Professorin deittivinkit

  • Mirja Wuokko

Tutkijanuransa rakkaudelle omistanut evoluutioantrologian professori Helen Fisher haluaa auttaa parin löytämisessä. Tässä Proffan ja hänen kollegoidensa vinkkejä:

Hanki työpaikka. Tietysti työllistyminen jo sinänsä saattaa parantaa haluttavuuttasi, mutta työpaikka parantaa flaksia vieläkin konkreettisemmin: ainakin Yhdysvalloissa se on tilastollisesti paras paikka löytää kumppani. 60 prosenttia on löytänyt parin töistä.

Laita deitti-ilmoitukseen yksityiskohtia. Älä kirjoita ”olen ystävällinen ja kiva”, vaan esimerkiksi ”käyn hoitamassa orpokoiria kerran kuussa ja autan ystäviäni perunannostossa”.

Laita hyvä, mutta todenperäinen kuva itsestäsi. On todella huono ratkaisu valita vuosia vanha kuva, jossa et ole lainkaan itsesi näköinen.

Kun olet päässyt deiteille asti, muista kolme Eitä:
Älä puhu liikaa.
Älä puhu existä.
Älä juo liikaa.

Mies on kiinnostunut, jos hän alkaa kosketella pyöreitä esineitä, kuten hiplailee tuoppiaan tarmokkaasti. Ihastunut nainen hymyilee paljon, nojautuu kohti ja hypistelee hiuksiaan. Kun seuralainen miellyttää, alkavat molemmat peilata toista. Eli matkia toisen eleitä kuin apinat.

Yhdysvalloissa treffeistä 48 prosenttia päättyy suudelmaan. Suomessa on joissakin kyselyissä ilmennyt, että treffit saattavat mennä vielä pidemmälle. Jopa ekat treffit.

Livenä seuraa hakeville Amerikan asiantuntijat haluavat vielä antaa tärkeän vinkin: naisen pitää lähettää todella paljon ”lähesty minua” -signaalia ennen kuin mies tekee aloitteen. Yksi hymy ja houkutteleva katse ei todellakaan riitä.

Suomalainen nainen voi tietenkin tehdä aloitteen itse.

Kotimaisen vinkin kumppanin etsijälle tarjoaa Nyyti ry.:
https://www.nyyti.fi/tietoa/hyvaa-elamaa-sinkkuna/mista-ja-miten-loytaa-seurustelukumppani/

3 kommenttia

Anonyymi

13.1.2013 17:30

Vihdoinkin. Jotain selkeästi, ilman höpinää.
Omat nettitreffit tosin alkoivat huonosti, olin yli puoli tuntia myöhässä, nainen aloitti jo viinilasilla ja parin sellaisen jälkeen oli kovasti huppelissa. Exät oli käsitelty mutta ne haukuttiin vielä.
Ei seksiä. Tosin hän halusi kovasti suudella.
Ei seksiä seuraavallakaan tapaamisella.
Kolmannellakaan ei pitänyt olla seksiä, tuli luokseni mutta sitten "lipsahti".

Jos kaikki menee molemminpuolisesti päin mäntyä, on siinäkin mahdollisuutensa näemmä. Itse (mies) olin jo lopettamassa touhua yli kahden vuoden ilmoittelun jälkeen. Ei tässä ole mennyt kuin pari kuukautta, mutta ainakin enemmän seksiä kuin edeltävänä parina vuonna. Ja tulee sen (hänen) kanssa toimeen vaatteet päälläkin, mikä lienee positiivista.

Mies. Ei kannata kirjoittaa. Olet yksi sadasta. Tuhannesta.
Nainen. Uratreffailu ei kannata. Tuli katsottua muutamakin "konkari".

Mies. Ei kannata ryypätä. Lähde autolla, se on loistava tekosyy olla ottamatta ensimmäistäkään ja voi päästä antamaan edes jotain kyytiä.
Nainen. Jos olet lapseton, hae sellaista. Jos olet "laadukas ja koulutettu", niin noilla avainsanoilla saat parhaiten varattua ja sitä muuta laatua, joka saa muutenkin naista. Helposti.

Tavallinen tallaaja on pop. Niitä on paljon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.1.2013 15:58

Jonkin verran noita deitti-ilmoituksia lukeneena sanoisin, että tärkein anti tässä (oikein hyvässä ja ytimekkäässä) kirjoituksessa on tuo oman tekstin muotoilu. Noita "olen ystävällinen ja kiva" ja "en innostu: valehtelu, pettäminen" -ilmoituksia kun tuntuu mahtuvan kolmetoista tusinaan. Miksi ihmeessä vastaisin tuollaisiin kuvailuihin, ellen olisi todella epätoivoinen?

Edellinen kommentoija näyttää olevan sitä mieltä, ettei kirjoittaa kannata. No, joihinkin ilmoituksiin vastanneena ainakin omien kokemusteni mukaan vastauksia saa ihan mukavasti muiden ilmoituksiin vastaamalla. Se on vähän kuin työhakemusten lähettämistä - vastaa oikeasti juuri siihen ilmoitukseen. Ja laita kuva mukaan. Jotkut lähettelevät niitä työhakemuksiakin satamäärin saamatta yhtäkään vastausta, toiset saavat ensimmäiseen viiteen kolme haastattelua - tässä tuskin on kyse tuurista, vaan ennemminkin hakemusten (ei pelkästään ansioluetteloiden - huomaa, että vertaus toimii nettideittailun suhteenkin) laadusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fredrik

12.3.2013 23:12

Mitä on hyvä deitti vinki? Minä on netti detanut monta vuota. Mutta on tosi vaikea saada vastaus toiset. En tiedä onko näin että ihmisiä en pysty asui toiset kansa? Tai ett ihmisiä tietä mitä haluan? Minä om myös huomanut ett ä monet ihmisiä ett ole aktivinen. Kiva kuin CITY järjestä detti. Mutta on ollut mukana yksi deitti, & huomanut että ihmisiä ett ele riitävästi sociaali.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi