Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on homofobia.

Homofoobikolla saattaa olla seksiongelmia  2

Miksi jotkut ihmiset pelkäävät tai inhoavat homoja? Aiemmissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että homofoobikko saattaa olla itse piilohomo. Inho homoja kohtaan kumpuaisi oman seksuaalisen suuntautumisen aiheuttamasta hämmingistä.

Kuitenkin myös heteroilla on homofobiaa. Miksi?

The Journal of Sexual Medicinen artikkelissa ”Homophobia Is Related to a Low Interest in Sexuality in General: An Analysis of Pupillometric Evoked Responses” kerrotaan uutta tietoa homokammoisista miehistä.

Psykologian tutkija Boris Cheval ja kumppanit esittivät aiemmin tänä vuonna samassa julkaisussa tutkimuksen, jonka mukaan homokammoiset katselevat vähemmän aikaa seksikuvia, riippumatta siitä, esittävätkö kuvat homo- vai heteroseksiä. Koska valokuvien katselu saattaa perustua tietoiseen päätökseen olla katsomatta, halusivat tutkijat testata tulosta tarkemmin.

Uudessa tutkimusasetelmassa päätettiin varmistaa tuloksia pupillitestillä, koska sen on todettu olevan hyvä seksuaalisen kiinnostuksen mittari. Pupillit laajenevat pääsääntöisesti spontaanisti, tiedostamatta ja kontrolloimattomasti.

36 heteromiestä vastasi kysymyspatteristoon, jolla selvitettiin heidän homokielteisyytensä astetta. Miehet osallistuivat tämän jälkeen koetilanteeseen, jossa piti katsella erilaisia neutraaleja kuvia ja seksikuvia. Heidän pupilliensa liikettä ja kokoa mitattiin.

Heteroilla homofoobikoilla pupillit laajenivat vähemmän seksikuvia katsoessa kuin muilla heteromiehillä. Avoimesti heterogeeniseen seksuaalisuuteen suhtautuvat miehet vaikuttivat siis olevan selvästi kiinnostuneempia seksistä kuin foobikot.

Tutkijat arvelevat homoinhon mahdollisesti johtuvan muusta kuin juuri homouteen liittyvistä peloista ja epäluuloista. Homofobia saattaa heijastella yleisemminkin erilaisia seksihuolia. Homopelko on ehkä merkki seksuaalisesta ahdistuneisuudesta tai muusta seksiongelmasta.

The Journal of Sexual Medicine. October 2016.


Homot homofoobikot  3

Kun olin 13 yksi kavereistani sattui olemaan homo. Rinnakkaisluokkien ja ylempien luokkien pojat käyttivät puolet ajastaan homojen haukkumiseen ja kiusaamiseen.

Tyttöjen tehtävänä oli toimia ihmiskilpinä erilaista psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista väkivaltaa vastaan. Homot piti työntää kivisateelta turvaan bussipysäkin taakse ja saattaa illalla kotiin.

En tajunnut, miksi ystäväni ei saanut olla rauhassa. Miksi hän ärsytti muita poikia?

Ympärilläni olevat aikuiset sanoivat, että homofoobikot pelkäävät itse olevansa homoja ja projisoivat omat pelkonsa ja vihansa homoutensa jo löytäneisiin. Jos on sinut itsensä ja oman seksuaalisuutensa kanssa, ei tarvitse hyökätä muiden kimppuun.

Tänään monissa viestimissä uutisoitiin Yhdysvalloissa ja Britanniassa tehdyistä tutkimuksista. Homofoobikot ovat usein joutuneet sammuttamaan kiinnostuksensa samaa sukupuolta kohtaan. He tulevat autoritaarisista perheistä, joissa homoutta pidetään sopimattomana.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Homofobia+saattaa+olla+pelkoa+omista+homotaipumuksista/a1305559637201

http://www.ess.fi/?article=367215

Homofoobikot suuntaavat vihansa juuri niihin, jotka kiehtovat heitä eniten. Jos välttämättä haluaa piilottaa homoutensa kannattaa olla tosi ystävällinen kaikille homoseksuaaleille.