Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on nettideittailu.

Sinkut nyt

Singles in America 2015 -tutkimus valaisee yhdysvaltalaissinkkujen sielunelämää jo viidettä kertaa. Match-deittisivusto käyttää asiantuntijoinaan kovia nimiä, kuten tohtorit Helen Fisher ja Justin R. Garcia. Yli 5 600 sinkkua eri ikäryhmistä ja taustoista on vastannut erilaisiin kysymyksiin.

Tutkimuksen mukaan sinkut muuttuvat maailman mukana, ja yhä harvempi hakee hyvin perinteistä parisuhdetta. Machomiehet ja heistä riippuvaiset naiset alkavat olla historiaa. Sinkkumiehet etsivät yhä useammin itsenäistä naista, ja naistenkin toiveet miehen suhteen ovat osin muuttuneet.

86 prosenttia sinkkunaisista ottaisi mieluiten yhtä älykkään miehen. Reilu kolmannes naisista hyväksyy vähän tomppelimmankin, mutta 61 prosenttia ei tapailisi itseään tyhmempää miestä. 89 prosenttia sinkkunaisista toivoo miehensä olevan itsenäinen.

74 prosenttia naisista hyväksyy sen, että silloin tällöin tapailee useampaa kumppaniehdokasta samaan aikaan. Varsinaisen seurustelun aikana arvostetaan yksiavioisuutta.

Sinkkunaisista 55 prosenttia ei halua elättää kumppaniaan, eli lähes puolet voisi sen tehdäkin! Ylivoimainen enemmistö, eli 94 prosenttia naisista etsii kumppania, joka on sinut oman seksuaalisuutensa kanssa.

Sinkkumiehet olisivat valmiita seurustelemaan älykkään naisen kanssa. Peräti 87 prosenttia tapailisi itseään fiksumpaa naista. Saman suuruinen porukka hyväksyisi myös itseään paremmin koulutetun ja enemmän ansaitsevan naisen! Yhdeksän kymmenestä hyväksyy naisen aloitteellisuuden treffien ehdottelussa.

Miehistä 44 prosenttia etsii itsenäistä, mielellään urasuuntautunutta naista. Sama osuus ei tapailisi itseään huonommin koulutettua naista, ja 43 prosenttia miehistä toivoo naiselta samaa koulutustasoa. 86 prosenttia sinkkumiehistä arvostaa itsevarmaa naista.

Sinkkumiehet eivät pelkää pitkiä naisia, 58 prosentin mielestä jopa huomattavan paljon pidempi nainen käy heille.

Kaikki sinkut kaipaavat hauskuutta elämäänsä. Miehistä 90, ja naisista peräti 97 prosenttia on sitä mieltä, että hyvä huumorintaju on kumppanissa tärkeämpää kuin hyvä ulkonäkö.

Usko rakkauteen ja yksiavioisuuteen ei ole kuollut. 89 prosenttia sinkuista uskoo, että on mahdollista elää saman puolison kanssa koko elämänsä.

Elämänkumppani on nykyään haettava netistä, töistä, harrastuksista tai tuttujen kautta. Vain kuusi prosenttia vastaajista oli löytänyt nykyisen treffikumppaninsa baarista tai klubilta. Tästä ei kannata murhettua. Nettideittaajat ovat perinteisiä parinhakijoita paremmin koulutettuja, useammin töissä, ja ylipäätään liikkeellä tositarkoituksella. Iso osa hakee vakituista seuraa, usein tähtäimenä on avioliitto.


Aivokemiat rakastuvat  7

Nettideittailufirma kysyi rakastumista ja aivoja tutkivalta professori Helen Fisheriltä miksi rakastumme juuri tiettyyn ihmiseen. Fisher vastasi, ettei tiedä. ”Tiedän vain mitä aivoissamme silloin tapahtuu.”

Se jo tiedetään (yleinen käsitys + tutkimukset), että yleensä rakastumme ihmiseen, jolla on samanlainen sosiosekonominen tausta, suunnilleen yhtä hyvä äly kuin itsellämme, samankaltainen huumorintaju, about yhtä hyvä ulkonäkö jne.

Mutta miksi ihastumme juuri tiettyyn henkilöön kaikista niistä käytännössä yhtä hyvistä vaihtoehdoista? Miksi huoneeseen astuessamme kahdestakymmenestä fiksusta ja hyvännäköisestä juristista juuri yksi tietty saa jalat menemään alta ja muut eivät innosta ollenkaan?

Mikseivät ne muut ihan ”saman tasoiset” viehätä lainkaan?

Fisher halusi tutkia asiaa. Hän uskoo, että rakastuminen on biologiaa. ”Se on samanlainen tarve kuin nälkä”, sanoi Fisher TED-luennossaan vuonna 2008. Fisher uskoo aivokemioiden vaikuttavan valintaamme: jos kahden ihmisen dopamiini-, serotoniini- ym. tasot ovat samankaltaiset, he rakastuvat toisiinsa. Kolmen vuoden tutkimukset ja tuhannet haastattelut tukevat Fisherin arviota. Jos lisätutkimukset tukevat hypoteesia, saamme varmasti nähdä erilaisia uusia kaupallisia sovelluksia parinvalintaan.

Jonain päivänä apteekissa myydään rakkaustestejä.

Elämäntapaope-lääkäri Deepak Chopra ja rakastuminen: