Miehen karkotus

  • Mirja Wuokko

Kun naistenmies Steve Santagati antoi nämä varoitukset opaskirjassaan "Miehen käyttöohjeet", oli tarkoituksena auttaa seurustelevia naisia pitämään kiinni kaappaamistaan miehistä. Mies, tuo villi viidakon jellona, kun haluaa pois naisen luota heti kun suhde alkaa käydä vakavaksi.

Mies karkaa ala Steve, jos...
kysyt heti muutaman viikon seurustelun jälkeen haluaako hän lapsia.
kysyt ensimmäisen kuukauden aikana, mihin suhde on menossa.
lihot rutkasti, pukeudut huonosti ja peität naisellisuutesi.
määräilet, masennut ja olet hankala.
laitat miehen maksamaan kaiken.

Nainen saa menomiehenkin ansaan, jos tekee kaiken päinvastoin.

Kääntäen tästä seuraa, että jos haluat äijästä eroon, toteuta varoitukset.

Lista näyttää hyvältä naisenkin karkotusohjeelta. Vain psykopaatti yrittää vakinaistaa suhteensa naiseen jo ennen kuin tunnetaan. Nainenko ilahtuu, jos mies lihoo rutkasti, pukeutuu surkeasti ja on epämiehekäs. Komentelu, depis ja oikuttelu eivät tee miehestäkään mukavampaa ihmistä. Kitsaat miehet ovat niin tavoiteltuja, että markkinoilla vallitsee kohta niukkuus.

Silti, jos rehellisiä ollaan, jotkut naiset ahdistelevat jo seurustelun alussa poikaystäväänsä tulevaisuutta koskevilla kysymyksillä ja jankkaavat naimisiinmenosta tai lapsenteosta siinä toivossa, että mies väsyy vastustamiseen ja myöntyy toisen tahtoon.

Kannattaako hankkia joku nahjus loppuelämän kiusoiksi? Onko kivaa, jos lapsi on isänsä mielestä ei-toivottu? Eikö olisi hienompaa jos ihmiset pysyisivät lähellä ihan vapaaehtoisesti?

Vai onko taustalla "kyllä nainen tietää paremmin" -asenne ja "kyllä se sit tykkää, ku tottuu" -suunnitelma?

6 kommenttia

jyrki

21.2.2010 13:07

Multa on tentattu ensitapaamisella avioliiton mahdollisuudesta. Tosin toinen osapuoli oli kiinalainen joten kulttuurin eroavaisuudet pitää ottaa huomioon.
TIetysti sekin että onko valmis menemään naimisiin JOS suhde tuntuu hyvältä on eri asia kuin ehdottaa sitä samantien.. silti, tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta kierrellä pois kysymyksestä vaikka itsekin olisi täysin valmis sitoutumaan loppuelämäkseen.

Ei sitä vaan heti alussa voi puhua noista asioista. Suhdetta pitää testata paljon ennen kuin itse olis valmis tekämään loppuelämää koskevia päätöksiä.. . .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2010 01:50

Miten sen miehen saa juoksee viereltä silloin ensi hetkellä kun se rupeaa iskemään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2010 13:56

Edelliselle anonyymille: Mitä!?! Eikö kaikki naiset haluakaan naimisiin ja lasten hankintaan kenen tahansa miespuolisen olion kanssa? Yleisesti: Miksi meistä naisista aina annetaan sellanen kuva,että koitetaan saada miehet nalkkiin keinolla millä hyvänsä eikä ne sitä yhtään halua??? Miehet: Kai teistäkin nyt edes JOKU haluaa oikeesti pitempään parisuhteeseen ja jopa lapsia joskus, jonkun kanssa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Morris

24.2.2010 11:44

Edelliselle:

Naisten haluttavuus ihmissuhdemarkkinoilla saavuttaa huippunsa aikaisemmin kuin miehillä joten aika löytää ja pussittaa se "oikea" on lyhyempi. Miehillä taas ei ole niin kiire koska aikaa on enemmän ja varsinkin valiouroksilla ei ole oikein mitään syytä pariutua aikaisin koska heille tarjonta on lähes rajatonta.

Lisäksi mies ei jää niin pahasti jumiin lapsiin kuin nainen eron sattuessa. Naiselle on siis tärkeämpää valita isä mahdollisimman tarkasti ja oikein heti ensimmäisellä kerralla koska niitä kakaroita joutuu katselemaan sitten loppuiän. Mies taas voi saada helpommin uuden mahdollisuuden lapsiin uuden naisen kanssa joten valinnan kanssa ei ole aivan niin tarkkaa.

Ja jos vielä ihmettelee mistä tuollainen kuva miehiä nalkittavista naisista oikein tulee niin kannattaa katsoa vaikka Sinkkuelämää tai Bridget Jonesin päiväkirjan tapaisia viihdäpläjäyksiä. Suurin osa itsenäisten ja vahvojen naisten ajasta tuntuu menevän sen murehtimiseen mistä saa hankittua parhaan mahdollisen miehen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

25.2.2010 19:57

Yhtä lailla naisista annetaan kuva jatkuvasti pakkeja antavina nirppanokkina kuin miehiä lassoavina pakkositouttajina.

Naisten hedelmällinen aika on lyhyempi kuin miehillä ja mitä lapsiin tulee, evoluutiobiologit ovat mielestäni oikeassa siinä, että lasten isä pitää valita huolellisesti, mutta en usko, että naisten parisuhdemarkkinat sulkeutuvat 35-vuotiaina. Eiei, näen ihan muuta ympärilläni. Kakkos- ja kolmoskierros pyörivät kybällä.

Santagatin sovinismi on melkein söpöä. Kyllähän osa avioituneista plösähtää jotenkin saman tien kun valat on vannottu. Tsemppi loppuu kun joku on saatu haaviin. Tavallaan ymmärrettävää, jos haluaa vaan seuraa sohvalle, mutta jotenkin outoa. Miksei pysyisi kuosissa omaksi ilokseen? Miksei ilahduttaisi puolisoa (oli mies tai nainen)?

Vai onko oma suhde jotenkin masentava? Tiedän pari eronnutta, jotka ovat alun suremisen jälkeen alkaneet loistaa, ryhtyneet aktiivisiksi ja kauniiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ile01

16.3.2010 11:53

^Tavallaan ymmärrettävää, jos haluaa vaan seuraa sohvalle, mutta jotenkin outoa. Miksei pysyisi kuosissa omaksi ilokseen? Miksei ilahduttaisi puolisoa (oli mies tai nainen)?

Seuraa komeat miehet saavat aina, siksi tuo onkin aika lohdutonta pitää ihiselle seuraa, johon ei ole koskaan ihastunut, tai rakastunut.
Kunhan on joku vaan, koska yksin ei pysty olemaan.
Onnea tuskin löytää yksin, mutta tuskin löytää kaksinkaan, jos syyt ovat väärät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi