Hymyä naamaan

  • Tuomas Vimma

Meinasi taas mennä aamulatte väärään pilliin lukiessani uutisia netistä. Olen toisella silmällä seurannut keskustelua suomalaisten ravintoloiden hygieniatasosta, mutta tähän saaka pitänyt ajatusta kuppiloiden oviin liimattavista smiley-tarroista lähinnä huonona vitsinä.

Nyt näyttäisi siltä, että elintarviketurvallisuusvirasto Evira ajaisi aivan tosissaan läpi säädäntöä siitä, että ravintoloiden siisteystaso ilmoitettaisiin hymynaamerkillä jo ovella. Hanke on jo kokeiluasteella kuuden kunnan alueella Suomessa.

Voisiko joku hiukan fiksumpi selittää minulle, että eikö jokaisen suomalaisen ravintolan tulisi automaattisesti täyttää tiukat hygieniavaatimukset? Ja eikö viranomaisten tehtävänä ole tarkistaa, että näin tapahtuu? Ja mikäli ravintolan hygieniataso ei täytä määräyksiä, eikö viranomaisten tehtävänä siinä tapauksessa ole naulata lautoja kyseisen bakteeripesäkkeen oveen (kuten kävi mm. Punavuoren Neronelle), kunnes asia on korjattu?

Huh, paljon kysymyksiä. Kuvittelisi, että näin tiukkoina aikoina vähälle julkiselle rahalle löytyisi parempaakin käyttöä kuin tämä...

PS) Albertinkadun ja Uudenmaankadun kulmassa sijainneen Trentan tilalle on auennut Papa Albert. Juhannukseen saakka kaksi pastaa tai pizzaa yhden hinnalla klo 14-17. Jos menee vähän ennen viittä, paistaa aurinko vielä takapihan pikkuterassille. Meikäläinen on ainakin kotiutunut paikkaan hyvin, duunimatkan varrella kun sattuu olemaan.

3 kommenttia

Anonyymi

21.5.2010 10:27

Kyllä nämä tarrat vaan ovat asia, jota ei pysty käsittämään. Minäkin haluaisin elää siinä olettamuksessa, että ravintolan tulisi tarratta täyttää hygieniavaatimukset. Tähän samaan sarjaan kuuluvat ainakin Pirkanmaalla esiintyvät vihreät tarrat, jotka "estävän alaikäisiä ostamasta alkoholia". Jep jep, vihreästä tarrasta kasvanee sitten Hulk joka ottaa alaikäiseltä alkoholinostajalta luulot pois.

Hanna / http://jokapaivaistaleipaa.blogspot.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.5.2010 10:33

Kyllähän niitä ravintoloiden tiskien puhtauksia ja työntekijöiden käsienpesutaitoa testataan, mutta hygienia syntyy myös siitä, että minkälaista lihaa ja vihannesta kuppiloihin otetaan sisään. Siinä vaiheessa kun joku ravintola rupeaa miettimään, että minkälaatuista tavaraa tiloihin kannetaan (eikä sokeasti luottaisi isojen elintarviketalojen valvontajärjestelmiin), niin olisin valmis sille jonkun pränikän ikkunanpieleen antamaan. Valitettavasti suunniteltu hymynaama ei taida tätä kattaa, eli aika turha projekti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

25.5.2010 10:32

Miten Suomessa riittääkin energiaa näihin kaiken maailman älyttömyyksiin sen sijaan, että puututtaisiin todellisiin ongelmiin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi