Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Orgasmi.

Lesbot saavat eniten orgasmeja  8

Erot orgasmin saamisessa ovat kiinnostaneet tutkijoita pitkään. Joitakin tuloksia on saatukin, mutta esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen ja orgasmien yhteyttä ei ole juuri tutkittu.

Tutkijat Justin R. Garcia, Elisabeth A. Lloyd, Kim Wallen ja Helen E. Fisher selvittivät asiaa yhdysvaltalaisväestössä. Edustava otos amerikkalaisia sinkkuja (2 850 seksiä harrastavaa henkilöä) kertoi seksielämästään numeroina.

Vastaajilta kysyttiin sukupuolta, seksuaalista suuntautumista ja sitä, kuinka usein he saavat orgasmin harrastaessaan seksiä tutun partnerin kanssa.

Naiset saavat seksiä harrastaessaan keskimäärin orgasmin 62,9 prosentin ja miehet 85,1 prosentin todennäköisyydellä.

Miehillä seksuaalinen suuntautuminen ei juurikaan vaikuttanut orgasmin saamiseen. Heteroilla orgasmin saannin todennäköisyys oli 85,5 prosenttia, homoilla 84,7 prosenttia ja biseksuaaleilla 77,6 prosenttia.

Naisilla erot orgasmien saannissa vaihtelivat enemmän eri seksuaalisen suuntautumisen ryhmissä. Naisista eniten orgasmeja saivat lesbot: 74,7 prosenttia sai, kun heteroista 61,6 prosenttia ja biseksuaaleista vain 58 prosenttia tyydyttyi.

Tosiasiassa siis eniten orgasmeja kaikista sinkuista saavat heteromiehet (mutta useammin saavan sukupuolen kaikki varmaan jo tiesivätkin). Naisista orgasmeja saavat eniten lesbonaiset.

Tutkijoiden päätelmät eivät ehkä yllätä. Naisilla orgasmien saaminen on vähemmän ennustettavissa kuin miehillä ja orgasmien saanti myös vaihtelee enemmän naisilla kuin miehillä.

Suurin osa naisista ei varmaan kuitenkaan voi muuttua lesboiksi, joten vaikuttaa siltä, että heteroparien kannattaisi tutustua aiempaa paremmin seksuaalisen nautinnon saamiseen ja mahdollisesti joissakin tapauksissa hankkiutua seksologin neuvontaan.

The Journal of Sexual Medicine, November 2014


Seksuaalisuus ja ulkonäkö  5

Tutkijat ovat löytäneet mielenkiintoisia yhtymäkohtia ihmisten fyysisen ulkomuodon ja seksuaalisuuden välillä.

Mitä ulkonäkö kertoo seksuaalisuudestamme?

Olen aiemmin kirjoittanut naisista, joiden pitkät askeleet kertovat taipumuksesta saada helposti orgasmeja. Ripeä kävely ja rennosti pyörivä lantio ja alaselkä viestivät naisilla hyvää orgasmitaipumusta.

Naisen sopivan kurvikas hoikkuus viehättää useimpia miehiä. Ehkä syy löytyy estrogeenin sivuvaikutuksesta: http://www.tiede.fi/uutiset/2264/estrogeeni_treenin_veroinen_rasvanpolttaja

Toisaalta kauniiden naisten väitetään pettävän tavallista useammin. http://www.uusisuomi.fi/viihde/46776-kaunis-nainen-on-%E2%80%9Dohjelmoitu%E2%80%9D-pettamaan

Nyt tutkimukset paljastavat lisää ulkonäöstämme ja seksuaalipersoonallisuudestamme, väittää tohtori David P. Schmitt Psychology Today -julkaisussa.

Mitä paksumpi on silmän värillistä iiristä ympäröivä musta rinkula, sitä viehättävämpänä ihminen koetaan.

Mitä matalampi ääni miehellä on, sitä vakuuttuneempia muut ovat hänen taipumuksestaan olla uskoton. (Tämä on mielestäni vähän yllättävää. Minusta matala ääni kuulostaa luotettavalta. He, näin se ilmeisesti juuri menee...)

Maskuliiniset hyvännäköiset miehet saavat naisen kokemaan enemmän orgasmeja.

Naisen ylähuulen keskikolmanneksen muhkeus ennustaa selvästi hänen orgasmiherkkyytensä. Mitä huomattavampi ylähuulen nystyn terävyys, sitä helpommin nainen saa orgasmeja. (Ja estrogeeni saa huulet pullistumaan.) Ei tarvitse siis ihmetellä, miksi pulleahuuliset ja muhkean amorinkaaren omaavat naiset ovat ihailtuja.

Naisen anatomia paljastaa lisää orgasmiherkkyydestä. Mitä isompi välimatka on naisen klitoriksen ja vitrsaputken pään välillä, sitä epätodennäköisemmin hän saa orgasmeja. (Elinten välimatka kasvaa, jos tyttösikiö on altistunut suurelle androgeenihormonimäärälle.)

Carin Perilloux väittää viehättävien naisten harrastavan muita enemmän lyhyitä seksisuhteita miesten kanssa. Etenkin naiset, jotka pitävät itseään hyväkroppaisina, seurustelevat tiuhempaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Kaunisvartaloiset naiset ovat suudelleet muita enemmän. http://www.carinp.com/pdfs/perilloux_cloud_buss_2013.pdf

Miehen urheilullinen ulkonäkö ennustaa mahdollisesti parempaa seksielämää. Atleeteilla on muita paremmat erektiot. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2011.02560.x/abstract

Mitä ulkonäkö kertoo kokemuksesi mukaan miehestä tai naisesta?

Psychology Today 15.1.2012


Seksi on taitolaji  37

Ihmisten seksielämä on kehnoa. Ihmiset eivät taida mitään muutakaan elämän perusasiaa kovin hyvin: ihmiset syövät vääränlaista ravintoa, harrastavat liikuntaa liian vähän, nukkuvat huonosti ja tyrivät työelämänsäkin niin, että haluavat eläkkeelle mahdollisimman pian. Kun seksi on näistä vielä vaikein hallittava, miten ihmeessä se voisi olla kovin hyvälaatuista?

Seksi on taitolaji siinä missä vaikkapa koripallo. Merkittävimmät taitoon vaikuttavat asiat ovat lahjakkuus ja harjoittelu. Toiset ovat lahjakkaampia kuin toiset. Seksuaalinen lahjakkuus sisältää mm. hyvät fyysiset ominaisuudet, kuten vilkkaan hormonitoiminnan ja hyvän perusterveyden. Yhtä tärkeä on mielen lahjakkuus, joka sisältää mm. oikeanlaisen asenteen ja tunne-elämän sekä sosiaalisuuden. Oikea asenne mahdollistaa harjoittelun. Kaikkia osa-alueita voidaan kehittää harjoittelemalla ja opiskelemalla, myös tunne-elämää.

Seksin kehittäminen ja oppiminen vaatii positiivisen asenteen. Asian tekee vaikeaksi se, että meidän yhteiskunnassamme seksi esitetään kielteisessä valossa. Koska seksiä hävetään, siitä ei puhuta avoimesti, eikä sitä opeteta. Kouluissa opetetaan vain se, mitä ei missään tapauksessa saa tehdä. Nuoriso saa kuvan seksistä tahoilta, jotka esittävät seksin kielteisessä valossa, tai yksipuolisesti värittyneenä. Asenne muokkautuu huonoksi.

Tavallisten ihmisten tavallinen seksi on piilossa. Jos seksi tulee puheeksi, ihminen siirtää yleensä puheen johonkin muuhun asiaan. Jos häntä kovistelee asiasta, vedotaan intimiteettisuojaan, ja asian käsittely loppuu siihen paikkaan. Seksistä puhuvaa ja kiinnostunutta pidetään outona ja jos hän jatkaa puhumista seksistä, häntä aletaan viimein kutsumaan seksihulluksi.

Jos seksiä ei hävettäisi niin paljon, hyvät käytännöt leviäisivät tehokkaammin ja laajemmalle. Kävisi ilmi kaikille, että seksi on hyvin monivivahteista ja erilaista eri ihmisillä eri iässä ja elämäntilanteessa. Nyt monille ihmisille seksin salaisuudet eivät aukene koskaan. Tämän seurauksena seksi ei tuo niin paljon iloa elämään kuin se voisi. Itse asiassa, se tuo surua - ja ihan turhaan. Moni ihminen kuvittelee, että hänen tapansa saada kiihotusta on jotenkin väärä. Vaikka seksissä kaikki mikä tuntuu hyvältä on oikein, kunhan se ei vahingoita toista.

Seksin tavoite on kiihottuminen ja sen huippuna orgasmi. Seksin avulla ja ohessa voidaan saada tyydytystä monella lailla, mutta olennaista on kiihottuminen. Jos ei ole kiihotusta, ei ole seksiä.

Suomessa ei opeteta käytännön seksiä. Kursseja järjestetään vähän tai ei ollenkaan. Moni sanoo, että seksi on jokaisen opeteltava itse kumppaninsa kanssa. Se on mahdollista, kuusi miljardia ihmistä puhuu puolestaan. Tosin omin päin kantapään kautta opettelu tuo monia ongelmia. Suurin osa ihmisistä mieluummin kohtaa ongelmat kuin toimii avoimesti.

Ihminen on oppimiskone, jonka on aina edettävä siinä asiassa, mitä hän tekeekin. Tämä pätee myös seksiin. Seksi ei siis pysy samanlaisena läpi elämän tästäkään syystä. Yhdellä hetkellä kiihottaa yksi asia, toisella toinen. Tämä tosiasia on tunnustettava. Kiihotusta haetaan eri elämän ajanjaksoina eri lailla ja eri asioista.

Seksiä ei voi koskaan hallita täydellisesti, vaikka kuinka harjoittelisi. Tämä johtuu siitä, että seksin olennainen osa on intohimo, ja intohimon olemukseen kuuluu tietty hallitsemattomuus. Merkittävät seksikokemukset syntyvät hyvin usein yllättäen ja tietyllä lailla hallitsemattomasti. No, ehkä sekin on asian hallintaa, kun tunnustaa hallitsemattomuuden - ja pyrkii siihen aktiivisesti.

Seksuaalista lahjakkuutta voi kukin arvottaa haluamallaan tavalla. Kinseynsä lukeneet tietävät, että osa ihmisistä ei ole lainkaan seksuaalisia. Se heille suotakoon. Mutta lahjakkaille on suotava kunniaa, kuten elämän muillakin osa-alueilla.

Ihmiset ovat erilaisia.


Sekaisin Kela-tädistä  23

Oon aina luullut, että oon jotenkin outo.

Saan nimittäin omituisia, erittäin euforisia tuntemuksia, kun olen asiakkaana sellaisella asiakaspalvelijalla, joka puhuu ja tekee asiat rauhallisesti.

Tunne on orgastinen, olotila on semmoinen puoliheijarinen kokovartalokulli. Mietin koko ajan, että huomaakohan kukaan. Tuntuu, että puhe alkaa mongertaa ja silmät lerputtaa puolitangossa.

Esimerkki.

Kävin kuukausi sitten viemässä Kelaan papereitani. Olisin voinut jättää ne Kelan postiluukkuun tai niin sanotulle pika-tiskille, mutta en halunnut.

Otin vuoronumeron ja venasin vartin, että pääsin Kela-tädin kanssa juttelemaan.

Istahdin tuolille ja Kela-täti kysyi, koska olen muuttanut uuteen asuntooni. Ajattelin, että sweet mother of Jesus, älä lopeta.

Tämä sama kävi joskus, kun vein eläintäni eläinlääkäriin rokotukseen. Kun hoitsu puheli eläimelleni ja silitteli sitä, olin semmoisessa ekstaasissa, etten meinannut päästä huoneesta ulos. ”Älä lopeta, tutki shitä lishää. Tuosha on joku paise. No tuosha. Etkö nää.”

Jälkeenpäin aina mietin, että tsiisus, mussa on tosiaan jotain vikaa.

MUTTA EI OLEKAAN! MEITÄ ON MUITAKIN!!!

Tuota tilaa kutsutaan nimellä Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR). Jotkut kutsuu sitä aivo-orgasmiksi, ja siltä se myös tuntuukin.

Porukka tekee jopa videoita tätä varten.

Video saattaa tietysti alkaa vituttaa aivan suunnattomasti --> taittele se pyyhe nyt saatana äläkä supise siinä.

Itselläni tämä toimii kuin porno konsanaan paitsi että yläpäässä alkaa kutittaa.

Tsiisus. Kaikkea.


Rikkaalta orgasmi  12

Tiede yllättää! Naisten viehtymys varakkaisiin miehiin ei ole uutinen. Liian innokkaasti kultaa kaivavia neitoja katsotaan kieroon. Nyt näyttää siltä, että rahan perässä kuolaavat tietävät jotakin, mitä (köyhien) renttujen keräilijät eivät.

Rikas mies takaa naiselle eniten orgasmeja.

http://www.ehbonline.org/article/S1090-5138(08)00117-7/abstract

Professori Daniel Nettle ja tohtori Thomas Pollet Newcastlen yliopistosta tutkivat kiinalaisen terveyskyselyn aineiston ja totesivat 1534 heterosuhteessa olevan naisen kokemuksen perusteella: mitä vauraampi mies, sitä useammin nainen saa yhdynnässä orgasmin.

Jos epäilet kiinalaisten kertomuksia, tsekkaa the Times, jonka mukaan samanlaisia tuloksia on saatu Saksasta ja Yhdysvalloista: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5536873.ece

Tutkijat ja psykologit ehdottelevat erilaisia evolutiivisia selityksiä. Naisen orgasmille ei ole löytynyt järkevää biologista syytä, he väittävät. Nainen voi lisääntyä saamatta yhtään orgasmia elämänsä aikana. (Vähän protestoin: on tiedossa, että naisen orgasmi ”työntää” siemennesteen syvemmälle naiseen ja edesauttaa hedelmöittymistä.)

Naisen orgasmi on ehkä parisuhdeliimaa. Nainen pysyy uskollisena. Mies tietää, ettei tyydytetty nainen lähde muualle hakemaan parempaa kumppania.

Nainen haluaa löytää laadukkaan miehen. Hän ei voi käydä kaikkia kivannäköisiä läpi, joten on kehiteltävä muita mittareita. Tutkijoiden mukaan nykyajan supermies ei ole vahva jörrikkä, vaan menestynyt liikemies. Miehen hyvät ominaisuudet muuntuvat rikkauksiksi.

Naisten tulee asiantuntijoiden mukaan kuitenkin muistaa, etteivät orgasmit välttämättä takaa onnellisempaa elämää. Nuo rikkaat herrat saattavat olla ikäviä jätkiä, kovia ja kiireisiä, epäempaattisia kolleja.