Laatua ja Pop Uppeja

  • Riku Stenros

Asiakaspaikkojen määrä stadin yöelämässä on puhuttanut siitä asti kun Sedu koneistoineen rantautui turuusta asti isolle kylälle. Samoihin aikoihin allekirjoittanut kyyppasi Hesarin hotellikäytävillä kuunnellen ässäravintoloiden isojen dirikoiden valitusta vääristä kilpailukeinoista. Totta, yöelämä keksittiin varmasti jo ennen kuin Sedu rakensi taloja ja joi keppanaa jossain Lappeenrannan paikallisessa tai missä ikinä tuolloin vaikuttikaan. Ässän vanhat isännät olivat tahollaan oikeassa, asiaspaikkojen radikaali lisääntyminen pakottaa ravintoloitsijat innovatiivisempaan kehitystyöhön eli töihin. Kymmenessä vuodessa stadin yöelämä on kehittynyt ja asiakapaikkojen määrä kasvaa koko ajan. Ravintoloitsijat ovat siis viihtyneet duunissaan ja ainakin osa nauttii alastaan täysin siemauksin.

Kuluttaja hyötyy kilpailusta kaikilla osa-alueilla. Laadun paraneminen ei ole näistä vähäisin palkinto yhä laatujanoisemmalle asiakkaalle. Siinä missä Tuomas Vimma käy pedantilla tarmokkuudellaan sivaltamassa uusia tuotoksiamme, keräilemme onnistumiset ja epäonnistumiset punnittavaksi samalle lautaselle ja kokkaamme varmasti parempaa ja laadukkaampaa kamaa asiakkaan arvioitavaksi.

Helsinki ei välttämättä ole kansainvälisesti tunnettu bilekaupunki mutta mielestäni olemme silti helvetin hyviä. Uusia äärimmäisen mehukkaita ruokapaikkoja syntyy poksahdellen pitkin kaupunkia. Turisti voi kävelyretkellään pyörähtää vaikkapa Korjaamon vaunusalissa kulttuuribissellä, aloittaa alkuillan makumatkan Farangissa ihmettelemässä taivaallista karamellisoitua possua, kummastella Etelärannassa Raku Yan menun makutasapainoa ja päättää retkensä käsittämättömän hyvään jälkkäriin Postresissa. Yritä löytää sama laatu kävellen vaikkapa Berliinistä.

Vielä pitää nostaa Pop up -ravintoloiden rantautuminen Helsinkiin. Pop uppien yleistyminen kertoo kehittyvästä iltaelämästä ja lisäasiakaspaikkojen tarpeellisuudesta. Mielestäni emme vain vastaanota maailman trendejä vaan käsittelemme ne omannäköiseksemme. Sain seurata läheltä kun Kimi muutama viikko sitten teki huikeaa duunia tekemällä himastaan Soup pop upin. Kotikeittiöstä nostettiin 20 hengelle muun muassa bunlesburgeria mäkkärin boxissa ja uskomattoman pehmeää bouillabaissekastiketta lasiruukusta. Ailion Ville viritteli taustalla skittaa Kimin makuuhuoneessa ja illan solistin laulaessa yksi jos toinenkin tirautti muutaman kyyneleen.

Nämä vedettiin:

1. kampasimpukka
2. bouillabaissekastiketta
3. tonnikalahampurilaiset
4. noin pieni cesarsalaatti
5. porkkanakeitto
6. porokokkeli
7. luonnonvarainenkokkeli
8. juustolautanen
9. chokokakku

Kiitos Kimi, kiitos Soupster ja kiitos Helsinki mahtavasta tunnelmasta ja tulevista uusista kokemuksista!

2 kommenttia

Anonyymi

8.3.2011 00:54

''yritäppä löytää sama laatu vaikkapa berliinissä''

Mitä ihmettä? Ulkomailla (etenkin berliinissä) löytyy uskomattomia ravintoloita ja yöelämää joka kulman takaa ihan vain kävelemällä, mutta Stadissa joutuu etsimään kissojen ja koirien kanssa kun haluaa aitoa ruokaa. Ylläesitetyt ravintolat ehkäpä ovat laadultaan parempia kuin keskiverto, mutta kuinka moni lähtee syömään kolmen ruokalajin menua kolmessa eri ravintolassa?

Vähemmän mainoksia, kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Riku Stenros

8.3.2011 09:46

Ulkomailla ja etenkin Berliinissä löytyy uskomattomia ravintoloita, Helsingissä etäisyydet ovat lyhyitä ja kaikki kävelymatkan päässä. Mielestäni omista hoodeistaan ja omista tuotteistaan pitää olla ylpeä ja euroopan metropoleja haastaa tosissaan, muutoin emme kehity.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi