Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on naaras.

Liian miehekäs  34

Monet miehet luulevat naisten etsivän vain alfa-uroksia: mahdollisimman miehekkäitä ja menestyneitä yksilöitä. Useimpien naisten kohdalla tämä on ihan puppua.

Empiiristen havaintojeni perusteella uskon, että vain osa naisista havittelee hyvin maskuliinisia miehiä. Erittäin miehekkäät äijät ovat naisten mielestä vähän pelottavia. Mies voi olla liian komea, liian miehekäs ja varsinkin liian jyrämäisesti käyttäytyvä.

Useimmiten nainen haluaa vierelleen mukavan ja sopivan hyvännäköisen ihmisen. Naiset saattavat kauempaa ihailla miehekästä miestä, mutta olen kuullut monen sanovan, etteivät he halua sellaista itselleen. Nainen haluaa olla suhteen ”kauniimpi” osapuoli.

En juuri hämmästynyt luettuani Hesarin artikkelin kalojen parinvalinnasta. Liian seksikkäät uroskalat saattavat jäädä ilman naarasta. Vaikka eläinmaailmassa uroksen koosta ja voimasta on yleensä hyötyä, naaraskaloja haittaa mahtiurosten päällekäyvä kosiskelu. Raaka naarasten liehittely ja tuuppiminen jopa pienentää poikastuotantoa. Kalatytöt stressaantuvat jatkuvasta jahtaamisesta.

Mielestäni sama pätee useimpiin naisiin. Onhan se imartelevaa, jos oikein miehekäs ja komea mies osoittaa kiinnostusta, mutta järjetön puskeminen on piinaavaa. Ehkä lähes kaikkien eläinkunnan (ja ihmis-) naaraiden tavoitteena elämässä on jonkinlainen tasapaino turvallisuuden ja jännityksen välillä. Vahva mies on hyvä kaappaus, jos hän kohdistaa osan voimistaan ulkopuoliseen maailmaan.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Parinmuodostus+ei+suosi+liian+seksik%C3%A4st%C3%A4+urosta/a1305550398845


Seksuaaliornamentit  3

Hyviä koiraita riittää useille, koska kaikki naaraat eivät halua samaa tiettyä koreaa. Eri parinvalintamekanismit voivat myös vaikuttaa samaan aikaan (esimerkiksi hyvät geenit ja yhteensopivat geenit), kertoo evoluutiobiologi Jukka Kekäläinen. Hän väitteli viikkoa ennen joulua akvaattisten tieteiden alalta.

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2010/12/tiedote-2010-12-13-10-04-55-338678

Monien eläinlajien urosten sekundaaristen sukupuolituntomerkkien komeuden uskotaan signaloivan naaraille hyviä geenejä. Mutta kaikki naaraat eivät haluakaan samoja koiraita, selvisi Kekäläisen kokeellisissa muduilla tehdyissä kutuväritesteissä. Erilaiset värit eri puolilla poikasiikaa antavat tietoa eri ominaisuuksista: onko nopea, pärjääkö pedoille, saako vastustuskykyisiä poikasia jne. Naaraatkin kantavat erilaista perimää. Mikä sopii yhdelle siikatytölle, ei käy toiselle. Niinpä kalat jahtaavatkin itselleen sopivaa paria. ”Kauneus on katsojan silmässä.”

Sama näyttää pätevän ihmisiin. Yksi tykkää tummasta, toinen vaaleasta, yksi pitkästä, toinen lyhyestä. Kaikki eivät onneksi halua täsmälleen samoja alfamiehiä tai laatunaisia. "Kaunis, mutta ei minun tyyppiäni." Ihmisten valtava variaatio köyhtyisi, jos valinta suosisi vain yhtä tyyppiä. Ihmisten seksuaaliornamentitkin alkaisivat muistuttaa jotakin animaatiohahmoa.