Parsaa - Bingoa - vai Polttareita?

  • Joonas

Olen usein kuullut kysyttävän, onko tapahtumatarjontaa ravintoloissa liikaa. Tässä täytyy mielestäni osata erottaa ravintoloiden liikeideat ja haluttu asiakasprofiili. On ravintoloita, jotka ovat jo valmiiksi ns. tapahtumaravintoloita. Osa ravintoloista on taas sellaisia, joissa järjestetään satunnaisesti ohjelmatarjontaa ja näiden lisäksi on ravintoloita, joissa ei tule missään nimessä tarjota lisäohjelmaa.

Viittasin aiemmassa blogitekstissäni Lontoon pubeihin, ja se sopii hyvin tähänkin yhteyteen. Olin siellä töissä eräässä pubissa, jonka liikeidea poikkesi reippaasti muista; ei musiikkia, ei jalkapalloa. Hieman tätä karrikoiden: "avataan ovet aamulla ja suljetaan illalla ja muistetaan myydä kovasti siinä välissä". Tämä toimi todella hyvin yli 10 miljoonan ihmisen kaupungin ydinkeskustassa. Elämme Helsingissä, jossa on hieman vähemmän ihmisiä, ja muutaman sadan vuoden verran vähemmän ravintolakulttuuria, joten meidän täytyy löytää ne omat tavat erottua eduksemme.

Meillä Ravintolakolmio-ryhmässä ( www.ravintolakolmio.fi ) on visiona tuottaa asiakkaalle elämyksellinen kokemus jokaisella ravintolakäynnillä, unohtamatta hyvää palvelua ja erinomaista ruokatuotetta. Elämysten tuottamiseen on panostettu myös eri tavoilla, kuten esimerkiksi Cantina Westissä ( www.cantinawest.net ) olevilla elämyspaketeilla ( http://www.cantinawest.net/alasivu.php?pageId=2 ). Esimerkiksi polttareita, synttäreitä ja yrityspaketteja voi juhlistaa eri tavoin ja tarjota sankarille elämyksiä makujen muodossa muun muassa pässin kiveksillä, chililajitelmalla ja meksikolaisella matojuomalla tai soihdullisen juoman/ jälkiruuan muodossa. Toki sankarin voi myös pukea perinteiseen ponchoon ja sombreroon. Tällaiset muistot eivät ihan heti unohdu.

Helsingin ruokaravintoloissa on jo useamman vuoden ajan ollut eri sesonkeihin korostuneita erikoisviikkoja. Tällä hetkellä huomaa kevään alkaneen raikkaiden parsojen ilmestymisestä tarjontaan. Monissa ravintoloissa asiakkaiden odotukset täytetään alkuvuodesta blineillä ja syksyisin riistalla. On myös lähiöravintoloita, joissa paikalliset kulinaristit pääsevät viikonloppuisin kokemaan minierikoisviikkoja, jolloin keittiömestarit loihtivat erilaisia ruokaelämyksiä asiakkaitaan ilahduttaakseen. Mutta kuten muissakin asioissa, on ensiarvoisen tärkeää olla täydellä sydämellä osa tapahtumaa, vain lehtimainos sunnuntain menopalstalla ei riitä.

Yhdenlaisena vertauskuvana haluan ottaa myös esille lähiöpubit, joissa on ensiarvoisen tärkeää saavuttaa maine lähialueiden asukkaiden "toisena olohuoneena" mitä monipuolisimmalla ohjelmatarjonnalla, jopa hyvän maun äärirajoilla. On hevi-iltaa, ilmakitaraskaboja, karaokea, tietovisaa, musatietovisaa, pokeria, piparijuhlaa ja myös jotain todella kornia; vielä 2010-luvulla Bingo vetää lähiökuppiloissa tuvan täyteen! Tsekkaa Myyrmäen tämän viikon ”menot ja meiningit” .. ( http://www.barcafeluna.com/index.php?page=Etusivu )

Haluan kirjoituksellani ilmaista sen, että ravintoloiden tapahtumatarjonta on hyvin monipuolinen, ja monessa tapauksessa vain taivas on rajana. Asiakkaiden tehtävänä on kohdistaa menojalka siihen suuntaan, jossa sekä tarjonta että menohalu kohtaavat oman tarpeen ja ravintoloiden tehtävänä taas on tarjota itsensä ja asiakkaidensa näköistä ohjelmaa. Elämyksiä rakennetaan yhdessä!

Ravintoloissa tuoksuu ja maistuu nyt parsa
Ravintoloissa tuoksuu ja maistuu nyt parsa
2010-luvun
2010-luvun "kornein" Ravintolatapahtuma -Bingo!

4 kommenttia

Anonyymi

29.4.2011 01:06

Hurjan houkuttelevia pikku bingokoneita. Aikuisten leluja! Unelmani on olla bingoemäntä.

Hmm, kuulostipas jotenkin liakiselta. Se ei ollut tarkoitus. Halusin vaan sanoa, että olisi hauskaa pyörittää bingokonetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.4.2011 01:07

Miksi on bingoEMÄNTÄ mutta lottoTYTTÖ?
Onko bingonpyörittäjä automaattisesti vanhempi ja naimisissa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joonas

29.4.2011 16:44

Bingon pyöritys kaljahanojen loiskeessa on jokaisen baari"pojan" unelmajobi.., kantsii kokeilla!

Ehdotan 2010Facelift-Bingoa kehiin.., emännät vaihdetaan Bingoneitosiksi! Bingo!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.4.2011 01:23

Kasvatetaan partaa, kuunnellaan dingoa ja katsotaan telkkareita

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi