Onko meillä maailman turvallisuushakuisimmat miehet?

  • Mirja Wuokko

Sosiaalipsykologian professori Klaus Helkama on tehnyt merkittävän uran arvojen tutkijana. Hän julkaisi Suomalaisten arvot: Mikä meille on oikeasti tärkeää -teoksen tämän vuoden alussa (SKS 2015).

HS julkaisi kirja-arvostelun Helkaman kirjasta vasta tänä kesänä ja nosti kirjan tärkeimmäksi löydökseksi suomalaisen erikoisuuden: ainoana kansana koko maailmassa suomalaiset miehet ovat maamme naisia turvallisuushakuisempia.

Voiko tämä olla totta?

Minulle tulee mieleen kotiseuduilleen jämähtävät uuninpankopojat, tai suomalaisten miesten usein aika perinteinen arvomaailma.

Miten tämä turvallisuushakuisuus ilmenee? Haluna elää tavallista rauhallista elämää?

Suurin osa suomalaisista naisistakin haluaa varmaan elää tavallista rauhallista elämää? Eikö tavallinen elämä ole suomalaisuuden ydin?

Lisää aiheesta:

http://www.epressi.com/tiedotteet/tiede-ja-tutkimus/arvotutkimus-osoittaa-suomalaisten-rehellisyys-ei-ole-pelkka-myytti.html

http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/suomalaisten-tarkeimmat-arvot-eroavat-muista-eurooppalaisista/4715256

5 kommenttia

shiwan8

3.8.2015 08:19

Tuliko kertaakaan mieleen, että ehkä suomalaiset miehet eivät vain keskimäärin ole duudson-tason idiootteja joiden mielestä on kiva hypätä sukset jalassa hajareisin puuta päin? Ilmeisesti ei.

Eiköhän se turvallisuushakuisuus ole tässä maassa sitä, että halutaan pistorasioiden olevan turvallisia ja arvostetaan yksityistä turvallisuutta/poliisia/palolaitosta/sairaanhoitoa. Tässä maassa ei ole olemassakaan mitään aitoa riskinottoa joka liittyisi vaikka paikkakunnalta muuttamiseen. Kenenkään henki ei ole vaarassa naapurikaupunkiin muuttamisen seurauksena ellei kyseinen henkilö ole niin typerä, että on erikseen hakeutunut seuraan jossa elämisen jatkuminen on joka päivä hiuskarvan varassa.

Miesten turvallisuushakuisuuden korostuminen naisten yli nyt lienee vain sitä, että miesten mielestä sekopäiset naiset keskimäärin eivät ole ok vaikka olisivatkin jännittäviä tai etnisesti/kulttuurillisesti erilaisia. Moniko suomalainen mies on kääntynyt muslimiksi saadakseen musliminaisen? Veikkaan viittä, siitä huolimatta, että islamiin kääntyminen ei varsinaisesti aiheuta mitään ongelmia nimenomaan miehille. Vastaavia naisia kuitenkin on tuhansia. Tämä kertonee kaiken olennaisen asiasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

turvamies

3.8.2015 12:40

Suomalaiset miehet tekevät tuplasti henkirikoksia Länsi-Euroopan maihin verrattuna. Liikenneonnettomuudet ja työtapaturmat ovat yleisiä Suomessa. Enemmistö suomalaisista miehistä suhtautuu turvallisuuteen vakavasti, mutta duudsoneita on uskomattoman paljon. Muut maksavat aina laskun.

Turvallisuushakuisuus tarkoittaa muutakin kuin henkeen, terveyteen tai aineelliseen omaisuuteen liittyvää turvaamista. Turvallisuushakuinen on ääritapauksessa nurkkaan käpertyvä pelokas hiiri, joka ei uskalla ottaa riskiä innovaatioiden ja vaurastumisen saavuttamiseksi. Turvallisuushakuisuus voi olla typerää nurkkakuntaisuutta ja äärikonservatismia, jossa vastustetaan kaikkea luovaa luokkaa kiinnostavaa muutosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

12.8.2015 13:07

No ei todellakaan ole Suomessa työtapaturmat kovin yleisiä vs muu Eurooppa.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Fatal_accidents_at_work,_2011_and_2012_%28%C2%B9%29_%28standardised_incidence_rates_per_100_000_persons_employed%29_YB15.png

Johtuuko esim. Ranskan korkeat luvut huimapäisestä kulttuurista vai mistä?

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCYQFjABahUKEwixjqj0pKPHAhXCD3IKHQAMBc4&url=http%3A%2F%2Fwww.tvl.fi%2Ftemplates%2Fvinha%2Fservices%2Fdownload.aspx%3Ffid%3D311369%26hash%3De035dcc482e440ac934feb808deb43d293177b87488a4d47a7c6c599efd4b7d6&ei=ixnLVfGcI8KfyAOAmJTwDA&usg=AFQjCNG-AmLVmc0SAS10UyQiXh6WzC1tOA&sig2=nEedpEVwMtTMBGTgVwnrcg&bvm=bv.99804247,d.bGQ&cad=rja
n. 30 onnettomuutta jokaista miljoonaan työtuntia kohden. Lisäksi kun ottaa huomioon että meillähän näitä korvataan melko avokätisesti (työmatkat ml.) niin meillä varmaankin on todella huolellisesti kirjattu jokaikinen työtapaturma ja "työtapaturma".

Sekä liikenneonnettomuudet että työtapaturmat ovat laskeneet 50:ssä vuodessa ihan muutamiin, korkeintaa kymmeniin prosentteihin 60-luvun tilastoista. Itse pidän tätä sääntö-Suomen merkittävämpänä saavutuksena (tai ainoana hyvänä saavutuksena:).

GenetiikanArpajaiset

19.8.2015 02:26

Kun toisiaan ryyppyringissä puukottavat alkoholistimiehet poistetaan tilastoista, Suomi ei ole Länsi-Eurooppaa väkivaltaisempi maa. Kannattaa siis senkin takia pitää juominen kohtuudessa tai kivennäisvesilinjalla.

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan Suomessa tehdään EU:n jäsenmaihin verrattuna kuudenneksi eniten henkirikoksia. Suomi on tilastojen yläpäässä myös kaikkia Euroopan maita verrattaessa. Kokonaistilastoa selittää paljon keski-ikäisten ja työttömien miesalkoholistien epätavallisen korkea rikollisuuden taso."
http://yle.fi/uutiset/henkirikokset_vaativat_viime_vuonna_140_uhria/1398083

"Etenkin Lapissa ja Kainuussa tapetaan ihmisiä tyypillisesti humalapäissään."
"Kännissä aggressiiviseksi muuttuvilla ihmisillä on muista ihmisistä poikkeava sokeriaineenvaihdunta ja aivojen serotoniini-pitoisuus. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan yksi serotoniinia säätelevä geeni vaikuttaa myös siihen, kuinka herkästi ihminen käyttäytyy impulsiivisen väkivaltaisesti humalassa.
Näillä ihmisillä verensokeri heittelee rajusti ja nimenomaan juovuksissa. He voivat olla silloin ärtyisiä ja jopa aggressiivisia, kertoo tutkimusprofessori Hannu Lauerma."
"Aggressiivinen humala näyttää olevan joidenkin suomalaisten geneettinen erityispiirre. Suomessa henkirikoksista 80 prosenttia tapahtuu humalassa."
http://yle.fi/uutiset/rahinaviina-geeni_tappaa_lapissa_ja_kainuussa/6816012

tuuli.hattu801

9.8.2015 11:24

En tiedä muista, mutta sen tiedän, että isäni ja etenkin poikani ovat erittäin turvallisuushakuisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi