Lyhyttukkaiset naiset

  • Mirja Wuokko

Kun vanha lukiokaverini muutti pari vuotta sitten Lontooseen, hän huomasi, että lyhyt tukka ei ole vain näppärä hiusmalli, vaan jotain paljonpaljon suurempaa.

Hiukset tekevät naisen. Englannissa lähes kaikilla naisilla on pitkät hiukset. Lyhyttukkaiset naiset saavat osakseen ihmettelyä, paheksuntaa ja huomauttelua, harvemmin ihailua. Frendini tajusi aika äkkiä, että (hetero)sinkun on paras alkaa kasvattaa hiuksia, ja vähän äkkiä.

Suomessakin käsittääkseni enemmistö miehistä pitää pitkistä hiuksista (naisilla). City-lehdessä oli muutamia vuosia sitten kysely miesten ja naisten mieltymyksistä. Pitkät tummat hiukset olivat kaikista ihanimmat.

Suomalaiset miehet harvemmin selittävät pitkien hiusten mieltymystään. Tai no, se on miesten mielestä naisellista.

Useimmilla suomalaissyntyisillä naisilla on maantien värinen, ohuehko, suora, melko kiilloton tukka, joka näivettyy kasvussaan entisestään usein jo 30-40 -vuotiaana. Siksi monet aikuiset naiset leikkaavat lyhyen napakan kypärän.

Useimmat suomalaiset naiset käyvät myös kokopäivätöissä, eikä heillä ole aikaa föönata tukkaa tuntikaupalla.

Suomessa naisella saa olla lyhyet hiukset, jos hän on muuten kaunis tai kiva. Voi olla, etteivät miehet lähesty lyhythiuksisia naisia yhtä innokkaasti kuin pitkähiuksisia, mutta luulisin, etteivät he ainakaan kovin äänekkäästi ja sankoin joukoin käy lyhyttukkaisten naisten kimppuun.

Toisin näyttää olevan Englannissa: http://www.newstatesman.com/laurie-penny/2014/01/why-patriarchy-fears-scissors-women-short-hair-political-statement

Laurie Penny lopettaa kirjoituksensa napakasti. Jos lyhyt tukka on kannanotto, hyvä. Hän ei haluakaan olla tekemisissä naisia tiukasti kategorisoivien konservatiivimiesten kanssa. Lyhyillä hiuksilla hän pitää väärät tyypit loitolla.

Varmaan joku mies Suomessakin on joskus nimittänyt siilitukkaista naista rekkalesboksi, mutta meillä kunnon reaktion aikaansaaminen vaatisi vähintään kaljua. Vai herättääkö edes kalju nainen enää sen kummempaa ihmettelyä?

Suomessa on jo kauan sitten luovuttu ajatuksesta, jonka mukaan naisten elämän ensisijainen tarkoitus on miesten miellyttäminen. Vai onko sittenkään?

Parinvalinnassa voivat ratkaista itselle oudotkin (jo muinais)biologiasta kumpuavat merkit hedelmällisyydestä. Pääsääntöisesti vain terveellä - ja useimmiten vain nuorella - naisella voi olla paksu, terve, kiiltävä, ja pitkäksi kasvava tukka.

12 kommenttia

Jupp-o

2.2.2014 13:35

Lyhyttukkainen nainen:
-unohtanut olevansa nainen
-keski-ikäinen täti-ihminen, toimihenkilö
-puhuu seksistä kavereilleen, mutta pihtaa sitä mieheltään
-mies kyllästynyt koko akkaan, mutta ei osaa lähteä
-kaipaa kokovartalohierontaa
-moralisoi ja tuomitsee kaiken ja kaikki, joka ei ole konservatiivista tai normaalia
-äänestää Keskustaa

Pieni osuus ei tosin osu yhtään tälle aluelle, he tulevat suoraan paratiisista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

2.2.2014 23:00

No entäs miehen hiukset sitten? Ei minulla ole mitään pitkähiuksisia naisia vastaan ja joillekin sellainen puoleen selkään yltävä hiusmuoti sopii. Tilanne kuitenkin muuttuu siitä suunnilleen olkapäille yltävää hiusmuotia suosivaksi viimeistään silloin kun on päässyt edesauttamaan niiden ylipitkien ja kenties jo monihaaraisten hiusten takkuuntumista.

Viimeksi kun totesin tuttavani vaihtaneen pitkistä ja suht luonnollisista hiuksista värjättyihin ja reilulla kädellä lyhennettyihin- en pitänyt lopputuloksesta. Siitä edellinen radikaali muodonmuutos neiti P.V oli sellainen jonka kauneutta ei saanut katoamaan hiusmuotia muuttamalla. Nainen itse kertoi että hiusten lyhentäminen toi lyhyen ajan sisällä useita treffipyyntöjä joita ei siis ainakaan koskaan aikaisemmin ei ollut työpaikalla tullut.

Voihan toki joku valita kumppaninsa pelkästään hiusten perusteella. Voi ja niin tapahtuu, koska hiukset näkyvät kauas ja sen vuoksi blondeilla on täällä seuraa riittänyt jo tuhansia vuosia. Sitten kun mies hieman vanhenee ja viisastuu niin huomio kiinnittyy enemmän siihen mitä niiden hiusten alla tapahtuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

3.2.2014 08:00

Njoo, on niissä pitkissä hiuksissa oma miellyttävyytensä. Omalla kohdalla en osaa sitä selittää. En toisaalta karsasta lyhyitäkään hiuksia. Oikeastaan ihan se ja sama niin kauan kuin naisen tunnistaa naiseksi 10m päästä muutenkin kuin sivuprofiilista. Kyllähän se siili tmv. herättää huomiota, mutta vain siksi, että sillä erottuu joukosta. Sellaiset puolipitkät hiukset mitkä mielletään lyhyiksi naisen päässä ovat niin tavalliset ettei niiden pitäisi herättää huomiota ainakaan harvinaisuusarvon perusteella.

Pitkätukkaisena kokemukseni föönaamisesta oli jotakuinkin 5m maksimipanostuksen luokkaa, tosi pitkillä hiuksilla luultavasti tuplat tuosta. Tuntien föönaaminen on "lievää" liioittelua.

On hienoa, että ollaan päästy yli siitä ajatuksesta että naisen ensisijainen tehtävä olisi miellyttää miestä. Minä en henkilökohtaisesti koe että ihmisen tarvitsisi millään prioriteetilla miellyttää toista ihmistä. Jos sellaisen tehtävän itselleen ottaa niin se on oma valinta. Ihmisen ainoa tuohon kategoriaan sijoittuva velvollisuus on olla olematta kusipää toisille ihmisille. Helppo asia jonka kovin moni mokaa siitä huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

3.2.2014 10:11

Ja siis ei 5m vaan 5min...

fiksaatio

3.2.2014 12:20

Itsellä on fiksaationa kaunisniskaiset naiset. Vaimollani on seurusteluajoista saakka ollut lyhyt tuuhea tukka ja hurmaava niska. Kun harrastaa arvatkaa mitä takaapäin tuottaa tämä visuaalista lisänautintoa. Hiusten pituus on mielestäni vaativa asia, johon vaikuttavat kasvojen muoto ja hiuslaatu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pasitoskiainen

3.2.2014 19:51

Joillekin sopii lyhyet hiukset, toisille pitkät. On niitäkin joille käy melkein kaikki tyylit. Ei korreloi naisellisuuteen normaali vaihteluvälillä. Aivan kalju tai 5mm siili on hieman kökkö, samoin kuin takapuolen päälle yltävä hevonhäntä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.2.2014 21:46

Sinkkunaisella ei tod. kannata olla lyhyet hiukset, sen huomaan heti miesten kiinnostuksen vähentymisenä. Vaikka omaan suomalaisittain paksuhkot hiukset on niiden lyhyys monille miehille turn off. Maantien värinen, suora päätäpitkin menevä ravalettikö olis sitten parempi?
Tosin en itsekään pidä kaljuista miehistä.
Jään kasvattamaan tukkaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HiuksetVaiEi

8.2.2014 12:37

Pitkät hiukset naisella ovat aina olleet mielestäni puoleensavetäviä. Ei sitä tarvitse tai kannata perustella, se nyt vain on niin. Mutta ei se mikään ehdoton kriteeri ole, onhan naisessa niin paljon muutakin.

Naisilla taitaa olla ihan sama juttu miesten suhteen. Ainakin suomalaiset nuoremmat naiset ovat kautta aikojen julistaneet että miehellä pitää olla tummat hiukset, mielellään vähän kiharat (sekä ruskeat silmät). Se on aina näkynyt kontaktipalstoillakin. Vanhemmilla naisilla nuo väri-kriteerit esiintyvät paljon harvemmin.

Eli ehkä nämä mieltymykset ovat vain "biologisesti ohjelmoituja" eikä niille kannata etsiä selityksiä tai pyrkiä poistamaan niitä. Sensijaan on hyvä tiedostaa niiden olemassaolo jotta voi itse toimia viisaammin. Itse olen jättänyt suomalaiset (ja skandinaaviset) naiset täysin pois kuvioista, mikä on sekä heille että minulle parempi. Turha taistella tuulimyllyjä vastaan jos ne voi kiertää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hepskukkuu112233

26.10.2014 22:01

Tummat komeat miehet ovat TV-sarjoissa ja elokuvissa, siitä nuoret suomalaiset naiset ovat saaneet miesihanteensa. Kun vaalea ja kaljuuntuva pitkätukkamies räkii steissillä hokien v*ttua, se saa suomalaiset naiset entistä enemmän haluamaan ulkomaalaista hyvin käyttäytyvää komistusta, joita oikeasti on ulkomailla vaikka kuinka paljon. Ei nyt välttämättä hiusten kiharuus ja ruskeat silmät ole se juttu, mutta tummat ja komeat miehet sytyttävät, kyllä. Tumma hiusväri on maskuliinisuuden merkki siinä missä vaaleus on feminiinisyyden merkki.

Tai ehkä vaaleat suomalaisnaiset vain tahtovat erilaisia geenejä jälkikasvulleen, ja siksi tahtovat tummahiuksisten miesten seuraa.

Vanhemmilla naisilla tosiaan värikriteerit- ja pituuskriteerit ja lihasmassavaatimukset miehille vähenevät, ja sitten kolmeakymppiä lähestyessä tahdotaan, että mies olisi hyvä perheen elättäjä. Sellainen jolla on hyvä työpaikka, ei juo liikaa ja joka ei halveksu perhettä ja lapsia.

Anonyymi

19.2.2014 09:26

Suomalainen nainen ja hiusten pituus. Melko suorat yhtäläisyysmerkit voi vetää asiasta. Kun nainen leikkaa itselleen "aikuisen naisen" hiukset eli lyhyt tai puolipitkä rekkatukka niin on aika etsiä uutta kumppania. Pieni prosentti ei luovuta, vaan haluaa pitää kiinni naisellisuudestaan vaikka geenistö olisi sitä vastaan.

Katsokaa ympärillenne: nuori ja seksikäs (hetero)nainen pitää hiukset pitkinä. Arjessa ponnarilla, vapaalla vapaana. Seksikästä! 30+ nainen, etenkin synnyttänyt, leikkaa hiukset pois. Lihava nainen leikkauttaa 150€ kampauksen ja laitattaa ripsensä kyntensä. 40v naisista aivan järjettömän suuri prosentti pitää lyhyttä tukkaa. Hyi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.2.2014 09:28

Meneepä melkein minne päin maailmaa tahansa, niin naisilla on pitkät hiukset hautaan asti. Niitä kannetaan ylpeinä ja niiden eteen tehdään kaikkensa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JEnnijeNI

15.6.2014 21:51

Mun mielestä on tosi outoa, että naisellisuus yhdistetään jotenkin hiusten pituuteen. Mielestäni naisellisuus lähtee yleisolemuksesta, ei niinkään mistään yksittäisestä asiasta. Nainen, jolla on tyylikkäät lyhyet hiukset, hyvin istuvat vaatteet, kaunis ehostus ja hyväntuoksuinen parfyymi on toki paljon naisellisempi kuin pitkät hiukset omaava meikitön ja halpahallin alennusrekistä poimittu kauhtana päällään, kainalot ajamatta ja hampaat pesemättä, näin kärjistettynä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi