Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on salaisuus.

Blondien salaisuus  2

Kun olin lapsi, tummaa tukkaani säälittiin. Ei kotona, sillä molemmat vanhempani ovat tummahiuksisia.

Koulussa, kaveripiirissä ja vieraiden aikuisten parissa huomasin hämmästyksekseni blondien olevan ihmisten mielestä jotenkin hienompia ihmisiä, kivempia ja kauniimpia.

Suomalaiset naiset ovat vimmatusti vaalentaneet ja raidoittaneet hiuksiaan, jotta näyttäisivät mahdollisimman vaaleilta.

Vanhoissa Suomi-filmeissä vaalea oli hyvis ja tumma pahis. Amerikkalaisetkin suosivat blondeja.

Jossain vaiheessa jenkkien teinileffoissa tummat silmälasipäiset tytöt (joita pidettiin rumina) olivatkin yhtäkkiä niitä kunnon tyttöjä, fiksuja, luotettavia ja sopivia tyttöystäväksi. Tyyppileffan lopussa sankaripoika huomaa viimein, että brunette onkin oikea tyttö hänelle. Tumma tyttö föönasi hieman tukkaansa, laittoi vähän meikkiä ja riisui silmälasit. Hups, hän onkin ihan nätti!

Viimeinen niitti oli Täykkäreiden Eva Longoria. Kaikki naiset halusivat yhtäkkiä tummat hiukset ja miehet alkoivat suosia brunetteja.

Evoluutiobiologit ovat valaisseet vaaleuden hyviä puolia. Vaaleaa ihoa pidettiin kauniina, koska siitä näki helposti, onko iho terve, vai onko ihmisellä vaarallisia sairauksia tai loiseläimiä. Vaaleasta tukasta erottaa myös täit helposti.

Psykologian tohtori Mark Sergeant Nottingham Trentin yliopistosta väitti (The Independent 10.2.2009), että blondi muistuttaa lasta. Kaikkien hiukset tummuvat iän myötä. Blondeja pidetään hauskoina pulisijoina ja vähemmän älykkäinä. Jotkut miehet pitävät tätä viehättävänä. He uskovat blondin olevan muita feminiinisempi ja helpommin saatavilla oleva.

Kaikkien suomalaistenkin hiukset tummuvat yleensä viimeistään teini-iässä. Alkaa vimmattu hiusten värjääminen. Tavallisin alkuperäinen suomalaisväri on maantienharmaa, samalla ohut ja kiilloton tukka.

Värjäys paksuntaa tukkaa ja tuo kiiltoa. Lähes kaikki aikuiset naiset värjäävät hiuksensa ja aitoja blondeja tai brunetteja on paljon harvemmassa kuin miltä katukuvassa näyttää.

Vain lähes pigmentittömät pysyvät blondeina aina. Heillä on samalla hyvin haaleanväriset silmät ja vaaleat ripset ja kulmakarvat.

Jos suomalaisten miesten hiusmaku on muuttunut tummempaan suuntaan, tarkoittaako tämä, että miehet odottavat naisilta jotain muuta kuin ennen?

The Voice väittää, että luonnollinen hiusväri oikeasti kertoo ihmisestä jotakin. Pitäisikö uskoa?


Salaisuudet selville  3

Uuden brittitutkimuksen mukaan yhdessä nauraminen saa paljastamaan salaisuuksia.

Tutkimuksessa opiskelijat katsoivat pienryhmissä joko hauskoja stand up -videoita tai golf-opetus- ja luontopätkiä, jonka jälkeen heidän piti kirjoittaa pieni esittely itsestään.

Yhdessä nauraneet opiskelijat kertoivat paljon henkilökohtaisempia asioita itsestään kuin muut ryhmät.

Ehkä tämä pätee myös rakkaussuhteissa?

Moni parisuhteissaan pettynyt alkaa lähestyä uusia kumppanitarjokkaita kuin tekisi työhaastattelua.

Kuka olet, paljonko tienaat, haluatko lapsia, missä haluaisit asua, mitkä ovat viisivuotissuunnitelmasi?

Paljon tehokkaampaa ja ainakin huomattavasti hauskempaa olisi saada potentiaalinen kumppani nauramaan oikein kunnolla.

Tutkimuksen mukaan naurava ihminen paljastaa salaisuutensa ja saattaa kertoa noloimmatkin toiveensa, sillä nauru rentouttaa ja lähentää ihmisiä toisiinsa.

Yhdessä nauraessa paljastuu myös kumppanitarjokkaan huumorintaju. Jos toinen nauraa ihan typerille jutuille, tai vielä pahempaa: ei naura ollenkaan, on ehkä turha jäädä notkumaan ja odottamaan rakastumisen ihmettä. Ellet sitten ole itse yhtä pidättyväinen ja tosikko.

Laughter´s Influence on the Intimacy of Self-Disclosure. Human Nature, March 2015.


Naisten salaisuuksia  10

Monet miehet väittävät ihailevansa luonnonkauniita naisia. He eivät tiedä mistä puhuvat. Naiset joutuvat tekemään sikana duunia näyttääkseen vasta suihkusta tulleilta.

90-luvulla riitti ripsari ja kainalokarvojen ajelu. Entä nyt? Jotkut miehet kertovat vomitoivansa, jos näkevät naisen luonnontilaisen alapään. Kaikki muukin kehossa on jotenkin liikaa.

Ihan norminaisen asialliseen olemukseen menee tuhansia euroja.

Yhä useammille on tehty hampaiden oikaisu ja valkaisu, silmien taittovirheleikkaus, kestopigmentointi ripsien tyveen ja kulmiin, selluliittihoidot, rakennekynnet, lopullinen karvanpoisto, hiusten pidennys...kauneusleikkauksista en edes aloita.

Satasia kuussa, viuh vaan: hiusten tyvikohotus, raidoitus, väri - lähes 90 prosenttia suomalaisista naisista värjää tukkansa joka kuukausi (joten käytännössä juuri kukaan ei ole luonnonkaunis. Ihmisten värisilmä ei enää edes siedä ei-buustattuja sävyjä. En tunne yhtään aitoa blondia, joka ei auttaisi luontoa kirkastamalla väriään)....lisäkarvat päähän ja ripsiin ja tietenkin kaikki silikonia ym. aineita sisältävät tukan massaa lisäävät shampoot ja mömmöt sekä vahat, kiiltosuihkeet, suoristusraudat ym. elektroniikat. Kasvovoiteet, valokynät ja pikkujipot, joilla voi peittää väsymyksen, rypyt ja finnit (joihin tietysti on ensin vedetty antibiootteja, e-pillereitä, isotretinoiinihoito ja laserhionta). Pushupit, tukisukkahousut reisien kaventamiseen, peffan muotoiluun jne. mutta näähän on jo vanhoja juttuja.

Lista jatkuisi ja jatkuisi, vaan en ole kovin hyvin perillä kaikista nikseistä. Naiset eivät mielellään kerro kaikkea edes ystävilleen. Kävin ihmettelemässä Kauneus&Terveys&Muoti&Häät -messuilla perjantaina. Urheiluosastoilla oli väljää, mutta meikki-osastot olivat ihan tukossa.

Mitä salaisuuksia miehillä on? Perjantain penkkipunnerruksen ja hauispumpin lisäksi?