Tammikuun tärpit

  • Juhani Sirén

Vanha musiikkivuosikymmen on kohta puolin pulkassa, joten nyt voikin siirtää katseet tiukasti tulevaisuuteen. Vuosi 2010 tarjoilee jo alkupaloiksi erinomaista kotimaista musiikkia.

Siispä, jos aiot ostaa tammikuussa vain kolme levyä, hommaa nämä (kyllä, tämä ON mainos. Levy-yhtiöt, lähettäkääpä edes jotain vaivanpalkaksi, kiitos):

Uuden vuoden ensimmäiset tiukemmanpuoleiset tahdit tärisevät tammikuun 20. päivä, kun Herra Ylppö & Ihmiset julkaisevat toisen plattansa Pojat ei tanssi. Radiossa soinut samanniminen veisu ainakin tarttuu nopeammin kuin Eri Keeper ja lupaa hyvää. Maj Karman olikin jo aikakin jäädä tauolle Ihmisten tieltä.

Samana päivänä kaupoissa kummittelee myös Husky Rescuen kolmas albumi Ship Of Light. Aika mitään sanomattoman kakkosalbumin jälkeen toivon todella huikean debyyttilevyn tasoista tunnelmointia. Mutta tätä levyä ei sitten kannata arvottaa kannen perusteella, se nimittäin näyttää karmealta.

Eikä toki pidä unohtaa "köyhänmiehenprinceä", Tuomo Prättälää (tämä ei ole loukkaus Tuomo, Prince nyt vaan on Prince). Cityssä kesällä yhdeksi Suomi-musan pelastajaksi rankattu multi-instrumentalisti pistää loppiaisen tienoilla ilmoille My Own Private Sunday -albumillisen soulia sellaisella tyylillä, ettei moista ole Suomessa aiemmin kuultu.

Lyhyestä virsi kaunis: kuunnelkaa kotimaista! Ja jos Suomi-musiikki ei natsaa, niin pitää malttaa helmikuuhun asti. Silloin tulee DJ Bobolta uusi levy.

http://www.djbobo.ch

Kirjoitettaessa soi Herra Ylppö & Ihmiset: Sata vuotta

1 kommentti

Anonyymi

31.12.2009 18:10

Aah, Ylppö on niin hyvä, ehdottomasti Suomen paras sanottaja/säveltäjä. Levy tulee olemaan hyllyssäni samana päivänä kuin se ilmestyy.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi