Lesbot saavat eniten orgasmeja

  • Mirja Wuokko

Erot orgasmin saamisessa ovat kiinnostaneet tutkijoita pitkään. Joitakin tuloksia on saatukin, mutta esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen ja orgasmien yhteyttä ei ole juuri tutkittu.

Tutkijat Justin R. Garcia, Elisabeth A. Lloyd, Kim Wallen ja Helen E. Fisher selvittivät asiaa yhdysvaltalaisväestössä. Edustava otos amerikkalaisia sinkkuja (2 850 seksiä harrastavaa henkilöä) kertoi seksielämästään numeroina.

Vastaajilta kysyttiin sukupuolta, seksuaalista suuntautumista ja sitä, kuinka usein he saavat orgasmin harrastaessaan seksiä tutun partnerin kanssa.

Naiset saavat seksiä harrastaessaan keskimäärin orgasmin 62,9 prosentin ja miehet 85,1 prosentin todennäköisyydellä.

Miehillä seksuaalinen suuntautuminen ei juurikaan vaikuttanut orgasmin saamiseen. Heteroilla orgasmin saannin todennäköisyys oli 85,5 prosenttia, homoilla 84,7 prosenttia ja biseksuaaleilla 77,6 prosenttia.

Naisilla erot orgasmien saannissa vaihtelivat enemmän eri seksuaalisen suuntautumisen ryhmissä. Naisista eniten orgasmeja saivat lesbot: 74,7 prosenttia sai, kun heteroista 61,6 prosenttia ja biseksuaaleista vain 58 prosenttia tyydyttyi.

Tosiasiassa siis eniten orgasmeja kaikista sinkuista saavat heteromiehet (mutta useammin saavan sukupuolen kaikki varmaan jo tiesivätkin). Naisista orgasmeja saavat eniten lesbonaiset.

Tutkijoiden päätelmät eivät ehkä yllätä. Naisilla orgasmien saaminen on vähemmän ennustettavissa kuin miehillä ja orgasmien saanti myös vaihtelee enemmän naisilla kuin miehillä.

Suurin osa naisista ei varmaan kuitenkaan voi muuttua lesboiksi, joten vaikuttaa siltä, että heteroparien kannattaisi tutustua aiempaa paremmin seksuaalisen nautinnon saamiseen ja mahdollisesti joissakin tapauksissa hankkiutua seksologin neuvontaan.

The Journal of Sexual Medicine, November 2014

8 kommenttia

tuuli.hattu801

8.12.2014 07:53

Kaikki miehet eivät taida olla kovin erinomaisia suuseksissä? Ilmeisesti monet naiset eivät muulla tavalla orgasmia saa. Kyllä molempia pitää huomioida tasapuolisesti orgasmin saannin suhteen seksissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

10char

12.12.2014 04:18

Paipan plz.

licence27

8.12.2014 17:50

Jälleen kerran liian pieni otos. Kuitenkin jos mietit otsikkoa tekstiä niin se voisi yhtä hyvin olla "Heteromies on helpoin tyydyttää". Jos taas sitten kylmästi lähtisi laskemaan pelkästään orgasmien määrää niin tulee vielä suurempi hajonta riippuen onko joukkoon sattunut monta naista joilla on halu + kyky laueta monta kertaa peräkkäin. Naisen on helpompi ymmärtää naisen anatomiaa opettamatta.

Toki on niitäkin joille orgasmien saaminen on joko vaikeaa tai mahdotonta. Äkkiseltään vaikuttaisi että heistä tulee todennäköisimmin tyytymättömiä biseksuaaleeja.

Sinkkuja jotka harrastavat seksiä tutun partnerin kanssa - mitä ihmettä tämä tarkoittaa selkokielellä? Ei naimississa olevia? Lapsettomia? Ei saman katon alla asuvia? Ei yhden illan juttuja?

Seksologin tarve... edellisen kerran kun pitkään keskustelin yliopistosta optimiajassa valmistuneen lesbonaisen kanssa jouduin toteamaan että "sinä olet biseksuaali ja että voisit nauttia seksistä jonkun toisen kanssa sinun pitää ensin tajuta oma seksuaalisuutesi."
Tuosta tuo loppuosa eli oman seksuaalisuutensa ymmärtäminen on se juttu mikä aika monelta nuorelta vielä siinä vaiheessa puutuu kun yrittää nauttia seksistä jonkun toisen kanssa.

Varmasti seksologeillekin töitä riittää. Kaikki miehet eivät ole erinomaisia suuseksissä ja se mikä saa yhden naisen laukeamaan voi olla toiselle vastenmielistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neuvoja

9.12.2014 20:09

Olen varmaan poikkeustapaus ja jokaisen seksikumppanini olen yllättänyt "taidollani" saada orgasmi yhdynnässä. Sitäpaitsi saan orgasmeja keskimäärin kolme yhden yhdynnän aikana ja saan ne huomattavasti ennemmin kuin yksikään mies. Voin saada orgasmin puolessa minuutissa, kun yhdyntä on aloitettu. En harrasta mitään esileikkejä, koska minusta ne ovat jokseenkin turhia ainakin nyt nuorella iällä, etenkin jos ne kohdistuvat minuun. Osaan toki nauttia esileikeistä, mutta enemmän nautin itse toiminnasta. Olenkin miettinyt seksiterapeutin uraa, erikoistuen naisten orgasmiin, koska lähipiirissäni orgasmin saaminen on pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Olen kuullut niin ihmeellisiin asentoihin vääntymistä orgasmia tavoitellessa, että en itse voisi koskaan kuvitella saavani tässä minkäänlaista tyydytystä aikaiseksi. Vinkkinä siis muille, että nainen päällä on kaikista paras vaihtoehto saada orgasmi yhdynnän aikana. Kaikki on kiinni lantion liikkeestä, sekä hankauksesta penisluuhun. Myös mies voi vaikuttaa orgasmin saantiin jäykistymällä paikalleen, kun nainen on päällä. Ihmeellinen miehen heiluminen tässä asennossa tuotaa ongelmia naisen orgasmin saantiin, vaikka itselleni sekään ei ole mahdottomuus, mutta vasta-alkajalle varmasti on. Terveisin 19v opiskelija.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miesrunkku82

9.12.2014 22:32

Itse olen toneddut että runkkimalla saan enemmän orkkuja kun yhenkään naisen kanssa ikinä.tottakai naiset on mahtavia, mutta näin on vaan päässy käymään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

11.12.2014 07:27

Ehkä olisi syytä ottaa huomioon pari asiaa:

1: Mies ei ole nainen ja näin ollen tämän on mahdotonta aidosti ymmärtää naisen kropan ja pään toimintaa seksin aikan.

2: Miehet huolehtivat naisen orgasmin lisäksi omastaan.

3: Edellisten seurauksena ei liene kumma, että miehet saavat verrattaen usein suhteessa heteromimmeihin.

4: Ratkaisu ongelmaan saattaa olla niinkin yksinkertainen kuin se, että heteromimmit alkavat huolehtimaan itsekin saamisistaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

this!

15.10.2015 19:47

"Ratkaisu ongelmaan saattaa olla niinkin yksinkertainen kuin se, että heteromimmit alkavat huolehtimaan itsekin saamisistaan." This. Ehkä ongelma on, että suurta osaa naisia ei lopulta vaan genitaalitouhut kiinnosta lainkaan niin paljon kuin voisi Cityn sivuilta luulla. Siksi voi jäädä omatkin genitaalit tsekkaamatta ja orgasmin tuottaminen edes itselle on haastavaa. Proaktiivisuutta, naiset. Usea mies on ihan mieluusti halujenne tyydytyksen alttareina. Go for it.

Franny_Berry

11.12.2014 19:05

Tulin nyt sanomaan, kun viimeksi vähän moitin... Että tämän voisin ihan hyvin uskoakin :) Varsinkin kun Siwan pointti 1.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi