Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on huippu.

Neron vaimo  35

Harva pääsee neron kanssa naimisiin. Onneksi, sanoo muusana väsynyt kumppani. Erityislahjakas ihminen voi olla rasittava puoliso.

Lahjakkaat ihmiset ovat jo lapsina usein virkeitä, huomionkipeitä, uteliaita ja vaihtelunhaluisia. Heillä on oma halu oppia asioita. Usein lahjakkaat jaksavat sinnikkäästi (jääräpäisesti) opetella jonkin erityistaidon. (Aikainen lukemaan oppiminen ei muuten välttämättä ole merkki erityislahjakkuudesta, vaan pikemminkin vanhempien kunnianhimosta, kertoo sveitsiläistutkimus.)

Lahjakkaan tyypillisiä persoonallisuudenpiirteitä ovat syvällisyys ja tarkkanäköisyys, halu ymmärtää, stimulanssin tarve, perfektionismi, huumorintaju, loogisuus, tunteellisuus, empaattisuus, herkkyys ja intensiivisyys. Useimmat ns. tavalliset ihmiset pitävät tällaista luonnetta vaativana. Rauhallista elämää rakastavalle kumppanin kiihkeys on suuri rasite.

Lahjakkailla on usein hyvin voimakas persoona ja lähes vimmainen käsitys siitä, miten asioiden tulisi olla tai miten niiden ei ainakaan tulisi mennä. Vahva identiteetti voi parisuhteen lisäksi hankaloittaa myös uraa. Suomalaisen tutkimuksen mukaan ulkoapäin ohjautuva saattaa löytää ammatin helpommin. Kumppanille ikuisen etsijän puolisona toimiminen voi tulla kalliiksi ja henkisesti turhauttavaksi.

Demokratiassa enemmistö päättää mikä on oikein ja normaalia ja erityislahjakkaat häiritsevät normaalin toteutumista. Lahjakkaat ovat vaativia lapsia, oppilaita, alaisia ja puolisoita. Ympäristöllä ei aina ole riittävästi viisautta neron tunnistamiseen, sietämiseen - ja toisen ylivertaisuuden kestämiseen.

Jos superlahjakas löytää oman roolinsa työelämässä, saa yhteisö hänestä paljon irti. Hän voi olla alansa huippu-mikä-vaan. Parisuhde tähden kanssa ei välttämättä ole huippuelämys. Kumppanin asemaksi voi jäädä äidin rooli: pesee, paijaa, ruokkii ja kannustaa.

Ja miksi seksistinen otsikko? Tunnistetut/ tunnustetut nerot ovat useimmiten miehiä. Neron naisen kanssa harva edes uskaltaa naimisiin.

Kaveri oppi puhumaan vajaa 3-vuotiaana, koulumenestys oli heikko:


Sperma ja cokis  12

Törmäsin huimiin spermatutkimuksiin. Mikään uutinen suomalaisille miehille ei tietenkään ole, että spermanne on maailman huippua.

(Vaikka se heikkenee kaiken aikaa huonojen elämäntapojen, kaameiden ympäristömyrkkyjen ja hormoneja käyttävien naisten vessaan pissaamien estrogeenien takia. Ja estrogeeneja taas kiertää ravintoketjussamme kohta niin paljon, että naiset saavat tulevaisuudessa lisääntyä yksineuvoisesti...?)

Asiaan, nainen!

Tanskassa on tutkittu spermaa todella antaumuksella ja yhdessä tutkimuksessa selvitettiin kahvin ja kolajuomien vaikutusta siittiöihin. 2554 intin terveystarkastukseen vuosina 2001-2005 osallistuvaa miestä laitettiin antamaan spermanäyte ja vastaamaan kyselyyn kofeiinin saannista.

Kahvinjuonti ei ole kovin haitallista (huh, koska täällähän sitä juodaan maailman eniten), mutta cokiksen kanssa pitäisi olla varovainen. Kahvi jopa nostaa testosteronin tasoa. Cokista yli 14 puolen litran pulloa viikossa juovien sperma oli paljon heikkolaatuisempaa ja siittiöt huonompia kuin ei lainkaan cokista juovilla. Eli turvallisen limunjuomisen raja on litra päivässä!?

Tutkijat eivät ymmärrä, mikä cokiksessa voisi olla niin vaarallista. Onko juomassa jotakin mieskuntoa laskevaa, vai onko cokis-riippuvaisten muissa elintavoissa jotain pahasti pielessä. Lopullisen vastauksen saamiseen asti on siis juotava jaffaa.

American Journal of Epidemiology 2010