Päiväkännit ruokakaupassa

  • Tuomas Vimma

Yksi miellyttävimmistä ravintola-/baarikokemuksistani on ollut KaDeWe-nimellä paremmin tunnetussa Euroopan suurimmassa tavaratalossa Kaufhaus des Westensissä Berlinissä. Tavaratalon ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan ruoka- ja viiniosastoon on siroteltu samppanjabaareja, osteripisteitä sekä napostelutiskejä. Näissä voi sitten ravita ja virkistää itseään shoppailun lomassa.

Viime berlininkeikallani vietimme kokonaisen sadepäivän ruokaosastolla. Kuudennen samppanjalasillisen, muutaman sadan grammaa pata negraa ja kolmannen tusinan beloneita jälkeen jopa KaDeWen sikamaiset hinnat alkoivat tuntua kohtuullisilta. Pahin virhe oli tietenkin hiippailla pienessä nousujurrissa KaDeWen viiniosastolle, joka on lievästi sanottuna tajunnanräjäyttävä. Nykyisillä lentoturvallisuussäännöksillä kun lentokentän ulkopuolelta hankittujen pullojen kotiinkuljettaminen on melko lailla riskipeliä ja kyseessä oli reissun viimeinen päivä, niin lopputulos on melko helppo arvata.

Stocka on ollut paketissa jo pidemmän aikaa, ja innolla odotan uudistetun Herkun avaamista. Tavaratalon yläkerroksiin avatut samppanjabaarit antavat pientä toivoa siitä, että myös Aleksilta olisi tehty tutustumismatka Berliniin. Olen jo pidemmän aikaa ostanut arkiruokani joko Sellon Citymarketista tai Oulunkylän Mustasta Pekasta (pesevät Herkun mennen tullen), mutta paluuni lähikauppani asiakkaaksi on sinetöity, mikäli juustotiskin viereen ilmestyy viinibaari. Esimerkiksi samanlainen kuin Finen tiski Helsinki-Vantaalla.

4 kommenttia

Anonyymi

17.1.2010 13:34

Haha, meillä on täsmälleen samat ruokakaupat, joiden sijainnin vuoksi joudun kaivamaan auton kadunvarren lumikasasta kerran viikossa. Vaan mitäpä sitä ei tekisi hyvien viikonloppuillallisten eteen.

Näiden kohdalla ei tarvitse valittaa siitäkään, etteivät viinit ole Suomen ruokakaupassa. Ei se pankkikortin kahteen kertaan esiin kaivaminen niin kovin vaivalloista ole, jos sillä taataan Alkon hyvä valikoima ja palvelu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.1.2010 22:31

Oletko tutustunut Mankkaan K-Supermarkettiin? Valitettavasti viereisen oven Alko ei ole samaa luokkaa kuin Sellon, mutta muuten on aika bueno. Myös hyviä pientuottajavierailuja tuoretiskeillä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas Vimma

22.1.2010 11:01

En ole. Hyvä vinkki. Täytyy käydä ratsaamassa. Aivan käsittämättömän hyvä on myös K-kauppa, joka sijaitsee muutaman kilometriä Hämeenlinnasta motaria eteenpäin. Kyllä sillä, että kaupassa on kunnianhimoinen kauppias on ihan käsittämättömän suuri vaikutus.

Brenkkuni ostan erikoistilanteita lukuunottamatta Bulevardin S-Marketin Handelista, jossa on aivan erinomainen palvelu. Ostoksien keskittäminen yhteen viinakauppaan vuosien ajan on alkanut kantaa hedelmää, sillä myyjät tuntevat viinimakuni ja osaavat suositella uutuuksista meidän perheelle sopivia juomia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.2.2010 21:50

Itse olen myös todennut Sellon Cittarin erinomaiseksi, siis paremmaksi kuin Herkun, mutta kyllä Mankkaan K-suppari eli legendaarinen Super-Vexi on ainoa lajissaan. Ostin toissa viikonloppuna Turskan kieliä ja eläviä hummereita. Eipä saa Herkusta. Kesäaikaan Mankkaalta kannattaa hankkia grilliin karitsan paahtopaistia. Taidettiin viime kesänä syödä sitä about joka toinen päivä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi