Romanttisempi sukupuoli

  • Mirja Wuokko
Miehet rakastuvat naisia nopeammin. Kuva: Adam Kontor.
Miehet rakastuvat naisia nopeammin. Kuva: Adam Kontor.

Romantiikka, rakkaudesta unelmointi ja ratsastavan prinssin odottelu yhdistetään naisiin. Naisia pidetään romanttisina haihattelijoina, joilla ei aina ole käsitystä parisuhteen todellisuudesta.

”Naistenlehdissäkin vaan luodaan väärää kuvaa rakkaudesta ja elämästä.”

Ehkä naistenlehdet yrittävätkin saada naisia edes vähän fiilistelemään rakkaudella? Naiset ovat nimittäin tutkimusten mukaan se vähemmän romanttinen sukupuoli.

Tutkijoiden mukaan kaikki johtuu tietenkin evoluutiobiologiasta: naisilla ei ole varaa romanttisiin kuvitelmiin. Mies voi tulla isäksi parin minuutin ponnistuksella, mutta nainen resursoi vähintään 20 vuotta elämästään mahdollisen jälkikasvun vaalimiseen.

Miehet rakastuvat naisia useammin ensi silmäyksellä. Esimerkiksi yhdessä 100 000 ihmisen tutkimuksessa 48 prosenttia miehistä ilmoitti rakastuneensa joskus ensisilmäyksellä, kun naisista vain 28 prosentille oli käynyt niin.

Miehet myös tunnustavat rakkautta naisia aikaisemmin. Nainen on harkitsevampi, hitaampi ja perehtyvämpi osapuoli heterosuhteessa.

Miehet elättelevät naisia useammin romanttisia uskomuksia parisuhteesta. Miehet uskovat keskimäärin useammin siihen, että maailmassa on vain yksi ainoa oikea vaihtoehto, joka on täydellinen minulle.

Romantikko uskoo, että sydämen valittu on aina rakastava, ymmärtäväinen ja hellä. Tai että tosi rakkaus kestää, venyy ja jaksaa, vaikka mikä tulisi.

Romanttisten elokuvien tarkoituksena onkin nähtävästi aivopestä naiset uskomaan samaan mielikuvaan. Aito romantikko voi hypätä uuteen suhteeseen empimättä, koska sydän sanoo niin.

Mutta miksi tätä ilmeisen väärää käsitystä naisista romanttisina höppänöinä halutaan ylläpitää?

4 kommenttia

Franny_Berry

26.6.2018 21:31

Siksi, että miehet kestäisivät olla romantikkoja. Muutoinhan ei elämä jatku.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RomantikkoMies

2.7.2018 15:20

Jep, olen tässä kuluneen vuoden aikana oppinut ihan "kädestä pitäen" ja keskusteluissakin että noin asia taitaa olla. Yli 50 vuotta luulin minäkin että naiset olisivat "oikeasti" romantikkoja. Olisi miesten hyvä ymmärtää ettei syviä tunteita tai niiden kestävyyttä kannata odottaa tai olettaa naisen puolelta. Voisi välttää turhia tunteita ja tuskaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

10.9.2018 19:58

Naisen käsitys romatiikasta on se, että naista paapotaan ja hänelle ostetaan lahjoja.

Tunteet&Tunteilu

16.10.2018 22:58

Kyse on evoluutiopsykologiasta. Lapset tehdään naisissa. Naiset ovat lisääntymisen portinvartijoita. Siksi ihminen on gynosentrinen olento.

Miehillä on vahvemmat tunteet, päämäärähakuisuus ja hinku päästä lisääntymään. Naisilla on show'ta, vouhotusta ja tunteilua eli romantiikkaa. Siis soidinmenot, joissa paineistetaan miehiä ja valitaan temppuradan esteistä parhaiten suoriutuvat jatkamaan sukuaan. Temppuradalle on melkein aina jono, vanhemmalle tai muuten huonommalle lyhyempi.

https://www.youtube.com/watch?v=YnJvsBbELvk

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi