Nine Inch Nailsin soittimet kiertävät

  • Juhani Sirén

Vaikka Nine Inch Nails ei. Pari viikkoa sitten yksi nuoruusvuosieni fanituskohteista ilmoitti lopettavansa kiertueiden tekemisen määrittelemättömäksi ajaksi. Suru iski puseroon.

Käytännössä yksin NINin takana oleva 44-vuotias Trent Reznor on eksentrinen kaveri ja se näkyy myös tavassa, jolla keikkailun lopetuspäätös lyödään sellaiseen pakettiin, että homma tulee tyhmemmällekin selväksi. NIN myy nimittäin kiertueilla käyttämänsä laitteiston Ebayssa.

Huutokaupassa on tarjolla kymmenittäin tarvikkeistoa, aina bändin soittimista efektilaitteisiin. Kävinpä eilen kuolaamassa kustomoitua Gibsonin Les Paul -kitaraa, jota Reznor soitti ymmärtämykseni mukaan NINin näillä näkymin viimeiseksi jääneellä kiertueella alkuvuodesta.

Eikä aloitushintakaan lompakkoa levittänyt, vain simovaatehuonemaisesti 99 dollaria. No, joku muukin oli kiinnostunut saamaan kyseisen kitaran kotiinsa jouluksi. Nyt – 20 tarjouksen jälkeen – sen hinta on noussut jo lähes 3 300 dollariin. Nine Inch Nailsin soittokamat ovat Ebayn huutokaupassa tarjolla vielä reilut kuusi päivää, ja siellä kuhina käy kuin Hurstin joulupatojen ääressä.

Kaikesta huolimatta mielessä pyörii bändin todelliset motiivit. Onko todella kyse siitä, että Trent Reznor haluaa palkita uskollisia fanejaan myymällä rakasta kiertuekalustoaan, vai onko tämäkin vain niitä julkisuusstuntteja, joilla juntteja kusetetaan? Saahan tällä soittimien lisäksi pari levyäkin myytyä vielä joulun alla.

Jos olet ensimmäisen kannalla, hommaa joululahjasi täältä:

http://bit.ly/NINebay

Kirjoitettaessa soi Peaches: I Feel Cream

1 kommentti

jau

14.12.2009 18:01

Niin no Trent ilmoittaa aika yksiselitteisesti, että nämä kamat ovat sellaisia millä ei enää ole tarvetta. Ja vaikka kuinka tekisi mieli potkia päähän kapitalistista artistia, niin mikäs siinä jos on oikeasti kertynyt tavaraa, jolla ei ole käyttöä niin onhan tuo fanien kannalta uskomatonta.

Ottaen huomioon Trentin musiikilliset saavutukset niin eipä ole mikään kovinkaan paha hinta 3000 usd:tä kitarasta, millä hän todistetusti soitti. Varsinkin kyseisen soittimen ollessa yksi viidestä kitarasta, mitkä on tehty kustomoituna NiN:lle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi