Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ottaa.

Otit sen betan  64

Julkisuudessa kauniit naiset ja komeat menestyvät miehet seikkailevat sydämiimme. Media vakuuttaa meille, että kaikki kuolaavat alfa-yksilöiden perään.

Kun katselee hieman ympärilleen, huomaa että oikeassa elämässä vähempikin riittää. Ihmiset ottavat parikseen jotakuinkin sopivan. Huumorintaju, luotettavuus ja älykkyys ovat sekä naisten että miesten toivomuslistalla.

Sosiologian tutkija Anna Rotkirchin mukaan naiset eivät valitse parasta mahdollista alfaa, toisin kuin yleisesti luullaan. Hinta saattaa olla liian kova.

Tositarkoituksella kumppania etsivät miehet ja naiset haluavat kestävän suhteen. Liian haluttu alfa lähtisi helposti muualle heti paremman löydettyään.

”Paras oma kulta on harvoin niin sanottu alfauros tai alfanaaras...Emme ole simpansseja, joilla yksi vahva alfauros hallitsee naaraita. Olemme molemminpuolisen partnerinvalinnan ja jaetun kasvattamisen laji, jolla yhteensopivuus, luottamus ja tiimityö ratkaisevat”, Rotkirch kirjoittaa.

Harvat ihmiset laajentavat parinhakunsa kovin laajalle sosiaalisesti tai maantieteellisesti. Helsingissä yhä yleistynyt ulkomaalaisen puolison valintakin perustuu enemmän sattumaan kuin laajaan haravointiin.

Parinvalinta on useimmille siis hyvin paikallinen operaatio. Tuleva puoliso on sattumalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Rotkirchin mukaan monen puolisonvalinta ei tapahdu edes omien ihanteiden mukaan. Toivelistat lentävät roskikseen, kun ihminen kompastuu toiseen.

Parisuhteiden pysyvyyden onneksi suurin osa ihmisistä on ihan tyytyväisiä omaan betaansa.

Vai oletko eri mieltä?

Anna Rotkirch: Yhdessä. WSOY 2014.


Mies ottaa riskin  33

Miehistä tulee onnettomuusalttiita kauniin naisen lähettyvillä, väittävät Brisbanen yliopiston tutkijat. Kun hyvännäköinen nainen ilmestyy näköpiiriin, tulee miehelle pakonomainen tarve ryhtyä riskaabeliin toimintaan.

Australialaiset psykologit syyttävät riskikäytöksestä testosteronitason nopeaa nousua.

Tutkijaryhmä tarkkaili ja testasi skeittaajia professori Bill von Hippelin johdolla. Tutkijat pleissasivat paikallisen rampin viereen vuoron perään miehiä ja naisia yleisöksi. Kaunis nainen sai skeittaajat yrittämään järjettömän vaikeita temppuja. Osa tempuista onnistui hienosti, mutta monet päätyivät pahaan kaatumiseen. Skeittaajien hormonihyrskyt selvitettiin sylkitestillä. Mitä kauniimpi naiskatselija, sitä korkeampi testotaso.

Professori Hippel kertoi Daily Mailille, että kyseessä on vanha taistelu parhaasta naaraasta. Miehen täytyy tehdä naiseen vaikutus rohkeudellaan. Uljain uros pääsee jatkamaan sukua. Korkea testosteronitaso on merkki miehen vitaalisuudesta, terveydestä ja vahvoista geeneistä. Hippel tosin varoittaa riskikäytöksen kääntöpuolesta: modernissa yhteiskunnassa jättimäinen riski ei ole hyvä iskustrategia, jos kohellus johtaa kuolemaan.

Nuori mies, ota vain semirohkea riski. Tee vaikka ollie.

Osallistu nyt Onko rohkeus seksikästä -kyselyyn ja voita hyvä mieli!