Snoop Dogg navigaattoriin

  • Juhani Sirén

Muutama vuosi sitten ärsyynnyin navigaattoreihin. Se sama monotonisella intonaatiolla honottava Matti tai Liisa alkoi muodostua korvamadoksi, ja pirun ärsyttäväksi sellaiseksi. Jokin aikaa sitten mietiskelin, että kannattaisiko muusikoiden koettaa levittää ääntään myös musiikin ulkopuolelle – kohteisiin, jossa ihmiset joutuvat todella kuuntelemaan, kuten navigaattoreihin.

Esimerkiksi Lauri Tähkän ääniohjaus voisi kummasti rauhoittaa landelta tullutta mimmikuskia luovimaan Helsingin keskustassa. Terhi Kokkosen viehkeä ääni saattaisi antaa anteeksi pidemmätkin kiertoreitit ja Rammsteinin Till Lindemann sotilaallinen opastus veisi Berliinissä satavarmasti perille – jopa saksankielellä (Links!)

Eilen sitten bongasin uutisen Music-news.comin sivuilta. Herra Calvin Broadus a.k.a. Snoop Dogg on lainannut äänensä TomTom-navigaattoriin. Alkuihmettelyn (etenkin siitä, että joku on keksinyt saman idean kuin minä) jälkeen Snoopyn osallistuminen moiseen kuulostaa enemmän kuin järkeen käyvältä. Onhan kaveri lanseerannut taannoin jopa oman grillinsä (Snoop De Grill). Lisäksi hiphopparin ääni on enemmän kuin tunnistettavaa laatua.

Konsepti vaikuttaa täydelliseltä, kun navigaattorin ääniohjauksessa on mukana myös perinteistä Snoop-höpinää. Music-newsin mukaan muun muassa seuraavaa: "Take tha third left, and while you’re at it, put in some of that Snoop Dogg!" sekä "Turn around when possible and keep it G, ya d-i-g?".

Snoopyn ääni kustantaa navigaattoriin noin 10 euroa, joten ainoa kysymys kuuluu, haluaako samalla rahalla mieluummin kuunnella Snoop Doggin ainaista ohjeistelua, vai ostaa silläkin rahalla miehen midprice-levyn?

Ja toisaalta, jos Snoop Doggin navigaattoriääni maksaa tuon verran, kuinka paljon olisinkaan valmis maksamaan esimerkiksi Cheekin Lahti-opastuksista? 0,80 euroa kenties?

Snoopyn navigaationäytteet kuulee vaikkapa täältä:
http://voiceskins.com/celebrity/snoop-dogg-voiceskin.html

2 kommenttia

Anonyymi

8.12.2009 11:44

kukaan ei halua maksaa edes cheekin musiikista, saatikka sitten muista jorinoista

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.12.2009 03:24

Mikään kauhean uusi idea tuo ei kuitenkaan ole, koska jo vuonna 2006 sai navigaattoria Taru Valkeapään tai Pertti Salovaaran äänillä: http://www.deski.fi/page.php?page_id=10&tiedote_id=2795

Gigantillakin taisi jossain välissä olla joku excludiili Kummeli-Silvennoisen kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi