Miehinen selitys miesten kyvyttömyydelle iloita vaimon menestyksestä

  • Mirja Wuokko

Tämän viikon blogaus sisältää pelkästään mielipiteitä.

Kirjoitin viikko sitten yhdysvaltalaistutkimuksen karuista tuloksista: miehet eivät kestä vaimon menestystä, missään asiassa.

Ihmettelin asiaa ja kerroin kyseisestä tutkimuksesta, miehille. Halusin jonkin järkevän selityksen asialle, ja hieman miesnäkökulmaa tulosten sulatteluun. Yllätyksekseni itse tulosta ei tyrmätty, vaan vastaukset olivat tyynen rauhallisia.

Miehisiä näkemyksiä, olkaa hyvä:

”Ei tämä ole mikään sukupuolikysymys. En näe asiaa tuon tutkimuksen väittämässä valossa. Kysymys ei ole siitä, ettei mies kestäisi juuri naisen menestystä. Miehet eivät kestä kenenkään toisen ihmisen menestystä.”

Ahaa. Miesten heikko kohta eivät siis ole juuri naiset?

”Jos kuka tahansa onnistuu jossain, alkaa miestä ottaa päähän. Oli se sitten urheilussa, työssä, pelissä, harrastuksessa, taloudessa, leikissä. Ihan sama missä. Jos naapuri ostaa hienon auton, tai ystävä voittaa tikanheitossa, tulee mies mielettömän kateelliseksi, eikä pysty yhtään iloitsemaan toisen puolesta.”

”Miehen ensimmäinen ajatus on, että hän pistää paremmaksi.”

”Ihan kaikki miehet eivät tietysti ole samanlaisia, mutta mun kaltainen mies on poikkeus. Mä oon tosi iloinen muiden onnistumisesta.”

Miksei julkisuudessa puhuta juuri lainkaan miesten kateudesta, jos se on niin yleistä?

”Kateus on ikävä ja ruma asia, eikä kukaan halua mainostaa sellaista.”

”Suurin osa miehistä on tällaisia varmaan jostakin tärkeästä syystä: miesten kilpailunhalu ja toisen menestyksen aiheuttama mielipaha juontuu varmasti menneisyydestä. Miesten on ollut pakko nousta ylös ja lähteä jahtaamaan isompaa puhvelia.”

”Tämä harvinaisen syvässä istuva miehinen ominaisuus on ollut hyödyllinen. Tälle on selvä evolutiivinen syy ja selitys, eihän näin muuten olisi.”

”Mies ei varmaan jaksais tehdä niin paljon duunia, jos syynä ei ois halu voittaa.”

Nykyaikaisen yhteiskunnan menestystekijöinä pidetään vuorovaikutusta, yhteistyötä, avoimuutta ja luottamusta. Yhteisön etujen asettaminen omien edelle hyödyttää kaikkia. Jos jokainen ajaisi vain omia etujaan, häviäisi myös kyseisessä itsekkäässä skabassa menestynyt pidemmän päälle verrattuna altruistiseen systeemiin. Maailmasta tulisi ikävämpi paikka. Sopeutuuko mies uuteen maailmanjärjestykseen? Miten miesten mahtava energia saadaan valjastettua koko yhteisön hyväksi? Moni mies osaa jo yhdistää oman ja yleisen edun. Kertokaa salaisuutenne.

9 kommenttia

shiwan8

21.9.2014 12:54

Saadaanko tässä lähteet lainauksille vai keksitkö nuo päästäsi? On hankala kuvitella, että tuollaisia lausuntoja löytyisi mistään normaalien miesten keskuudesta, ihan jo siksi, ettei normaali mies häpeä sukupuoltaan toisin kuin noiden lausuntojen antajat selvästikin tekevät. Kun ei häpeä itseään ei tarvitse komppailla omaan ryhmään liittyviä valheita. :)

Se on totta, että miehet herkästi skabaavat toistensa kanssa, mutta tosiaan naisen menestys ei ole miehelle ongelma ennen kuin nainen tekee siitä ongelman. Jos nainen ei siitä ongelmaa tee, se ei ongelmaksi muodostu myöskään miehelle. Hyvin yksinkertaista.

Mites Mirja, joko kehtaat myöntää olevasi äärifeministinen miesvihaaja vai haluatko tarjota meille todisteita siitä vielä vähän lisää? :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

21.9.2014 13:09

Tai no, voi sen asian ihan totuudenmukaisesti esittää niinkin, että naisen menestys johtaa siihen, että nainen haluaa suurimmassa osassa tapauksista vaihtaa miestä menestyneempään mikäli nainen on edes samalla levelillä menestynyt kuin nykyinen miehensä ja sitä kautta naisen menestys muodostuu miehelle ongelmaksi.

Pitää kuitenkin muistaa, että miehelle naisessa merkitsevät luonne ja ulkonäkö. Naisen koulutuksella ja statuksella on äärimmäisen vähän väliä tai ei yhtään mitään väliä keskimääräiselle miehelle. Aiemmin kun oli puhetta siitä, ettei naisille ole miehiä, niin kyllähän naisille niitä miehiä on. Matalasti koulutetuille naisille on miehiä jonossa ihan samalla tavalla kuin korkeasti koulutetuillekin ja lähes kaikki näistä ovat samoja miehiä. Ero on siinä, että siinä missä normaalissa keski- tai matalapalkkaisessa työssä käyvälle naiselle kelpaa niistä miehistä statuksen puolesta suurin osa ja kyse on oikeastaan vain luonteiden yhteensopivuudesta, korkeakoulutetulle kelpaa äärimmäisen harvoin mies joka on "vain" yhtä menestynyt kuin hän itse.
Evoluutio on jännä juttu, niin se vaan toimii. Toki siitäkin voi syyttää miehiä niin kuin nyt Mirja ihan kaikesta muistakin maailman vähemmän miellyttävistä asioista muutenkin syyttää. Se nyt vaan ei kestä lähempää tarkastelua sen enempää kuin nämä miesvihaajien tehtailemat tutkimukset joita Mirja tänne sarjalinkittää. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fuksi2013

21.9.2014 18:13

"Kirjoitin viikko sitten yhdysvaltalaistutkimuksen karuista tuloksista: miehet eivät kestä vaimon menestystä, missään asiassa."

Karua tässä on ainoastaan bloggaajien aiheesta repimät otsikot, itse tutkimus ei antanut minkäänlaista tukea ylläolevan kaltaisille väitteille. Ainoa löytö oli että (!)implisiittiinen(!) itsetunto oli laskenut, tämäkin ilman verrokkiryhmää, tai minkäänlaista vaihtoehtoisten selitysten kontrollointia.

Loputon litania miehiä mollaavia otsakkeita on kylläkin saatu taas nyhjäistyä :) Pitäiskö Mirjan kokeilla vaihtelun vuoksi kirjoittaa samantyylinen juttu esim. hyvin tunnetusta ilmiöstä "Happy wife, happy life"? Voin auttaa alkuun muutamalla samantyylisellä lauseella, inspiraationa Mirjan edellinen juttu "Onko naisen valittava rakkauden ja menestyksen välillä? ":
- Onko miehen valittava naisen ja onnellisuuden välillä?
- Miksi naisten paha olo siirtyy aina miesten kannettavaksi, eivätkö naiset osaa vieläkään ottaa huomioon muita kuin itseään?
- On todella surullista että kaikkien on kärsittävä naisten ongelmista.
- Vain 5-vuotias levittää pahaa oloaan jatkuvasti muiden kannettavaksi.

Jos ei juttua kuulu olisi todella mielenkiintoista kuulla perustelu :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

22.9.2014 15:24

Olen kirjoittanut Cityyn satoja juttuja, aiemmin paperilehteen myös psyko- ja suhteet -palstalle. Olen useammankin kerran kirjoittanut naisten neuroottisuudesta. Olen myös kirjoittanut siitä, miten miehelle usein riittää parisuhteen onnellisuuteen se, että a) hän on suhteessa ja b) puoliso ei ole kovin neuroottinen. Nämä jutut löytyvät Cityn arkistosta.

Sinulla on paljon hyviä juttuideoita. Oletko harkinnut oman blogin pitämistä?

shiwan8

22.9.2014 14:47

Fuksi osuikin sitten asian ytimeen. Näiden "voi itq q miehet sitä ja tätä vaikka naiset ovat täydellisiä"-juttujen ydinteesi ja samalla vahvin yhdistävä tekijä on naisen onnellisuuteen liittyvän vastuun siirto naiselta miehelle. Toisena yhdistävänä tekijänä lienee syytä mainita se, ettei niihin liittyville väitteille järjestäen ole mitään tukea missään. Mirjan hengenheimolaiset ovat ihan avoimesti valehdelleet, että jokainen mies on raiskaaja ja että on olemassa jonkin sortin raiskauskulttuuri. Ensinnäkin jokainen mies on ihan yhtä paljon raiskaaja kuin jokainen nainenkin on, toisekseen mitään raiskauskulttuuria ei ole. Sen raiskauskulttuurin sijaan on kuitenkin massiivinen määrä perättömiä raiskausilmoituksia jotka johtuvat jonkinlaisesta naisten vastuun välttelyn kulttuurista. Niiden ilmoitusten pääasialliset syyt ovat pettäminen ja yhden illan suhteet joita koitetaan peitellä perättömillä syytöksillä. Syytöksillä, joiden takia ne oikeat raiskaukset jäävät välillä tuomiotta, koska on ihan aidosti paljon pahempi asia työntää läjäpäin syyttömiä tuomiolle kuin ottaa riski siitä, että joku yksittäinen tapaus pääsee pälkähästä.

Koska kyseessä on hyvinkin selvästi tarkoituksellinen lietsonta, olisi jännä kuulla mikä poliisin kanta olisi tällaisten Mirjan tekstien kaltaisten sukupuolivihan äänitorvien julkaisemiseen ja samalla olisi kiva tietää allekirjoittaako City.fi palveluna sukupuolivihan jota täällä promotaan vai ovatko vain tietämättömiä blogaajiensa touhuista. Itsehän en ole rikosilmoitusta tekemässä, mutta olisihan sille tuossa perusteet. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Panu Jansson

25.9.2014 09:56

Ei City allekirjoita sukupuolivihaa, mutta ei tässä siitä ole kyse, vaan yksittäisten ihmisten erilaisista näkökulmista aiheeseen. Luotto Mirjaan on kova ja Shiwan toimit itse hyvänä vastavoimana siihen, vaikka keskustelu on välillä armotonta.

Arvostamme aktiivisuuttasi ja suosittelen kirjoittamaan omaa blogia, että äänesi pääsee vielä paremmin kuuluviin. Sulla on varmasti paljon sanottavaa muutenkin kuin kommenttiketjuissa.

shiwan8

25.9.2014 15:13

Panu, kyllä homma on niin, että jos ja kun City tarjoaa Mirjalle ja Melissalle väylän kuuluttaa selkeästi miesvastaisia ajatuksiaan ilman minkään näköistä valvontaa, niin City palveluna allekirjoittaa heidän ajatuksensa varauksettomasti. City on osaltaan vastuussa siitä materiaalista jota palvelun listoilla toimivat kirjoittajat tuottavat. Jos minulla olisi vastaava palsta jota pitäisi ylläpitää niin näistä tämän hetken kirjoittajista lähtisivät aatteellisesti suuntautuneet vihaa lietsovat blogaajat.

Noin niin kuin ajatuksen tasolla olisi ihan hyvä miettiä missä menevät hyvässä hengessä pohdiskelevan kirjoituksen, asiakirjoituksen, jonkin asian erinomaisuuden hypettämisen ja vihan lietsomisen rajat. Oikeastaan tämä on helpointa hoitaa meidän kulttuuritaustallamme sillä, että vaihdetaan näiden kahden edellä mainitun kirjoittajan käyttämät sukupuolta ilmentävät sanat etnistä taustaa ilmentäviin, vaikka sitten tummahipiäisiin ja valkoisiin ihmisiin. Jos missään kohdassa edes vähän alkaa tuntumaan siltä, että korrektiuden rajat on ylitetty, kyse on vihan lietsomisesta. Melissa on blogissaan tehnyt erinomaisen selväksi, että pitää maailman pahana heteroseksuaalisuutta ja ennen kaikkea heteroseksuaaleja miehiä. Mirja on kunnostautunut geneerisen miesvihan lietsomisessa ilman sukupuoliseen suuntautuneisuuteen liittyviä rajoituksia. Kummankaan ulosannissa ei sinällään olisi mitään vikaa jos sille löytyisi puolueetonta todistusaineistoa. Kuitenkin, koska näyttöä kummankaan väitteille ei ole saatavilla sellaisista lähteistä joista voisi kuvitella löytävänsä aiheeseen liittyen oikeaa tietoa, ei voida millään tasolla olettaa, että heidän väitteensä pitäisivät paikkaansa. Tämä varsinkin kun on selkeästi osoitettu, ettei heidän väitteillään ole muuta pohjaa kuin heidän omat antipatiansa.

Eikä siiinä mitään, saahan sitä olla ylpeä sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan vaikka kummassakaan ei sinällään ole mitään ylpeyden aihetta...jos siinä samalla ei tule valehdelleeksi pyrkimyksenään saada jotain ryhmää häpeämään itseensä liittyvää asiaa johon ei voi millään muotoa vaikutta, vaikka nyt seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoltaan. Olisi myös ihan ok esittää asia niin, että heidän mielestään asia on kuten he väittävät. Jokainenhan on oikeutettu mielipiteeseensä. Varsinainen ongelma on se, että he väittävät näkemyksensä olevan tieteellisiä tosiasioita, mitä ne siis tosiaan eivät ole.

TL;DR; City on vastuussa suojattiensa toiminnasta, ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin vastaava palvelu on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nonenisti

26.9.2014 11:26

"Jos minulla olisi vastaava palsta jota pitäisi ylläpitää niin näistä tämän hetken kirjoittajista lähtisivät aatteellisesti suuntautuneet vihaa lietsovat blogaajat"

Ahaa. Sen vuoksi et siis halua pitää omaa blogia, koska et halua enää lisää aatteellisesti suuntautuneita vihanlietsojia blogaajiksi.

Mutta ilmeisesti aatteellisesti suuntautunut vihaa lietsova kommentointi on silti ihan ok.

Kaksinaismoralismi. <3

ekek

30.9.2014 23:57

kaksinaismoralisti harvoin näkee vikaa itsessään. it's not fascism is we do it -ajattelu on tyypillistä sille, jonka mokat ovat ympäröivän maailman syytä.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi