• Mirja Wuokko

Postimyyntimies

Onko kukaan tilannut miestä postimyynnistä? - tuli mieleeni yhtenä päivänä. Netissä voi tietysti tutustua deittipalstoilla puolisoehdokkaisiin maailmanlaajuisesti. Tietojeni mukaan suomalaissyntyiset miehet ja naiset löytävät muualla syntyneet siippansa aivan eri ilmansuunnilta.

Postimyyntivaimo on haukkumanimi, joka perustuu osittain todellisuuteen. Esimerkiksi aasialaisista länsimaista puolisoa etsivistä naisista on valtava määrä nettisivuja ja postimyyntikatalogeja. Onko miehistä vastaavanlaisia?

Tilastokeskus seuraa suomalaisten solmimia avioliittoja puolisoiden kansallisuuden mukaan. Aiemmin suomalaiset miehet naivat useimmiten venäläisen naisen. Nyt kärjessä ovat thaimaalaiset vaimot.

Suomalaiset naiset eivät aina ole innoissaan ilmiöstä. Taustalla ei ole pelkästään kateus nätimpiä ja sirompia siskoja kohtaan, vaan aito ihmettely joidenkin miesten perusteluista ja kommenteista ulkomaalaisen puolison valinnassa. ”Vaimo ei nalkuta.” No ei varmaan, jos ei osaa yhteistä kieltä ja tulee kurjemmista olosuhteista. Jotkut suomalaiset puhuvat hyväksikäytöstä. Mitä muita vaihtoehtoja naisella oli?

Harvemmin suomalaisen naisen huolena on parhaiden miesten nappaaminen nenän edestä, sillä useimmiten kyseisiä miehiä kutsutaan meillä uuninpankopojiksi.

Suomalaisia naisia huolestuttaa naisen esineellistäminen. Vaimoa ei voi hankkia kuin hevosta tai autoa. Vai voiko? Onko nainen kodinkone? Joidenkin miesten kommentit viittaavat siihen suuntaan: ”Pyykinpesupalvelut paranivat”.

Suurin huoli liittyy ehkä suomalaiseen parisuhdekulttuuriin. Meille on jo useamman sukupolven ajan opetettu, ettei nainen ole miehensä palvelija.

Toisaalta miesten ohjaaminen kotitöiden pariin on saanut lieveilmiöitä. Pullaa leipovaa ja puolisolleen kahvia kaatelevaa naista pidetään idioottina.

Kirjailija Kati Tervo on saanut vihaista postia kerrottuaan avoimesti hyvästä avioliitostaan toisen kirjailijan kanssa. Kati on tehnyt miehelleen voileipiä. Miten hän kehtaa? Jengipetturi!

Miksi oman miehen miellyttäminen tai palveleminen on niin suuri synti?

Tietenkin siksi, että jos nämä onnelliset kotirouvat palvelevat miestään, tulee muillekin naisille paineita. Kohta kaikki suomalaiset miehet odottavat samaa.

20 kommenttia

Rinzai

14.8.2011 12:18

En ole tämän alan asiantuntija, mutta kun kerran esitit kysymyksen, niin hankin siihen vastauksen. Googlettamalla yksinkertaisesti "looking for husband" sain vastaukseksi seuraavan:

Iranian Single Men - Looking For Quality, Fun Boyfriend
www.persepolis.com/Matchmaker
Find Your Match Free – It’s Easy

Varsin osuvan domainin alta vaikuttaisi löytyvän pääsääntöisesti hivenen tummempaa miestä paikoista kuten: Afganistan, Iran ja Indonesia. Eli ei muuta kuin kaikki naiset äkkiä ottamaan yhteyttä persepolis.com domainin alla ilmoitteleviin salskeisiin, pääsääntöisesti tummiin ja mahdollisesti jopa 35-senttisellä ja olkavarren vahvuisella peniksellä (27-senttisiä ja ranteenvahvuisia Suomi on tämän foorumin perusteella jo pullollaan) ;) varustettuihin miehiin. Ensitapaamiselle suosittelen ottamaan mukaan ainakin kamelilla ratsastamiseen sopivaa vaatetusta sekä vähintään hijabin. Unohtaa ei myöskään sovi puolikuun muotoista veistä, jolla lammas saadaan oikeaoppisesti teurastettua leiritulilla autiomaassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

15.8.2011 13:09

"Toisaalta miesten ohjaaminen kotitöiden pariin on saanut lieveilmiöitä. Pullaa leipovaa ja puolisolleen kahvia kaatelevaa naista pidetään idioottina."

Ei pidetä tai ainakaan minä en pidä. Minulla on yksi naispuolinen kaveri jonka kanssa kaikki menee 100% putkeen muuten mutta kumpaakaan ei toinen kiinnosta romanttisesti. Käydessään hän kysyy minulta haluanko minä jotain jääkaapista jos hän käy keittiössä. Yleensä se on hänen ainoa syynsä käydä siellä. Jumaloin tätä asennoitumista, melkoisen avoimesti. Luonnollisesti homma toimii molempiin suuntiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 13:29

Haha. NAISET pitävät miehiä liikaa passaavia naisia idiootteina. Eihän kukaan mies palvelusta kieltäydy! Miesten mielestä on mahtavaa ja oikein, että nainen leipoo heille pullaa.

Onko toisen palveleminen väärin? Ei ole, ellei se perustu toisen alistamiseen ja on vähän vastavuoroista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 14:19

Nykyinen suomalainen sukupuolten välinen tasa-arvo = Naisille kaikki samat "etuudet" kuin miehillä on ja miehet tekemään "naisten" hommia. Mutta mitään "miesten" hommaa ei sovi naiselle tyrkyttää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 15:40

Mun mielestä siinä ei ole mitään väärää, että minä teen ruuat ja pesen pyykit, ja mies pumppaa mun pyöränkumit tai vaihtaa mun autoon lampun, jos tarvetta on. Kyse ei ole siitä, ettenkö itse osaisi tehdä ko. askareita, mutta se olisi sääli manikyyrilleni. Samoin mies osaisi itse tehdä ruokaa, mutta ei aina ehdi, kun pitää pumpata rouvan pyöränkumeja tai vaihtaa lamppuja autoon.

Suomalaisten naisten sukupuolten välinen tasa-arvo on yliemansipoitunutta kakkaa. Ei se, että itsekin osaa, tarkoita ettäkö tarvitsisi. Eikä se, että kotona tuoksuu rouvan itse leipoma pulla, ota pois sitä että rouva on ihan yhtä tasa-arvoinen suhteessa kuin miehensäkin.

Kotiaskareet jaettakoon paska-asteikolle, jossa naisen hommat ovat asteikolla 1-5 (vähemmän paskaisia), ja miesten asteikoilla 6-10 (enemmän paskaisia). Niitä askareita on kuitenkin aina sen verran, että meillä ne ainakin automaattisesti mielletään miesten tai naisten hommiksi. Minä parsin irronneen napin ja mies leikkaa ruohon.

Ja jotkut askareet on kiva tehdä yhdessä kiroillen (kodin viikkosiivous, rikkaruohojen kitkeminen kasvimaalta, ruokaostoksilla käynti).

Shiwan - eikö se ole normaalia että jos mennään keittiöön niin kysytään siltä sohvalla löhöävältä (oli tämä sitten mies tai nainen) josko tämäkin haluaa jotain syötävää tai juotavaa? Meillä ainakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 17:45

Meillä ainakin on huomattavasti enemmän pyykkiä ja ruuanlaittoa kuin auton lampun vaihtoa. Em. askareita on muutama tunti joka päivä. Mies vaihtaa autoon lampun ehkä viiden vuoden välein ja siihen menee vähän autosta riippuen 2-15 minuuttia. Eli nainen tekee 5 vuodessa 5 475 tuntia työtä yhteisen kodin eteen ja mies vajaa 15 minuuttia? Hehe.

Useimmat aikuiset ovat sitä mieltä, että juuri se arkinen tylsä toistuva työ on välillä raastavaa. Ne satunnaiset hommat ovat usein hauskempia, sellaisia projektiluontoisia, useimmiten ne voi tehdä vapaavalintaisena aikana viikonloppuna ja niistä saa hemmetisti glooriaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 17:52

Minäkin saan jatkuvasti kuulla sankarimiehistä, jotka hoitavat kaikki lapset ja kotityöt. En vain ole vielä yhtään tavannut henkilökohtaisesti.

Kaikki ajankäyttätutkimukset, jossa pitää tarkkaan kirjata tekemänsä työt tai haastattelututkimukset kertovat edelleen, että naiset tekevät keskimäärin tunnin enemmän töitä kodin eteen päivässä. Että turhaan miehet rutisette. Teillä on joku ihme vääristynyt käsitys, että teille kuuluu enemmän etuja ja vähemmän vaivaa. Sama koskee työelämää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2011 18:29

Minä olen tavannut yhden 'sankarimiehen', joka hoitaa lapset ja kotityöt. Olen se itse, enkä edes tajunnut sitä ennen kuin kaverit ja sukulaiseni alkoivat huomautella asiasta.

Vaimoni alkoi kouluttamisen jo heti seurustelun alussa - kuinka miehen kuuluu sitä ja miehen tätä. No niinhän minä aloin pikkuhiljaa ottaa vastuuta enemmän ja enemmän perheestä. Loppujen lopuksi ajauduin kuljettamaan lapsia neuvolassa ja hammaslääkärissä, laitoin meillä enimmäkseen ruokaa, vaihdoin jouluverhot jne. Toki vaimonikin teki kotitöitä, mutta vähemmän kuin minä.

En minä sen takia kaikkea tehnyt, että minut olisi pakotettu - innostuin itsekin kun huomasin miten kivaa on olla kotona kun on hyvää ruokaa ja siistiä ja nättiä. Vaimokin oli kohtuullisen tyytyväinen, kun itsellään ei niin paljon voimavaroja kotiin ollut raskaan työn jälkeen antaa.

Viime talvena vaimoni alkoi käydä vieraissa, ja jäi keväällä kiinni. Nisäkäsbiologian mukaan tämä on tietysti aivan luonnollista - naaras hakee dominoivan uroksen seuraa, alistuva uros ei ole biologisesti kiinnostava. Minä huomasin että oikeastaan seksi oli ainut asia mitä vaimoltani tarvitsin - enkä tarvinnut sitten enää sitäkään. Hän oli tehnyt itsestään tarpeettoman, ja eropäätös oli hyvin helppo.

Älkää herranjestas sentään miehet menkö siihen lankaan että alatte vaimoksi vaimollenne. Hän luulee ensin tulevansa onnelliseksi kun teette paljon kotitöitä. Loppujen lopuksi teette karhunpalveluksen itsellenne ja vaimollenne. Älkääkä vaimot erehtykö luulemaan että haluatte tottelevaisen ja nöyrän aviomiehen. Tällä kokemuksella täytyy sanoa että se on kertakaikkiaan luonnonlakien vastaista, itse siinä mokasin mutta nyt yritän oppia. Jos ja kun joskus seuraavan kerran sitoudun ihmissuhteeseen, en aio olla alistuva osapuoli, enkä päästä naarasta niskan päälle. Se on vissi se.

Toki omat lapseni ja kotini hoidan, siinä ei ole vaihtoehtoja. Mutta naisen pyykkäriksi en enää ala!

- Luonnon laki -

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

16.8.2011 10:06

[LAINAUS]
Suomalaisten naisten sukupuolten välinen tasa-arvo on yliemansipoitunutta kakkaa. Ei se, että itsekin osaa, tarkoita ettäkö tarvitsisi. Eikä se, että kotona tuoksuu rouvan itse leipoma pulla, ota pois sitä että rouva on ihan yhtä tasa-arvoinen suhteessa kuin miehensäkin.
[/LAINAUS]

Telaketjufeministimiesvihaajilta (lue naisasianaisilta ja -miehiltä) on unohtunut se, että mies ja nainen ovat kuin jin ja jang, toisiaan täydentävät elementit joiden summa on suoraan verrannollinen suhteen laatuun. He luulevat että hyvä keitto syntyy pelkästä vedestä tai täysin ilman sitä.

[LAINAUS]
Shiwan - eikö se ole normaalia että jos mennään keittiöön niin kysytään siltä sohvalla löhöävältä (oli tämä sitten mies tai nainen) josko tämäkin haluaa jotain syötävää tai juotavaa? Meillä ainakin.
[/LAINAUS]

Ei ole. Vielä vähemmän niin, että itsellä ei ole tarvetta mutta toisen iloksi haetaan sieltä jotain. Vielä sitäkin harvinaisempaa on tehdä niin toisen kotona.

[LAINAUS]
Kaikki ajankäyttätutkimukset, jossa pitää tarkkaan kirjata tekemänsä työt tai haastattelututkimukset kertovat edelleen, että naiset tekevät keskimäärin tunnin enemmän töitä kodin eteen päivässä. Että turhaan miehet rutisette. Teillä on joku ihme vääristynyt käsitys, että teille kuuluu enemmän etuja ja vähemmän vaivaa. Sama koskee työelämää.
[/LAINAUS]

Paskapuhetta. Viimeisimmät palkkatutkimukset kertovat että mies saa suhteessa tehtyihin tunteihin 10% pienempää palkkaa kuin naiset eikä tähän ole vielä laskettu työmääriä jotka kasvattavat eroa. Tuo keskimääräinen tunti enemmän kotitöitä on kohtuullisen mahdoton tapahtuma jos miehet tekevät yhtään mitään koskaan. Ruoka, pyykit ja päivittäinen imurointi vaativat yhteensä tunnin töitä jos ne tekee joka päivä ja lapsiperheessä, vähemmän jos osaa tehdä ne oikein. Se, että niihin kuluttaa enemmän aikaa on vain tehottomuutta joka taas on sitten itseaiheutettua ja sikäli ihan turha nillityksen aihe. Tämä kokemuksen syvällä rintaäänellä.

[LAINAUS]
Älkää herranjestas sentään miehet menkö siihen lankaan että alatte vaimoksi vaimollenne. Hän luulee ensin tulevansa onnelliseksi kun teette paljon kotitöitä. Loppujen lopuksi teette karhunpalveluksen itsellenne ja vaimollenne.
[/LAINAUS]

Eihän tuossa ole mitään järkeä kenenkään täyspäisen mielestä. Ei niin, etteikö kotityöt ole yhteisiä, ne vain eivät kuulu pääasiassa miehelle edes niiden naisten mielestä jotka niin väittävät. Jotkut tossunalusmiehet voivat ihan tosissaan kuvitella että tuo on se oikea tapa.

[LAINAUS]
Älkääkä vaimot erehtykö luulemaan että haluatte tottelevaisen ja nöyrän aviomiehen.
[/LAINAUS]

Niin, onhan se ihan fakta ettei nainen halua miestä jota ei kunnioita eikä kunnioita miestä jota johtaa. Kaikki paskapuheet sikseen, oli se johtoasema miten marginaalinen tahansa, jos se ei ole miehellä niin suhde kaatuu nimenomaan sen naisen toilailuihin tai kunnioituksen puutteeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

16.8.2011 10:14

[LAINAUS]Anonyymi Eilen 19:45 www.iltasanomat.fi...uhde/tasa-arvo-johtaa-seksiin/art-1288406377993.html[/LAINAUS]

Ei. Seksiä saa miehenä suhteessa niin kauan kun joko nainen ei käytä sitä kauppatavarana/sosiaalisen vallan välineenä tai mies itse pidä yllä huikeaa ylitarjontaa. Molempiin on korjaavana lääkkeenä on miehen oma pidättäytyminen tai loppuviimein suhteesta lähteminen. Näin valtapelejä pelaavan naisen valta lakkaa olemasta, ylitarjontaan turhautuneen naisen ongelma katoaa ja jos kumpikaan ei auta ainoa ratkaisu joka tapauksessa on mennä eri teille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.8.2011 10:43

Anonyymi, Eilen 17:45

Niin. Käsitit sitten että aviomieheni ei tee mitään muita askareita kuin lampun vaihtoa ja kumien pumppausta. Tarkennetaan nyt sitten hieman.

Ainoat minun 'kontolleni' lankeavat vakioaskareet ovat pyykin pesu (n. 4-5 koneellista viikossa), moppaus ja 90% ruuan laitto (viimeisin oma valintani, sillä harrastan kokkausta). Hän imuroi aina, astianpesukone täytetään ja tyhjennetään sen mukaan, kuka sattuu viitsimään. Vanhassa omakotitalossa asuvina talossa on aina rempattavaa, nurtsi on leikattava, auto pestävä ym. ym.

Mulla ei ainakaan ole semmoista fiilistä, että itse tekisin enemmän, tai että mies tekisi huomattavasti enemmän kuin minä. Aika paljon tehdään yhdessä. Ei meillä pidetä kirjaa kotitöistä.

Ja - täytyy kyllä sanoa, että minunkin mielestäni miehen pitää olla perheen alfa. Ei mitään metroseksuaaleja kiitos, vaan mies jolla on joskus paskaa kynsien alla ja saa haista hiellekin fyysisen työn jälkeen :) Olen itse vahva persoona joten tarvitsen vielä vahvemman miehen, sellaisen jonka ylitse ei voi kävellä ja joka pitää vähän kurissa ja nuhteessa ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.8.2011 14:11

Ei se että viettää työpaikalla paljon aikaa, ole mikään syy maksaa enemmän palkkaa. Moni mies käy parturissa tai golfaamassa kesken työpäivän ja jää illaksi notkumaan työpaikalle, jotta välttäisi ruuhkan, kaupassakäynnin, lasten haun tarhasta ja ruuanlaiton.

Kysykää tiedemiehiltä työnteon tehokkuudesta. Mitä enemmän työ vaatii älyä, harkintaa ja luovuutta, sitä huonompaa tulosta syntyy, jos notkuu aina ylitöissä. Aivot vaativat lepoa, ruokaa, liikuntaa ja sohvalla makailua siinä missä virikkeellistä toimintaakin. Työssä aina samojen ihmisten ja johtotehtävissä aina vain urosten kanssa hengailu kostautuu. Oman piirin väsynyt tyhmyys tukahdutta aivan uudet ratkaisut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.8.2011 14:13

Pitäisikö jonkun innokkaan perustaa suomalaisten miesten postimyyntifirma? Tai jos ei nyt ihan myynti niin ainakin tosimielellä-vuokraus? Voisi syntyä mielenkiintoisia pareja...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

16.8.2011 15:14

^^ Melko katkera olet varsinkin kun on ihan tieto että puhut marginaalivähemmistöstä ja ongelma koskee melkein kaikkia miehiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.8.2011 04:00

Ois ollut myös mielenkiintoista tietää mistä maasta ne suomalaiset naiset tuovat ulkomaalaisen puolisonsa tänne ennen ja nyt? Siinä selviäisi millaista parisuhdekulttuuria ne naiset suomeen oikein kaipaavat...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

17.8.2011 11:31

^ Sellaista ensimmäisen kuukauden kiihkeää suhdetta ja sen jälkeen 20 vuotta päivittäin turpaan-mallista. Ei pidä myöskään unohtaan nykyään suosittua mallia jossa mies vie lapset "koulutukseen" jonnekin lähi-idän slummiin kasailemaan pommiliivejä joilla voivat sitten vetää itsensä allahin kainaloon kun kohde löytyy. Rehellisesti sanottuna pohjoismainen nainen joka ei ota pohjoismaisia juuria ja kulttuuria omaavaa miestä melko pitkälti poikkeuksetta joutuu katumaan. Kulttuuriero on asia jolla on väliä vaikka romantikot viljelevätkin fraasia rajoja ylittävästä rakkaudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.8.2011 14:49

Nyt älähtää tämä koira, sillä kalikka kalahti - Anonyymille tänään 04.00 ja Shiwanille heti hänen jälkeensä.

Minulla on ulkomaalainen mies. Olemme tunteneet kohta kymmenen vuotta, josta naimisissa lähes viisi. Itse koen ulkomaalaisen aviomieheni sosiaalisempana, mentaliteetiltaan positiivisempana ja 'uskaltavaisempana', sekä huomaavaisempana kuin suomalaiset miehet. Mennään rempseästi eikä jäädä hartiat kumarassa nurkkaan kyhnäämään 'kun ei tunneta ketään'. Ja valitettavasti - suomalainen juomakulttuuri on jotain, mitä en jää kaipaamaan. Ei tuoppiin sylkeäkään kuulu, mutta ei niitä perseitäkään tarvitse vetää.

Ei ollut tietoinen valinta, enkä metsästänyt ulkomaalaista. Tavattiin ja kemiat natsasivat.

Tosin - en tuonut puolisoani Suomeen, vaan muutin itse hänen kotimaahansa (kielisyistä, suomi vaikeampi oppia kuin hänen kielensä). Täällä sitä nyt jo yhdeksättä vuotta elellään, eikä ole valittamista. Turpaan ei ole tullut vieläkään. Eikä tulekaan.

Mutta okei - parisuhdekulttuuriarvoiltani lienen erilainen kuin valtaosa suomalaisista naisista (ks. aiemmat kommenttini, olen se, jonka mies vaihtaa auton lamppuja ja pumppaa pyörään ilmaa).

Niin ja kai tähän täytyy nyt vielä lisätä että en asu missään pommiliivimaassa eikä mieheni ole islaminuskoinen...joskaan mieheni ei pohjoismaalainen olekaan. Ja en vieläkään kadu, sillä olen yhä täällä [ulkomailla]. Quod erat demonstrandum, Shiwan ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

18.8.2011 00:22

^ Niin, löysit miehen jonka toimintatavat ovat hybridi kahdesta hyvästä ilman huonoja, todennäköisesti kulttuurista joka on lähellä omaamme.
Nyt olisi ehkä hyvä muistaa ettei suurin osa ihmisistä ole tällaisia. Suomesta löytyy tuollaisia ihmisiä sekä miehistä että naisista. Ei tarvitse hakea ulkomailta jos ei välttämättä halua. Oma tapani on käydä esittäytymässä jokaiselle uudelle ihmiselle siinä porukassa jossa olen. En sano että se olisi yleistä, mutta ne nurkassa jurottavat sosiaalisesti kuolleet tyypit ovat kyllä vielä harvinaisempia kuin tämä sinun löytämäsi toinen ääripää.

Joka tapauksessa on hienoa kuulla vaihteeksi tuollainenkin tarina. Se onkin sitten toinen tietooni tullut onnellinen skenaario tuollaisissa ympyröissä. Tavallaan toivon että näitä olisi paljon enemmän, toisaalta en koska on ihan hyvä myös myöntää ettei kaikki ole paremmin aidan toisella puolella vaikka niin usein luullaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.8.2011 09:47

Olisi kiva kuulla, löytyykö yhtään onnellista, tasa-arvoisessa suhteessa elävää naista, joka on naimisissa muslimin kanssa? Olen kuullut vain monia todella huonoja esimerkkejä, jossa suhde kiihkeän alun jälkeen muuttuu pelkäksi alistamiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi