Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on hiukset.

Lyhyttukkaiset naiset  12

Kun vanha lukiokaverini muutti pari vuotta sitten Lontooseen, hän huomasi, että lyhyt tukka ei ole vain näppärä hiusmalli, vaan jotain paljonpaljon suurempaa.

Hiukset tekevät naisen. Englannissa lähes kaikilla naisilla on pitkät hiukset. Lyhyttukkaiset naiset saavat osakseen ihmettelyä, paheksuntaa ja huomauttelua, harvemmin ihailua. Frendini tajusi aika äkkiä, että (hetero)sinkun on paras alkaa kasvattaa hiuksia, ja vähän äkkiä.

Suomessakin käsittääkseni enemmistö miehistä pitää pitkistä hiuksista (naisilla). City-lehdessä oli muutamia vuosia sitten kysely miesten ja naisten mieltymyksistä. Pitkät tummat hiukset olivat kaikista ihanimmat.

Suomalaiset miehet harvemmin selittävät pitkien hiusten mieltymystään. Tai no, se on miesten mielestä naisellista.

Useimmilla suomalaissyntyisillä naisilla on maantien värinen, ohuehko, suora, melko kiilloton tukka, joka näivettyy kasvussaan entisestään usein jo 30-40 -vuotiaana. Siksi monet aikuiset naiset leikkaavat lyhyen napakan kypärän.

Useimmat suomalaiset naiset käyvät myös kokopäivätöissä, eikä heillä ole aikaa föönata tukkaa tuntikaupalla.

Suomessa naisella saa olla lyhyet hiukset, jos hän on muuten kaunis tai kiva. Voi olla, etteivät miehet lähesty lyhythiuksisia naisia yhtä innokkaasti kuin pitkähiuksisia, mutta luulisin, etteivät he ainakaan kovin äänekkäästi ja sankoin joukoin käy lyhyttukkaisten naisten kimppuun.

Toisin näyttää olevan Englannissa: http://www.newstatesman.com/laurie-penny/2014/01/why-patriarchy-fears-scissors-women-short-hair-political-statement

Laurie Penny lopettaa kirjoituksensa napakasti. Jos lyhyt tukka on kannanotto, hyvä. Hän ei haluakaan olla tekemisissä naisia tiukasti kategorisoivien konservatiivimiesten kanssa. Lyhyillä hiuksilla hän pitää väärät tyypit loitolla.

Varmaan joku mies Suomessakin on joskus nimittänyt siilitukkaista naista rekkalesboksi, mutta meillä kunnon reaktion aikaansaaminen vaatisi vähintään kaljua. Vai herättääkö edes kalju nainen enää sen kummempaa ihmettelyä?

Suomessa on jo kauan sitten luovuttu ajatuksesta, jonka mukaan naisten elämän ensisijainen tarkoitus on miesten miellyttäminen. Vai onko sittenkään?

Parinvalinnassa voivat ratkaista itselle oudotkin (jo muinais)biologiasta kumpuavat merkit hedelmällisyydestä. Pääsääntöisesti vain terveellä - ja useimmiten vain nuorella - naisella voi olla paksu, terve, kiiltävä, ja pitkäksi kasvava tukka.


Naisten salaisuuksia  10

Monet miehet väittävät ihailevansa luonnonkauniita naisia. He eivät tiedä mistä puhuvat. Naiset joutuvat tekemään sikana duunia näyttääkseen vasta suihkusta tulleilta.

90-luvulla riitti ripsari ja kainalokarvojen ajelu. Entä nyt? Jotkut miehet kertovat vomitoivansa, jos näkevät naisen luonnontilaisen alapään. Kaikki muukin kehossa on jotenkin liikaa.

Ihan norminaisen asialliseen olemukseen menee tuhansia euroja.

Yhä useammille on tehty hampaiden oikaisu ja valkaisu, silmien taittovirheleikkaus, kestopigmentointi ripsien tyveen ja kulmiin, selluliittihoidot, rakennekynnet, lopullinen karvanpoisto, hiusten pidennys...kauneusleikkauksista en edes aloita.

Satasia kuussa, viuh vaan: hiusten tyvikohotus, raidoitus, väri - lähes 90 prosenttia suomalaisista naisista värjää tukkansa joka kuukausi (joten käytännössä juuri kukaan ei ole luonnonkaunis. Ihmisten värisilmä ei enää edes siedä ei-buustattuja sävyjä. En tunne yhtään aitoa blondia, joka ei auttaisi luontoa kirkastamalla väriään)....lisäkarvat päähän ja ripsiin ja tietenkin kaikki silikonia ym. aineita sisältävät tukan massaa lisäävät shampoot ja mömmöt sekä vahat, kiiltosuihkeet, suoristusraudat ym. elektroniikat. Kasvovoiteet, valokynät ja pikkujipot, joilla voi peittää väsymyksen, rypyt ja finnit (joihin tietysti on ensin vedetty antibiootteja, e-pillereitä, isotretinoiinihoito ja laserhionta). Pushupit, tukisukkahousut reisien kaventamiseen, peffan muotoiluun jne. mutta näähän on jo vanhoja juttuja.

Lista jatkuisi ja jatkuisi, vaan en ole kovin hyvin perillä kaikista nikseistä. Naiset eivät mielellään kerro kaikkea edes ystävilleen. Kävin ihmettelemässä Kauneus&Terveys&Muoti&Häät -messuilla perjantaina. Urheiluosastoilla oli väljää, mutta meikki-osastot olivat ihan tukossa.

Mitä salaisuuksia miehillä on? Perjantain penkkipunnerruksen ja hauispumpin lisäksi?