Ruoka joka saa seksin maistumaan

  • Jukka Nissinen

Ruoka vaikuttaa seksiin, niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä. Seksi on elimistön toiminto ja terveet, hyväkuntoiset elimistöt toimivat parhaiten ja suunnitellulla tavalla. Loogista. Ylensyöminen ja väärin syöminen eivät edistä seksuaalisuutta. No, tämä on tietysti yhteydessä liikuntaan, sillä jos liikkuu niin paljon että kuluttaa syömänsä, ei ongelmia synny. Ja kun veri kiertää varpaissa, se kiertää myös päässä. Ja muissa ulokkeissa.

En väitä, että lihavilla ei olisi hyvää seksielämää. Usein asia on päinvastoin, sillä moni reilusti rehevä on onnellinen, hyväksyy itsensä eikä kiinnitä kielteistä huomiota kehoonsa. Olennaista on olla hyvässä kunnossa, oli pyylevä tai laiha. Mutta kun ikää tulee ja jos kunto heikkenee, ei se edistä seksuaalisia toimintoja.

Eräs miespuolinen ystäväni väitti kivenkovaan, että jos syö ylenpalttisesti jäätelöä, lisää se välittömästi sukupuolista aktiivisuutta ja halua. Olen todennut, että ylipäätään tietynlaiset hiilihydraatit saattavat vaikuttaa positiivisesti. Jäätelössä on paljon hiilihydraattia. Sen syöminen luo myös mielihyvää. Mutta uskoisin, että se ei ole lääke, vaan toimii tietyssä elimistön palautumistilanteessa.

Toinen hiilihydraattien aktivoivaa vaikutusta puoltava tekijä on se, että aivot saavat kaiken energiansa hiilihydraateista, jos sitä on saatavissa (muussa tapauksessa ketoosista). Aivot ovat 'tärkein sukupuolielin', joten jos aivot saavat runsaasti haluamaansa energiaa, voisi kuvitella, että ne toimivat innokkaasti.

Entä päinvastoin? Karppaamisessa hiilihydraatteja vältellään. Oman suppean empiirisen tutkimuksen mukaan vähäinen hiilihydraattien saanti hidastaa aivotoimintoja ja vaikuttaa myös sukupuoliseen innokkuuteen. Jäädään odottamaan tutkimusta aiheesta.

Suklaan on viimeisimmissä tutkimuksissa todettu lisäävän miehen seksuaalista kyvykkyyttä. Perusteena on esitetty sitä, että se edistää verisuoniston terveyttä.

Mustikoista on löydetty niin paljon myönteisiä terveysvaikutuksia, että uskoisin sen aiheuttavan jotain myönteistä seksuaalisille toiminnoille.

Perinteisiä 'seksiruokia' ovat osterit. En ole niitä enempiä syönyt, mutta ilmeisesti niiden vaikutus perustuu sinkkiin, jota ostereissa on runsaasti. Väitetään nimittäin, että sinkki nostaa varsinkin yli 40-vuotiaiden miesten elimistön testosteronin määrää, jopa yhtä suureksi kuin mitä se oli parhaassa testosteroni-iässä n. 20-25 -vuotiaana. Sinkki on ainoa ravintolisä, jota syön, ja mielestäni se toimii luvatulla tavalla.

Joskus olen ollut havaitsevinani että E-vitamiini lisää seksuaalista halukkuutta. Tätä löytyy runsaasti mm. vehnänalkioista/vehnänalkioöljystä ja parsasta. Vitamiinien kanssa saattaa usein olla niin, että niiden puutteen paikkaaminen aiheuttaa innokkuuden hetkellisen lisääntymisen. Eli ne eivät toimi kuin Viagra ja anna aina lisää tehoja.

Nälkäinen nainen ei ymmärtääkseni ole seksuaalisesti niin halukas kuin hyvin syönyt. Niinpä ravintolan kautta kannattaa ponnistaa kohti seksuaalisia seikkailuja. Ravintola tarjoaa naiselle myös muita aistien ärsykkeitä, joilla voi olla myönteinen vaikutus innokkuuteen. Yksi tehokkaimmista aineista on kuitenkin juoma, ei ruoka - naiselle sopiva määrä viiniä toimii aktivoijana paremmin kuin mikään ruoka. Lääkkeen yliannostus johtaa nukahtamiseen.

Maissa, joissa esiintyy nälänhätää, on todella paljon ihmisiä. Ja maissa, joissa väestöpyramidi kääntyy kärjelleen, on todella paljon ruokaa. Itse asiassa tilanne on nyt ensimmäistä kertaa historiassa sellainen, että ihmisiä kuolee enemmän ylensyömisen seurauksiin kuin nälänhätään. No niin, näistä faktoista ei voi päätellä paljoakaan ruuan vaikutuksesta seksuaaliseen aktiivisuuteen. Mutta olisihan se kiintoisa väitöskirjan aihe.

Onko niin, että ihmiset, jotka löytävät nautintoa muualtakin elämästä, hakevat sitä myös seksuaalisuudesta? Uskoisin näin. Seksin jälkeen suurimman nautinnon saa liikunnasta. Sitten eri järjestyksessä tulevat ruoka, lepo, työ, rakkaus lapsiin ja lapsenlapsiin, avantouinti, kulttuurin tuote (kirja, elokuva, urheilukilpailu) jne.

Ihmiset ovat erilaisia.

3 kommenttia

Anonyymi

1.1.2013 15:06

Nostan hattua, vain provo voi taiteilla noin huonosti.
Hieno trolli, en lukenut tekstiä.

tarkiste: vuosi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2013 00:47

Minä saan elääni suurimman nautinnon ja onnen siitä, että vietän aikaa lasteni kanssa. Sen jälkeen tulevat nukkuminen, luonnossa liikkuminen, hyvä ruoka , taide-elämykset (laadukkaan kirjan lukeminen, klassinen musiikki, teatteri), ystävät, matkailu, yms. Seksi on kaukana listan loppupäässä.

Aika huonosti menee blogisti Jukka Nissisellä, jos seksi ja liikunta ovat hänelle tärkeämpiä nautinnon lähteitä kuin rakkaus omiin lapsiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kannattaa kokeilla

10.1.2016 04:40

Kyllä mä uskon siihen että hyvä ruoka parantaa seksihalua..ainakin mieli kohenee ja sitä kautta sitten jos ei itse ruoka kiihota.. Löysin toisenkin artikkelin, jossa oli mainittu myös seksiä kiihottaviksi ruuiksi/ainesosiksi mainittu hunaja, osterit, suklaa tulinen chili ja avokado.. Artikkeli minkä luin löytyy --> https://www.pinky.fi/uutiset-artikkelit/viisi-ruokaa-jotka-nostavat-seksinnalkaa/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi