Pikatesti uskollisen kumppanin löytämiseksi

  • Mirja Wuokko

Jotkut evoluutiopsykologit sanovat, että ihmisiä on kahdenlaisia. Yhdet ovat parisuhdeuskollisia, toiset haluavat paljon kumppaneita.

Onko taipumus pettämiseen biologista vai vain huonoa käytöstä?

Psykologian tutkijat ovat löytäneet alustavaa todistusaineistoa fysiologisiin eroavaisuuksiin ihmisten välillä.

Englannissa ja Yhdysvalloissa haastateltiin miehiä ja naisia heidän parisuhdemieltymyksistään. Miehistä reilu puolet ja naisista vajaa puolet toivoi useita kumppaneita ja paljon seksiä. Toinen joukko kaipasi yhtä erittäin läheistä parisuhdetta, joka kestää.

Tutkijat pyysivät myös kuvan ihmisten kädestä. Miehillä oli naisia useammin pitkä sormussormi. Professori John Manning on jo yli 20 vuoden ajan tutkinut ihmisten sormien pituutta. Jos nimetön on pitkä suhteessa etusormeen, on huomattu henkilön pärjäävän muita paremmin mm. jalkapallossa ja juoksussa.

Nimetön venähtää pitkäksi jos vauva on kohdussa ollut runsaassa testosteronikylvyssä. Pitkän nimettömän omaavat ihmiset ovat paitsi parempia urheilijoita, myös ilmeisesti keskimäärin rohkeita ja pelottomia. Tämä pätee siis myös naisiin.

Pitkä nimetön saattaa korreloida myös runsaiden seksihalujen ja useiden partnereiden kaipuun kanssa. Miesten korkeampi testosteronitaso saattaa osittain selittää miesten hieman naisia yleisemmän taipumuksen pettää kumppaniaan seksuaalisesti.

Jos siis haluat uskollisen, läheisen kumppanin loppuelämäksi, voit turvautua kahteen pikatestiin. Kysy mitä mieltä kumppanisi on uskollisuudesta, sopivasta määrästä seksiä, ja kuinka monen kanssa hän haluaisi sitä harrastaa. Voit myös katsoa minkä pituiset sormet hänellä on. Jos nimetön on etusormea pidempi, voi olla, että uskollisuus on rakkaallesi hieman haastavaa.

Pitkän parisuhteen salaisuus näyttää olevan kahden sellaista kovasti arvostavan ihmisen pariutuminen keskenään. Länsimainen kulttuuri tukee yksiavioisuutta vahvasti.

Ehkä seksillä hurvittelijat joutuvat länsimaissa turvautumaan sarjamonogamiaan, vai onko kulttuurimme nykyään salliva useita kumppaneita harrastaville?

2 kommenttia

shiwan8

17.4.2017 13:21

Tuon kestävän parisuhteen aikaan saamiselle on aika paljon muitakin vaatimuksia. Jos katsoo ihan puhtaasti tilastoja ja unohtaa hetkeksi ne harvinaiset poikkeukset, niin mies joka haluaa pitkän parisuhteen joutuu keskittymään seuraaviin asioihin:

- Oma koulutus vähintään toiselle asteelle.
- Oma ura vähintään kohtuullisen kokoisen firman välijohtajan tasolle.
- Oma kohtuullisen hyvä kunto ja/tai "turvallinen olemus".
- Nainen ei tienaa enemmän.
- Nainen ei ole opiskellut pidemmälle.
- Nainen on mielellään alistuvaa persoonatyyppiä.

Auttaa myös jos mies on epätoivoinen eikä nainen tiedä sitä.

Kuulostaa listana seksistiseltä, mutta kun katsotaan miten pariutuminen tapahtuu, niin syyt sille ovat varsin loogisia.
Miehet tuppaavat pariutumaan alaspäin, naiset ylöspäin. Tämä siksi, että naiset alitajuisesti tai tietoisesti vertaavat miestä itseensä ja jos (naisen mielestä) mies ei ole naista parempi ei pariutumista tapahdu. Käytännössä (miehen epätoivoisuuteen liittyen) mitä "parempi" mies ja "huonompi" nainen on kyseessä sen todennäköisempää on, ettei nainen etsi samalla parempaa miestä....mutta vain jos nainen on tietoinen "tasoerosta".

Nykyinen vapaampi seksikulttuuri tarjoaa tähän omat vääristäjänsä lähinnä naisten turhan suurien luulojen ja miesten itsensä aliarvioinnin takia. Jos hetken ajatellaan, että miehet (m) ja naiset (n) jaetaan asteikolle 1-10 pariutumiskelvollisuuden mukaan, niin m8 harrastaa kyllä seksiä n6 kanssa, ehkä jopa n5 kanssa pahana päivänä mikä saa nämä naiset sitten kuvittelemaan olevansa jotakuinkin samalla tasolla kuin tämä m8 ja vaatimukset sitten ovat samaa luokkaa. Tästä johtuen sitten miesten kelpaaminen naisille kärsii siten, että suhteellinen pariutumistaso laskee vaikka miehestä löytyvät ominaisuudet ja persoona olisivat paljon korkeammat kuin millaiseksi hän ne mieltää. Tämä saa miehet kuvittelemaan olevansa huonompia kuin ovat ja seuraukset ovat sitten laskeva vaatimustaso...mikä siis johtaa todella epäsuhtaisiin pariskuntiin ja sitä kautta loppuviimein onnettomiin miehiin ja parisuhteisiinsa pettyneisiin naisiin. Ei ole kummoinen ihme, ettei onnellisia liittoja juuri löydy kun 80% naisista haluaa top 20% miehistä ja kokee kaiken muun epäonnistuneeksi pariutumiseksi.

Tilanne tämän epäsuhtaisuuden osalta korjaantuisi oikeastaan jo sillä, että miehet alkaisivat vertaamaan itseään toisiin miehiin ja naiset toisiin naisiin. Se nyt vaan on kylmä tosiasia ettei tämä nykyinen pariutumiskommunismi toimi ja pariutumiskapitalismi on se millä tilanne korjaantuu. Mikään kun ei ole tasa-arvoista, rehellistä ja reilua kuin raaka laatukilpailu. Hyvät tuotteet ovat halutuinpia, huonot jäävät hyllylle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mies ilman suhdetta

19.4.2017 19:41

Taitaa olla paljon oikeaa asiaa tässä Shiwan8:n tekstissä. Vertailkaa itseänne vain oman sukupuolenne ihmisiin parisuhteita hakiessanne!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi