Kuka saa herrasmiehen?

  • Mirja Wuokko
Millainen on herrasmiehelle sopiva kumppani? Kuva: NicholasDeloitteMedia
Millainen on herrasmiehelle sopiva kumppani? Kuva: NicholasDeloitteMedia

Naiset valittavat, ettei oikeita herrasmiehiä enää ole.

Herrasmies voi löytyä, kun ei hyväksy tai palkitse huonoa käytöstä. Naisen tulee kehittää luonnettaan niin, että ympärillä olevat ihmiset voivat kunnioittaa häntä.

Millainen on herrasmiehelle sopiva kumppani, lady?

Lady ei sikaile, kiukuttele, huuda tai puhu törkeyksiä. Hän ei mäkätä, pilkkaa ja valita. Hän opettelee kohtuutta kaikessa, ei mässäile, ryyppää ja laiskottele. Hän ei ole homssuinen eikä välinpitämätön.

Lady ei uhriudu, eikä esitä heikompaa. Lady ottaa vastuuta.

Lady on itsenäinen, henkisesti jämäkkä ja kauniisti käyttäytyvä ihminen. Hän hankkii itselleen hyvät tiedot ja taidot selvitäkseen kunnialla elämästä ja sen mukanaan tuomista velvollisuuksista.

Hän kohtelee muita ihmisiä hyvin ja yrittää ilahduttaa heitä myös arjessa. Hän huolehtii paitsi henkisestä kehityksestään, myös fyysisestä kunnostaan ja ulkonäöstään. Lady nostaa kauniit puolensa esiin, tekemättä niistä numeroa.

Lady huolehtii muista.

Lady kohtelee kaikkia ihmisiä hyvin ja kunnioittavasti. Erityisen huomioiva hän on puolisoaan kohtaan. Kun nainen kohtelee kumppaniaan arvostavasti, hän myös saa puolisonsa miehekkyyden kukoistamaan.

1 kommentti

shiwan8

9.4.2018 05:21

Niin, jos antaa lusikalla ja vaatii kauhalla niin voi jäädä toiveet täyttymättä. Toki artikkelin olisi voinut supistaa "käyttäytyy kuin henkisesti terve aikuinen", mutta ehkä pidennetty versio on tarpeen jottei se 70-80 prosentin "räikeästi ei lady"-osasto kuvittele kuuluvansa 5-10 prosentin vähemmistöön. Täytyy muistaa, ettei nykypolvissa ole juurikaan näitä ladyn kuvaukseen sopivia tapauksia. "Girl Power" on lähtenyt niin kintaasta, että nykyään kuvitellaan monesti sen oman nollasuorituksen olevan kumppanin huippusuorituksen arvoinen. Vallitsevassa kulttuuriympäristössä näiden tapausten määrällinen painotus on huomattavan feminiininen.

Ei niin, että naiset saisivat erityisesti parempaa. Kolikon kääntöpuolella on pari sukupolvea miehiä joiden koko elämän keskeisin parisuhdeoppi mediasta, kotoa ja muualta yhteiskunnasta saatuna on se, ettei heidän suorituksensa ole ikinä kyllin hyvä yltääkseen tasavertaisuuteen naisen kanssa, mutta yrittää pitää silti. Herrasmiehiä siis on kyllä, mutta näistä ehkä promille on niitä "alfoja" joiden perässä "kaikki" naiset juoksevat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi