Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on rikas.

Rikas faija  4

Tarvitaanko perheeseen rikas faija?

Vauvaperheessä todellisuus mullistuu. Nainen voi yhtäkkiä friikahtaa perheen asunnosta, taloudesta, vakuutuksista ym. asioista, jotka ovat siihen asti olleet ok, mutta lapsen synnyttyä eivät enää olekaan. Äidin vaatimukset kasvavat. Äärimmäinen valppaus valtaa äidin ja hän kyttää vauvan ympäristöä haukan lailla: ovatko ihmiset pesseet kätensä, onko ympäristö turvallinen jne.

Äitiyden kannalta tärkeintä ei ole mahdollisimman laaja resurssiverkosto, vaan mahdollisimman ennustettava ja luotettava apu ja tuki.

Rhesus-apinat laitettiin kolmenlaisiin ympäristöihin. Äiti ja vauva testattiin ympäristössä, jossa oli 1. paljon ruokaa koko ajan tarjolla, 2. vähän ruokaa säännöllisesti tarjolla ja 3. paljon ruokaa joinakin päivinä ja toisina vain vähän. Ykkösryhmän apinaäidit hoivasivat lapsiaan parhaiten, kakkosryhmän äidit vastasivat lasten tarpeisiin lähes yhtä hyvin, mutta kolmannen, epäennustettavan ympäristön lapset saivat sekä vähiten hoivaa, että aggressiivisen ja kaltoinkohtelevan äidin. Kolmosryhmän äitien ja lasten stressihormonit nousivat ja oksitosiinitasot olivat alhaalla.

Ennustamaton ympäristö johtaa ihmisillä pelokkaaseen ja vauhkoon äitiin ja masentuneen oloisiin vauvoihin. Tällaiset lapset takertuvat äitiinsä, eivätkä ole yhtä kiinnostuneita ympäristön tutkimisesta ja muiden lasten kanssa leikkimisestä kuin muut lapset. Ominaisuus pysyy nuoruuteen, jopa aikuisuuteen asti. Äidit pystyvät parhaaseensa ennustettavissa olosuhteissa. Muiden tuki, niin taloudellinen, emotionaalinen kuin sosiaalinenkin, varmistaa lasten hyvinvoinnin.

Nykyään naiset eivät juuri jää odottelemaan rikasta faijaa lapsilleen, vaan hankkivat itse itselleen ja mahdollisille lapsilleen sopivat olosuhteet. Itse asiassa epävarmuuteen joutuneet välttävät lisääntymistä. http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=72788:naisten-tyoepaikan-menetys-vaikuttaa-syntyvyyteen&catid=5:tiede&Itemid=7

Ympäristön ei tarvitse olla taloudellisesti hirmu rikas, mutta olosuhteiden pitäisi taata jatkuva turva ja ravinto. Kuinka moni suomalainen lapsi saa tämän nyt?

Louann Brizendine: The Female Brain


Materialistin parisuhde  3

Moni mies pelkää naisten juoksevan rahan perässä (katsokaa verokalenterista, kuka on kahminut kaiken :)). Onnenonkijoita paheksutaan yleisesti.

Oikeasti rakastunut on rikas. Rakkaus saa ihmisen tuntemaan itsensä rikkaaksi tai ainakaan köyhyys ei ota niin paljon päähän. Hyvät ihmissuhteet rikastuttavat ihmisen elämää enemmän kuin maallinen omaisuus. Näkeehän sen Roope-sedästäkin.

Väestöliiton 2009 perhebarometri kertoo, että suomalaisten onni syntyy parisuhteessa. Materialistiset ihmiset ovat vähemmän onnellisia parisuhteessaan, eikä materialistin kanssa ole yhtään niin kivaa olla kimpassa kuin vähempään tyytyväisen kanssa.

Materialisti ei osaa tarpeeksi arvostaa elämän tunnepuolta ja henkisiä arvoja. Ehkä hän myös koko ajan ajattelee, miten voisi hyötyä muista ihmisistä. Häntä vaivaa "mitä minä saan" -ajattelu. Materialisti ei tajua, että antajalla on paljon täydempi olo kuin sillä, joka hamuaa aina vain lisää.


Rikkaalta orgasmi  12

Tiede yllättää! Naisten viehtymys varakkaisiin miehiin ei ole uutinen. Liian innokkaasti kultaa kaivavia neitoja katsotaan kieroon. Nyt näyttää siltä, että rahan perässä kuolaavat tietävät jotakin, mitä (köyhien) renttujen keräilijät eivät.

Rikas mies takaa naiselle eniten orgasmeja.

http://www.ehbonline.org/article/S1090-5138(08)00117-7/abstract

Professori Daniel Nettle ja tohtori Thomas Pollet Newcastlen yliopistosta tutkivat kiinalaisen terveyskyselyn aineiston ja totesivat 1534 heterosuhteessa olevan naisen kokemuksen perusteella: mitä vauraampi mies, sitä useammin nainen saa yhdynnässä orgasmin.

Jos epäilet kiinalaisten kertomuksia, tsekkaa the Times, jonka mukaan samanlaisia tuloksia on saatu Saksasta ja Yhdysvalloista: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5536873.ece

Tutkijat ja psykologit ehdottelevat erilaisia evolutiivisia selityksiä. Naisen orgasmille ei ole löytynyt järkevää biologista syytä, he väittävät. Nainen voi lisääntyä saamatta yhtään orgasmia elämänsä aikana. (Vähän protestoin: on tiedossa, että naisen orgasmi ”työntää” siemennesteen syvemmälle naiseen ja edesauttaa hedelmöittymistä.)

Naisen orgasmi on ehkä parisuhdeliimaa. Nainen pysyy uskollisena. Mies tietää, ettei tyydytetty nainen lähde muualle hakemaan parempaa kumppania.

Nainen haluaa löytää laadukkaan miehen. Hän ei voi käydä kaikkia kivannäköisiä läpi, joten on kehiteltävä muita mittareita. Tutkijoiden mukaan nykyajan supermies ei ole vahva jörrikkä, vaan menestynyt liikemies. Miehen hyvät ominaisuudet muuntuvat rikkauksiksi.

Naisten tulee asiantuntijoiden mukaan kuitenkin muistaa, etteivät orgasmit välttämättä takaa onnellisempaa elämää. Nuo rikkaat herrat saattavat olla ikäviä jätkiä, kovia ja kiireisiä, epäempaattisia kolleja.