Illallinen hyvässä ravintolassa viihdyttävässä ja/tai viehättävässä seurassa, ruuat vimosen päälle, tujaukset XOta kahvin perään – ja mitä sitten? Jos seuralaisen kanssa on synkannut erityisen hyvin, niin taksi ja kotiin kylmässä odottavan samppanjapullon luo on melkein aina paras vaihtoehto. Jos seurue on suurempi, tai vaakamambo ei muuten vain ole ohjelmistossa, niin silloin johtaa askel helposti kohti baaria. Mutta, jotta ilta pysyisi nousujohteisena, on baarin tason vastattava vähintään sitä edeltäneen ravintolan tasoa. Ei aivan yksinkertainen homma Helsingissä.
Myöhään auki olevia laadukkaita baareja, jossa musiikki ei soi liian kovalla ja istumapaikan saaminen on realistinen vaihtoehto, on kaupungissa ollut muutama; Hotel Haven, Glo, Grotesk, American Bar sekä A21.
On melko jännää, että 30-60 -vuotiasta hyvin maksukykyistä asiakaskuntaa varten ei kannata perustaa tasokkaita baareja enempää. Bisseä ryystäville persaukisille kaksikymppisille löytyy kyllä satoja tuhansia ravintolapaikkoja pelkästään ydinkeskustasta, mutta jos mutsini haluaisi mennä miehensä kanssa drinkeille Savoyn illallisen jälkeen, ei vaihtoehtoja ole liiemmin.
Vaatimukseni eivät ole mielestäni kohtuuttomat: laadukas konjakkilista, samppanjoita laseittain, mukavat tuolit, hiljainen musiikki (tai ei ollenkaan musiikkia) ja hämyinen valaistus.
Jään odottamaan, kiitos.