Eripariset sisustajat

  • Mirja Wuokko

Mahtuvatko keräilijä ja raivaaja samaan kotiin?

Joillakin on hillitön tarve hankkia itselleen kaikki näkemänsä kivat tai säälittävät tavarat. Mitä kovempi keräilyvietti, sitä vaikeampi luopua mistään. Ei isompaa ongelmaa, jos asuu yksin.

Kun rönsyilijähamsteri rakastuu tiukkaan askeettiin voi kimppaan muutto tuottaa kipua.

Kaikki turha roju täytyy raivata hemmettiin täältä! Eksä tajuu, et mä en pysty ajattelemaan tän kaiken kaman keskellä. Mä tukehdun!

Tätä siamilaista huovutettua kissaa ei voi heittää pois, mun käy tätä niin sääliksi! Ei tästä hyllystä oo mitenkään hankala pyyhkiä pölyä (153 porsliiniesineen päältä). Miten tää kannu voi sun mielenrauhaas järkyttää, ei tota halkeamaa ees näy.

Ah, tyhjät valkoiset tilat ja zeniläinen mieli. Ei mitään turhaa, tavaroiden vähyys on luksusta. Kauhean epäkodikasta, ootko just muuttanu tänne?

Tää on mun eka säbämaila vuodelta 1989, ei tätä voi heittää pois. Nyt toi paska lähtee tai mä lähden. Ja jos tuot vielä yhenkin tavaran Vallilan kirpparilta, mä alan heittää näitä jätesäkkiin, ku oot makrame-kerhossa.

Vetoaminen asiantuntijaan ei auta. Psyko-ihmiset kehottavat säästämään tärkeät muistoesineet. Ne tuovat turvaa ja tukea elämäntarinan rakentamiseen. Fengshui-konsultit taas tuulettavat nurkat puhtaaksi. Energian pitää päästä virtaamaan vapaasti.

Moni pari päätyy kauhun tasapainoon.
Sovittaisko niin, et aina kun tulee yks tavara lisää, yks lähtee?

1 kommentti

jyrki

31.12.2009 15:35

"Mahtuvatko keräilijä ja raivaaja samaan kotiin?"

-Kyllä jos on tarpeeksi iso talo. :D

Kummallekin pitää olla ainakin yksi oma huone minne toisella ei ole asiaa (ts. kiinnostusta mennä) ja siihen yhteiset tilat päälle missä pidettäisiin sitä kompromissijärjestystä yllä.

Omat huoneet olis sitten kummallakin luontaisen taipumuksen näköiset. Toisella kuin täyteen ajautunut tetris kenttä ja toisella se tyhjä huone lukuunottamatta nojatuolia ja bonsai puuta minkä kasvamista on sitten kiva tuijotella siellä omassa rauhassa.. . .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi