10kg ego & 7kg kalkkuna

Olin toissailtana Ravintola Nokan koekeittiö Kokassa järjestetyssä illanvietossa, jossa ryhmä jounalisteja kokkaili hyvin opastettuina ruotsalaisesta vodkasta täyden aterian. Homma toimi kuin sata naalia, sillä aina kun joku vieraista oli mokaamassa,…

Olin toissailtana Ravintola Nokan koekeittiö Kokassa järjestetyssä illanvietossa, jossa ryhmä jounalisteja kokkaili hyvin opastettuina ruotsalaisesta vodkasta täyden aterian. Homma toimi kuin sata naalia, sillä aina kun joku vieraista oli mokaamassa, astui asiansa hyvin taitava keittiöpäällikkö puikkoihin.

Ilta oli hauska ja kostea, mutta ennen kaikkea se täytti minut uskolla siitä, että olen syntynyt kauha kädessä.

Tuijotin tänään Lihakonttorissa jäistä seitsemän kilon kalkkunaa epäuskoisen näköisenä. Mitkä ovat todennäköisyydet siihen, että se on juuri oikein kypsennettynä lauantaina kiitospäivän aterialla? Ainakin beaujolais nouvauta tarvitaan paljon. Ja siis lähinnä kokin lämmittämiseen. Jos fogeli onnistuu hyvin, saatan jopa postata siitä kuvan.

Niille, jotka eivät ole Läskilaakson helmeen Lihakonttoriin tutustuneet, voin vain varauksetta suositella kauppaa. Se on auki arkisin vain neljään, eivätkä valikoimatkaan ole kovin laajat, Mutta mikä palvelu! Ja mitkä lihat! Myös hintataso on erittäin kohtuullinen.

Etusivu

Samassa rakennuksessa kulman takana sijaitsee Wotkins, myös hyvä lihakauppa. Kannattaa kurkata molemmat, ja tehdä sitten päätös siitä, kummassa asioi. Itse asioin molemmissa; makkarani haen Wotkinsilta, mutta jauhelihani Lihakonttorista.