simppeliä. Mutta ilman omaa lempimusiikkiaan lentopelkoiset saattavat myös saada ylimääräisiä tykytyksiä.

Esimerkki viime viikolta. Finnairin lento Helsinki-Shanghai. Oma iPod jäi eteisen pöydälle. Lennonaikainen CD-valikoima on suppeahko, mutta sieltä löytää hyviä tärppejä myös lentopelkoisille. Turbulenssissa voi nauttia Morrisseyn viimeisimmän levyn Black Cloud -raidasta ja klassisen ystävä voi sivuuttaa erikoiset äänet koneen rungosta Beethovenin viidennellä sinfonialla. Sillä kohtalonsinfonialla.

Jos etsimällä etsii, löytyy varmaan jokaiselta levyltä kappale, joka sopii osaltaan herkistämään lentopelkoisia. Mutta sitähän yleisestikin foobikot tekevät - etsivät viitteitä ja piilomerkityksiä pelolleen.

Oli miten oli, on Finnair myös parantanut lentopelkoisten palveluaan, ainakin jos vertaa heidän seitsemän vuoden takaiseen ilmailumusiikkipolitiikkaansa. Myrskyisällä Lontoon-lennolla kaiuttimista pärähti tilanteeseen "sopivaa" kotimaista ilmailumusiikkia - ensin matkustajia viihdytti The Crash, heti perään soi The Rasmuksen F-f-f-falling. Revi siitä sitten huumoria. Kymmenen pisteen suoritus olisi tullut, jos kapteeni olisi vielä lauleskellut Tom Petty & The Heartbreakersien biisiä Learning to Fly.

Mutta totuus säilyy. Musiikki aidosti auttaa pääsemään eroon lentopelosta. Ja todistetusti mikä tahansa musiikki. The Daily Express raportoi syyskuussa Transformers-misu Megan Foxin päässeen kammostaan eroon kuuntelemalla lennoilla aina Britney Spearsin biisejä.

Saattaa Britney matkustamossa toimia, mutta en toivoisi ainakaan kuulevani konetta korjanneen mekaanikon suusta "Oops..! I did it again".

3 kommenttia

Anonyymi

29.10.2009 13:25

Odotin, että Finskin lennolla 666 to Hel olisi soinut rankempi musiikki, mutta ei. Odotin vähintään Lordia, mutta ainakin rahvaan economy-luokassa istuttiin täysin ilman musaa.
(Tuo on siis oikea lentovuoro, joka päivä Kööpenhaminasta Helsinkiin.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heini

29.10.2009 14:13

Pitää ehdottomasti kokeilla tuota vuoroa.
Mutta miksi biisivalikoimassa ei ole Fly me to the Moonia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.10.2009 19:04

Miten Beyoncén reittä pääsee hipaisemaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi