Ihana blondi

  • Mirja Wuokko

Yhdessä tutkimuksessa varmistui kestoväite blondeista. Siis se, että heillä on hauskempaa kuin bruneteilla. Se meni muistaakseni niin, että he ottavat elämän kevyemmin, eikä kukaan odota heiltä samoja asioita kuin tummahiuksisilta naisilta. Vastuunottoa, fiksuutta, ahkeruutta, luotettavuutta, määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä ja muuta tylsää. Ja että kyllä, miehet pitävät blondeista.

Tämä taitaa päteä Suomessakin, vaikka meillä on blondihkoja (lue maantienvärisiä) pilvin pimein. Taannoisessa Cityn kyselyssä brunetet voittivat, mutta se on varmaan Eva Longorian ansiota.

Psykiatrian tohtori Mark Sergeant Nottingham Trent Universitystä väittää Independentin mukaan, että blondit viehättävät miehiä, koska blondi muistuttaa lasta. Kaikkien hiukset tummuvat iän myötä ja vaaleus tuo mieleen nuoruuden. Sergeantin mukaan blondeja pidetään myös hauskoina pulisijoina ja vähemmän älykkäinä kuin tummia - ja jotkut miehet pitävät tätä viehättävänä. He uskovat blondin olevan feminiininen ja saatavilla oleva, tohtori selventää.

Samaisen lehden jutussa viehättävyydestä (lokakuu 2010) kerrotaan Kalifornian yliopiston tutkineen miksi miehet pitävät blondeista. Vastaus oli taas vähän kulttuuriantropologiaa (anteeksi antropologit, luin vain johdantokurssin). Miehet ovat oppineet pitämään blondeista, koska heidän terveytensä on helpompi määritellä. Esimerkiksi loiseläimet näkyvät paremmin vaaleassa tukassa kuin tummassa. Samaten anemia, keltatauti, ihoinfektiot ja syanoosi eli hapenpuute (ja sydäntaudin merkki) on helpompi havaita vaaleaihoisella.

Ja miehet pitävät siis tutkimusten mukaan myös vaaleasta ihosta (hus pois sieltä solkusta!) ja etenkin niin, että muiden värien kontrasti ihoon on mahdollisimman suuri. Eli meikkiä silmiin naiset. Teen tästä valistuneen johtopäätöksen ja julistan, että kauneimpia ovat ristiveriset, koska heillä on yleensä sen vaaleahkon tukan lisäksi tummat ripset ja kulmat, eikä mitään yleistä olmilookia. Luonnon anteliaisuudesta meistä tummistakin tulee blondeja viimeistään sitten kun kaikki hiukset muuttuvat hopeanharmaiksi.

Lisää aiheesta: http://www.uusisuomi.fi/viihde/17947-tasta-syysta-miehet-haluavat-vaalean-naisen

Kirjoitettaessa soi Diamonds are the girl´s best friends

16 kommenttia

Anonyymi

11.12.2011 13:22

Missä maassa tuo blondimyytin vahvistava tutkimus tehtiin? Otettiinko siinä huomioon luonnollinen hiusväri vai värjätty?

ps. Ei varmaankaan Ruotissa! :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2011 13:39

En usko että tuo brunettien suosio Suomessa selittyy Eva Longorialla : )

Suomi-Filmin elokuvissakin tummat ja tuliset ovat eksottisia ja seksikkäitä naisia. Blondit taas ovat tylsiä jumalaapelkääviä taviksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2011 17:23

Blondeja pidetään tyhminä ja helppoina. Ensin tämä oli vitsi, mutta nyt siihen uskotaan ihan oikeesti, vaikkei siihen ole mitään todellisia perusteita. Etenkin kun suurin osa blondeista saa tukanvärinsä purkista. Sitä on vain rummutettu niin kauan että aivottomat ihmiset uskovat sen, ihan kuten että turkulaisissa olisi jotain vikaa tms urbaanilegendat.

Näin ei ole aina ollut. Esim Amerikan lännen asuttamisen aikoihin uudisasukkaitten vaaleat naiset olivat kauniita ja hyviksiä ja siksi vaimomatskua, ja saluunoiden prostitutuoidut tummia kaunottaria, eli blondit siveitä, tummat helppoja. Jostain Marilynin ajoista lähtien asetelma alkoi muuttua, ja vuosituhannen vaihde teki blondivitseistä 'totta'.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2011 20:50

Evoluutiopsykologian mukaan kaikkein viehättävimpänä pidetään naista, joka on lapsenomainen; suuret silmät, täyteläiset huulet, pieni nenä, ohuet kulmakarvat jne., hiusten väristä riippumatta. Tällainen nainen nähdään luotettavana ja turvallisena. Samasta näkökulmasta katsottuna preferoidaan myös vaaleaa ihonväriä kulttuurista tai sukupuolesta riippumatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pasi

11.12.2011 21:28

Kun nyt ei kukaan vain menisi noista "Miehet pitää..." jutuista kuvittelemaan, että kaikki miehet tai just se sun silmäkäpynen Tero-Marko pitää.

Solariumista tosin sen verran pakko sanoa, että hyi vittu. Melkein yhtä paha kuin purkkirusketus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2011 22:50

Luonnollisesti tummana ja kerran hiukseni vaalentaneena sanoisin, että mun kohdallani vaalennus vaikutti vastakkaisen sukupuolen vetovoiman suhteen niin, että olin vaaleana olin naapurintyttömäisempi ja huomaamattomampi. Mikä sopi silloin mulle. Eli sillä hetkellä koin sen blondattuna olemisen "hauskempana", koska sain olla paremmin rauhassa.

Näin siis Suomessa. Ehkä blondina olisin sitten ollut (luonnollista) minua suositumpia Italiassa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2011 23:22

Voi niinpä, mistähän se mun Tero-Markoni pitää?

Stereotypioilla voi olla joskus hetkellisesti hauska leikkiä, mutta sitten toisaalta: Kukapa ei haluaisi tulla pidetyksi juuri sellaisena kun on? Ja voiko sitä aitoa ihmistä koskaan luokitella stereotypioiden mukaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

12.12.2011 11:41

Onneksi kaikilla ei ole täysin yhteneväiset mieltymykset ja onneksi monilla on avoin suhtautuminen muihin ihmisiin, ts. voi olla ystävä erilaisten ihmisten kanssa ja moni myös ihastuu/ rakastuu erilaisiin ja eri näköisiin ihmisiin elämänsä aikana.

Kuitenkaan ei voi kieltää sitä, etteikö joistakin esim. kauniin ulkonäön tai miellyttävän luonteen piirteistä vallitsisi aikamoinenkin konsensus enemmistön keskuudessa. Eli esim. enemmistö ihmisistä ei pidä nälkiintynyttä tai vakavasti lihavaa ihmistä kauniina.

Minua kiinnostaisi tietää voiko ulkonäön perusteella tehdä oletuksia henkilön luonteesta. Koska perimä vaikuttaa vaikka hiusten väriin, onko esim. vaaleahiuksisuus yhteydessä joihinkin temperamenttipiirteisiin? Onko sanonta tumma ja tulinen vain vieraiden kulttuurien vieroksuntaa/ ihailua, vai ovatko tummat temperamentiltaan erilaisia kuin vaaleat, keskimäärin?

Temperamenttitutkimuksessa vakuutetaan, että temperamentti on synnynnäinen ominaisuus. Eli synnymme ujoiksi tai energisiksi tai ulospäinsuuntautuneiksi. (Voimme kehittää luonnettamme ja oppia käyttäytymään tietyllä tavalla, mutta ujon perusasenne uusiin ihmisiin pysyy ujona ja energinen joutuu pinnistelemään, jottei hyppisi seinille tilanteessa, jossa on oltava tuntikausia paikallaan.) Suomessa on harvinaisen paljon ujoutta ja introverttiutta verrattuna muihin maihin. Onko tällä asialla yhteys vaaleuteen? Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki blondit olisivat ujoja, vaan että vaaleat olisivat keskimäärin ujompia kuin tummat. Voi olla, että Suomessa kulttuuri voimistaa harvinaisen paljon joitakin perittyjä ominaisuuksiamme (esim. suhtautumista vieraaseen).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pasi

12.12.2011 21:26

Kauniin ulkonäön konsensus on totta ja samalla toisaalta kuitenkaan ei niin tärkeä. Keskimäärän ihmiset eivät pidä lihavuutta kauniina, totta. Onko lihavan sitten vaikea löytää itselleen seuraa, joka pitää hänen ulkonäöstään? Ei. Toki pikkukylässä jossa tarjokkaita on 4, tsäänssit voivat olla 0%, mutta ihmisten ilmoilla nettiä apua käyttäen puhdas määrä voittaa keskimäärät ja erikoisemmista asioista tykkääjiä on uskomattoman paljon lukumäärällisesti, vaikka prosentuaalisesti heitä olisi vain 1,2%.

Lisäksi ulkonäköhän ei ole koskaan vain ulkonäköä. Jokainen ihastunut tietää miten se ihastuksen kohte muuttuu yhtäkkiä paremmannäköiseksi mitä hän oli ennen. Sama toisinpäin, kun joku paljastuu oikein kusipääksi tai suhde loppuu, hänen ulkonäkö usein alkaa rapisemaan. Absoluuttisesti kaunis, joka pysyy kauniina myös silloin kun häntä vihaa, on varmasti poikkeus. Monelle tosin riittää subjektiivisesti kaunis, eli sellainen josta tykkää ja kun hänestä tykkää, hän näyttää sun silmääsi tosi kivalta. Näitä on äärettömästi olemassa eri koossa, eri värillä ja eri muodoilla. Jopa niin älyttömän paljon, että jos ei puhuta äärirumista tai äärinirsoista, kannattaa mieluummin miettiä mistä löytää sopiva ihminen kuin mistä löytää omaa silmää miellyttävä ihminen.

Päälle vielä terminologia. Ainakin minä henk.koht. erotan täysin keskenään kauniin ja hyvännäköisen. Näistä kaunis on absoluuttisempi mitta ja tämän suhteen konsensus on varsin selvä. Hyvännäköinen taas on täysin subjektiivinen just mun mielipide ja voin pitää yleisesti kaunista erittäin epähyvännäköisenä (95% malleista) tai yleisesti rumaa todella hyvännäköisenä (jotkut pullukat). Söpökin eri asia kuin kaunis, saati sitten viehättävä tai seksikäs. Rumanseksikkäisiin monikin varmasti törmännyt. Tai söpönviehättäviin, jotka eivät ole kauniita, mutta saavat sukat pyörimään.

Ulkonäön vaikutus temperamenttiin? Nii-in. Jotenkin voisi kuvitella, että jos joku temperamenttipiirre aiheuttaisi myös ulkonäössä muutoksia, tästä olisi enemmänkin juttua. Kiinnostava aihe, vaikka laittaakin joidenkin aivot "älälä, en kuuntele, tästä ei saa puhua" moodiin. Miten paljon muuten ylipäätään pohjalainen jurous ja etelän hämkälälä-ihmisissä on synnynnäistä temperamenttia ja minkä verran kulttuurin tuomaa, onko tätäkään tutkittu tarkemmin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

12.12.2011 21:38

Parinvalinnassa tuon alkukynnyksen ylittäminen on käsittääkseni monelle tuskallista, jos on vaikka hyvin tavanomaisen näköinen. Jos valikoima supistuu kovin pieneksi, voi olla ettei mieltymykset osu yksiin. Olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että jos pitää jostakusta, näkee tämän kauniina tai ei ainakaan pidä häntä rumana. Myös jos vain tuntee ihmisen, vaikka ystävän, ei "näe" enää häntä satunnaisen ohikulkijan mielestä rumentavaa vammaa/ arpea ym vikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2011 23:09

Välillä ihmetyttää, kun joku oikea brunetti värjää hiuksensa ehdoin tahdoin blondeiksi, vaikka hyvin tietää yleisen käsityksen blondien älykkyysosamäärästä. Joku tarve vaikuttaa tyhmemmältä kuin on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2011 23:23

Keskivertosuomalaisissa on sellasta maantienväristä tukahdutettua temperamenttia. Ei täällä sovi ruveta räyhäämään ja heiluttamaan käsiä niin kuin tummaveristen ihmisten maissa. Puristellaan sivistyneesti nyrkkiä taskussa vaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.12.2011 12:18

mistä nykyään muuten tietää, kuka on oikeasti blondi, kun alapään karvatkin on ajeltu ?
Ennen sieltä erotti Blondit, brunetet ja punapäät... -Iigori

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.12.2011 08:33

sanos muuta:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VanHelsing

15.12.2011 17:08

Minulle on ihan samantekevää minkä värinen nainen on kunhan on
tumma.
Mutta mennäkseni pintaa syvemmälle... kertokaa ihmeessä mistä näkee sen kuuluisan "sisäisen kauneuden". Jos sellaista on sen täytyy olla hyvin, hyvin harvinaista. Ainakin minun kokemukseni mukaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi