Kevät kirmaa terasseille

  • Riku Stenros

Lunta sataa ja yöllä on ainakin kymmenen pakkasta. En millään pääse terassifiilikseen ja tulevan kesän täsmäjuomia on vaikeaa naulata tältä istumalta. Pomminvarmana ennustuksena voidaan kuitenkin pitää suomalaisten yltiöpäistä kevätkirmaamista kohti terasseja heti kun lämpötila nousee yli kymmeneen asteeseen ja aurinko jostain pilven reunalta lämmittää tuulettomaan kivenkoloon edes hetkisen. Tämä on suomen keväässä kaikkein nautinnollisinta, hulluus. Koffin tilastojen mukaan stadilaiset hörppäävät kaksi kolmasosaa koko kesän keitoistaan ennen juhannusta. Kyllä, juhannuksestahan se kesä vasta alkaa. Mutta kevät on jo ohi.

Suomen kesän lyhyys ja lainsäädännön insinöörinnotkea joustavuus takaavat innovatiivisuuden puuttumisen terassikalusteista. Iloisia poikkeuksia on kuitenkin mukana matkassa. Henkilökohtainen favourite löytyy Bulevardilta Ahjon viinibaarin terassilta. Simppeli idea, nurtsimatto ja mukavat makuuasentoon houkuttelevat stailit tuolit, suosittelen. Lupaan myös laittaa tähän saakka ehkä naurettavimman terassin titteliä kantaneen CUBA!n terassin uuteen kukoistukseen. Avaamme Tasarahabaarin ikkunat kadulle, soitamme iskelmää varmasti täysillä ja kalusteet hivelevät parkkiintuneenkin terassikriitikon silmää.

Koska olen ylpeä porvoolaisuudestani niin kehotan ihmisiä ehdottomasti käymään Porvoossa terasseilla. Silmänruoka on hyvinkin poikkeavaa Helsingin keskustan veekymppipainotteisuudelle. Jokikadun ohi hiljaa soljuva Porvoonjoki säestää esimerkiksi Paahtimon terassin olutnautintoa. Vaikka seuraava onkin todella suoraa kotiinpäinvetoa, niin Johansin terassi on pohjoisen pallonpuoliskon tunnelmallisin kesäterassi. Jopa sadepäivänä takkahuoneessa voi fiilistellä terassitunnelmaa 1800-luvun aittamakasiinien tuoksussa. Lähelle voi päästä Timbaalin tai Laamannin sisäpihoilla mutta ei kuitenkaan riittävän.

Olen myös ylpeä laatua arvostavasta kasvavasta asiakaskunnasta. Enää ei riitä pelkää muovituoppibisse vaahto kaukaisena haaveena vaan kokemuksen pitää sisältää tarinaa ja kulinaarisia nautintoja. Onneksi kaikkien ei enää tarvitse ahtautua samalle lautakasalle riitelemään vaan tarjontaa on lähiympäristössämme todella hyvin. Erinomaisia terasseja kaikilla mausteilla stadi pullollaan vielä juhannuksen jälkeenkin.

1 kommentti

Anonyymi

20.3.2011 22:56

Jo viikko sitten Basen terassi Sellossa oli lounasaikaan täynnä pitkän lounaan viettäjiä. Aurinko paistoi ja lämpöasteita oli lähes 4 kappaletta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi