Seksi on paha asia

  • Jukka Nissinen

Seksiä kohdellaan kielteisenä ilmiönä. Seksiä piilotellaan. Siitä puhutaan pahaa, sitä varoitetaan harrastamasta. Eikä kukaan puhu siitä hyvää ensimmäiseksi. Kukaan ei ylistä sitä hyvänä, tarpeellisena asiana; sen harrastamiseen ei kannusteta. Kukaan ei edes mielellään myönnä harrastavansa seksiä.

Kun kirjoituksiani kommentoidaan täällä Cityssä, ovat melkein kaikki kommentit kielteisiä. Harva asennoituu seksiin myönteisesti, hyväntahtoisesti ja ymmärtävästi.

Kaikissa valtavirran elokuvissa seksi on paha asia. Muistelkaapa Musta jää, Miehen työ ja Levottomat-sarja. Missään niistä ei seksiä esitetä ihanana, myönteisenä asiana. Päinvastoin, paha syntyy juuri seksin ansiosta. Itse asiassa, en muista yhtään elokuvaa, jossa seksi esitettäisiin myönteisenä. Vai voisiko James Bond -elokuvien siloiteltua sankariseksiä pitää myönteisenä? Tosin uusimmissa Bond-elokuvissa seksin määrää on vähennetty ja väkivaltaa lisätty, arvatenkin, koska seksi on angloille aikaisempaa entistäkin kielteisempää.

Kuvitelkaa maailmaa, jossa nuorille, jopa lapsille, kerrottaisiin, että seksi on hyvä asia. Ihanaa läheisyyttä, joka yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Tarpeellista hyvää. Kuka tai mikä taho välittää tällaista kuvaa?

Vaan mikä on ensimmäinen asia seksistä, jonka kuulet? Todennäköisesti, ollessasi lapsi, joku aikuinen puhui jotain seksistä, mutta kun höristit korviasi, hän vaikeni. Jos yritit selvittää asiaa, ehkä hymyiltiin, mutta sitten joku kuittasi asian jollain harhaanjohtavalla lauseella. Sinulle jäi kuitenkin mieleen häiritsevä mielikuva, jota halusit myöhemmin selventää. Vaistosit salaperäisyyttä, häpeää.

Koulussa opettaja yritti urheasti kertoa seksistä, mutta aihe käsiteltiin nopeasti ja pintapuolisesti. Varoiteltiin aloittamasta seksiä liian aikaisin. Ihmettelit, mitä tarkoittaa 'liian aikaisin'. Jos mieli teki koskettaa naista, kyrpä seisoi, mutta ikää oli 14, oliko se liian aikaisin? Jos se oli liian aikaisin, niin miksi se oli liian aikaisin? Mitä piti odottaa? Kypsymistä aikuiseksi, tunne-elämän kehittymistä. Milloin tietää, että on kypsä? Onko siihen joku mittari, kuten joulukinkulle?

Asiasta kiinnostuneet alle 10-vuotiaat tietävät, että miehen sukuelin seisoo ja se työnnetään naiseen sisään. Ja jos eivät tiedä, johtuu se siitä, että se ei kiinnosta. Silti asian julkista käsittelyä paheksutaan, koska se on kuulema haitallista. Onko jossain todistettavasti koitunut jollekin lapselle haittaa siitä, että hänet on tehty asiallisesti tietoiseksi siitä, miten ihminen käyttäytyy? Vai olisiko sittenkin niin, että asian tekee haitalliseksi pelokkaiden vanhempien seksin paheksuminen? Tapa käsitellä seksiä siten, että lapsi säikähtää ja alkaa pelätä aihetta?

Mistä siis on kysymys? Maailman paras asia, joka virallisesti on pahin asia. Samassa kategoriassa huumeiden ja väkivallan kanssa. Miten tähän on päästy?

En ole koskaan kuullut kenenkään suoraan sanovan, miksi seksi on paha asia. Jos kysytään virallisesti kantaa seksistä, tietenkin sanotaan, että se on hyvä asia. Mutta seisovaa kyrpää ei saa näyttää mediassa. Miten ihmeessä joku voisi saada trauman nähdessään peniksen seisovan? Oikeasti. Mistä on kysymys? Onko todella niin, että jos ihminen näkee, kuulee ja tiedostaa seksin olemassaolon myönteisenä asiana, siitä on hänelle haittaa?

Voi tulla raskaaksi tahtomattaan, voi saada sukupuolitaudin. Siinä kait suurimmat syyt välttää seksiä, kieltää kokemattomia nuoria harrastamasta. Mutta kyse on vähän samasta asiasta kuin jos kiellettäisiin autolla ajo sen takia, että voi ajaa kolarin. Ihan varmasti joku aina ajaakin kolarin, jopa kuolee. Mutta pitääkö sen takia olla ajamatta? Voiko oppia ajamaan ajamatta?

Seksiä voitaisiin verrata vessassa käymiseen. Nämä toiminnot ovat luonnollisia ja tarpeellisia, mutta niitä ei julkisesti paljastella. Näiden ero on kuitenkin siinä, että vessassa käymisen oppii, kun antaa rullan paperia käteen, mutta seksin harjoittamista eivät toiset opi koko elämänsä aikana. Koska seksi on häpeällisen salaista.

Ihmiset ovat erilaisia.

29 kommenttia

Anonyymi

11.12.2012 13:07

Minulle seksi ei ole tarpeellista. Se ei kiinnosta. Miksi haaskaisiin aikaa "oppiakseni seksin harrastamista" kun voin käyttää aikaani johonkin sellaiseen, joka on minulle aidosti hyödyllistä ja tuottaa nautintoa.

Vain idiootti harrastaa seksiä siksi, että joku höyrypää Cityn blogissa ylistää seksiä, vaatii seisovia kyrpiä TV-ruutuihin ("Hei, sehän on luonnollista!") ja toitottaa että seksi on tarpeellista. Pitäisikö jokaisen suomalaisen nyt hävetä sitä, että hän ei osallistu seksin ylistämiseen ja yksityisasioidensa julkituomiseen?

Valitettavan monella ihmisellä on vielä tänäkin päivänä se harhaluulo, että seksi on samaa kuin läheisyys. Minun tuttavapiirissäni näin ei ole. Ne, joilla seksielämää on, myöntävät että läheisyydestä ja rakkaudesta on 99 prosenttia ei-seksuaalista ja vain 1 prosentti seksin harrastamista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 17:00

MrFantastinen ei tiedä tosimaailman asioista yhtään mitään. Monella ihmisellä on luonnostaan niin alhainen seksivietti, että heitä ei seksi kiinnosta. Tämän asian ymmärtäminen on toki vaikeaa kiimaiselle teinipojalle, joka elää omissa harhakuvitelmissaan ja tulkitsee "estyneeksi" jokaisen, joka edes uskaltaa vihjata siihen suuntaan, että seksi on tylsää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

11.12.2012 18:31

Nykyään kukaan ei enää myönnä olevansa mielisairas tai kompleksinen. Siksi on keksitty sana aseksuaali. Et seksi ei vaan kiinnosta. Mitään diagnoosia ei tietenkään tarvita. Oma tunne omasta virheettömyydestä riittää. Säälittävää. Olisitte pipipäät edes hiljaa rajoituksistanne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 20:19

Parempaa se kyrpä siinä televisio ruudulla tekee, kuin teloitus. Ei seksistä tarvitse kokoajan olla hölisemässä, mutta siitä pitää voida puhua, niinkuin mistä tahansa muustakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 20:22

seksihän on nykyään kaiken a ja o ja luultavasti on aina ollut,eikä muusta enää puhuta. Ei seksiä niin ei parisuhdetta ollenkaan,näinhän se menee. Minusta seksistä puhutaan vähän liikaakin tänäpäivänä. minua se vähän etoo, kun ei muuta ole muilla mielessä kuin tissit,perse,pillu ja muna! Ja ei en ole lapsi vaan yli 20. Minusta vaan menee seksissäkin se raja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 20:28

Anonyymi 13:07 ja anonyymi 17.00 puhuvat asiaa. Juuri tuollaisen miehen haluaisin(jos olet mies),joka osaa erottaa hellyyden ja seksin toisistaan,eikä ole riippuvainen seksistä. Kaikille ei seksi ole niin tärkeää! Seksinhimoiset teinit ja perverssit voi olla hiljaa kun kerta luulevat että kaikki ovat "estyneitä" joita ei seksi niin paljoa kiinnosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 22:00

Masalla taitaa olla katkeruutta pelissä. Kun on kolmekymppinen ja yhä sinkku, niin ottaa päähän kun kuulee että muilla ihmisillä on onnellinen parisuhde jossa rakkaus ja hellyys ovat pääasioita ja seksiä harrastetaan kerran-pari kuukaudessa mikäli huvittaa.

Masan oma maailmankuva varmasti romahtaisi jos hän tajuaisi, miten onnellisia ovat hänen halveksimansa "estyneet" ihmiset jotka kykenevät tekemään elämässä valintoja järjellä ja tunteella sen sijaan että olisivat oman seksinhimonsa ja katkeruutensa orjia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.12.2012 23:18

Seksi on tärkeää, mutta vain niin tärkeää kuin kukin itse haluaa. Siitä pitää saada puhua, muttaei tarvitse puhua julkisesti. Ei sen enempää kuin muistakaan asioista. Tämä juttu lienyt kirjoitettu ajatuksen poikaseksi niille, jotka ovat tottuneet ajattelemaan seksin olevan paha asia, mutta haluaisivat löytää siitä hyvää. Roihkaistakseen ihmisiä. Ja lisäksi estääkseen meitä vahingoittamasta jälkipolveamme tuomalla seksistä kielteisen kuvan. Pahaa seksissähän ei muuta olekaan kuin se, että sitä voi harrastaa väärien ihmisten kanssa. Ja seksielämän vapaus saattaa kovasti satuttaa puolisoa, mikäli sellainen löytyy. Jonkinlainen järki on seksissäkin oltava. Ehkä se paha, mikä ajatellaan seksiin liittyvän, ei johdukaan itse seksin pahuudesta vaan siitä, että seksiä voi helposti "väärinkäyttää" ja siksi se satuttaa, tuo pahaa.

Oletteko katsoneet elokuvan Kinsleystä? "Olin juuri pyytämässä vaimoasi kanssani sänkyyn. Onko se sinusta okei?" "Noh, hyvä on."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 02:51

Kaikista hauskinta asiassa on että seksiin kaikin tavoin kieteisesti suhtautuvat ihmiset ovat aina kaikilla sitä käsittelevillä palstoilla eniten äänessä. Eli tuntuu kuitenki kiinostusta löytyvän näitä lukea ja kommentoida. Ellei muuten niin ainakin siihen mitä muut eivät saisi tehdä tai sanoa. Tai sitten saattaa olla pieniä ongelmia sielä omassa elämässä kuitenkin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janne

12.12.2012 05:13

"onnellinen parisuhde jossa rakkaus ja hellyys ovat pääasioita ja seksiä harrastetaan kerran-pari kuukaudessa mikäli huvittaa."

wat

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 10:12

Seksi on joillekin tarpeellisempi asia kuin toisille. Jotkut eivät tunnu pärjäävän kuukautta ilman ja jotkut pärjäävät yli vuodenkin. Ja vieläpä ihan vapaaehtoisesti. Kuten minä. Tilaisuuksia olisi kyllä ollut, mutta en vain jaksanut, en jaksanut panostaa, ei kiinnostanut. Big deal.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 10:36

Rehellisesti: omassa ystäväpiirissäni seksistä puhutaan paljon, avoimesti ja sitä pidetään hyvinkin positiivisena asiana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 11:24

"Voi tulla raskaaksi tahtomattaan, voi saada sukupuolitaudin. Siinä kait suurimmat syyt välttää seksiä, kieltää kokemattomia nuoria harrastamasta. Mutta kyse on vähän samasta asiasta kuin jos kiellettäisiin autolla ajo sen takia, että voi ajaa kolarin. Ihan varmasti joku aina ajaakin kolarin, jopa kuolee. Mutta pitääkö sen takia olla ajamatta? Voiko oppia ajamaan ajamatta?"

Koska autolla ajaminen on ihana asia, niin pitäisikö niiden 14-vuotiaiden (tai vaikka jo 10-vuotiaiden) antaa ajella tuolla julkisilla teillä? Varmasti monen kymmenkesäisen pojan kaasujalkaa kutittaa ja tekee kovasti mieli rattia väännellä. Silti meillä vaaditaan autoiluun tietty ikä ja tiettyjen kokeiden läpäiseminen. Sikäli vertauksesi ontuu ja pahasti, mikäli halusit nimenomaan perustella, että kuka vaan voi aloittaa seksin milloin vain ja se on ihan ok. Lisäksi yleensä nuoria ja kokemattomia kuskeja kyllä pyritään neuvomaan ajamaan varovaisesti ja huolellisesti ja ehkä ainakin aluksi mielellään mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa, mikä mielestäni onkin ihan oikein.

Eli jos autoiluanalogiaasi seurattaisiin nyt ihan rehellisesti (eikä vääristellen, kuten yritit), niin seksin pitäisi olla kielletty kaikilta ei-täysi-ikäisiltä, jotka eivät ole läpäisseet vaadittavaa koetta. Ja lisäksi nuoria täysi-ikäisiä naimaluvan saaneita pitäisi ahkerasti neuvoa harrastamaan turvallista seksiä turvallisissa olosuhteissa. Ja eikös juuri näin suurin osa ihmisistä toimikin tällä hetkellä, ainakin jos omaa kirjoitustasi on uskominen?

Kumma into joillain toimittajilla koittaa glorifioida irtoseksiä ja jopa alaikäisten seksiä jokaisessa mediassa. Jos mediaa katsotaan, niin eihän meillä juuri muusta puhutakaan kuin seksistä. Ihan kyllästymiseen asti (ja näin sanoo siis vähintäänkin normaalin libidon omaava mies). Päteekö tähän se vanha sanonta: siitä puhe, mistä puute? Onko toimittajilla (ja wannabetoimittajilla) yleisesti ryhmänä kaikkein eniten seksuaalisia ongelmia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 14:28

Naurattaa nämä jotkut kommentit siitä kuinka seksi ei ole nautinnollista. Asia tietenkin voisi olla niin, että et ole tehnyt kaikkea oikein, jos et siitä ole nauttinut, muutkin nauttivat.

En nyt tarkoita tässä vain naisia, tunnen miehiäkin jotka eivät erityisesti nauti seksistä. Naisilla tietenkin on vaikeampi saada orgasmia kuin miehillä, mutta orgasmin ei pitäisi olla tavoite vain pikemminkin plussa. Seksistä voi nauttia monta tuntia ilman orgasmia. Kyllä urheilustakin voi nauttia vaikka ei tule hiki. Lähtökohtana itsellä on nauttia toisen kehosta ja tuottaa toiselle osapuolelle nautintoa ja itse kiihottua siitä kun näkee toisen nauttivan.

Jokaisen tietenkin pitää muistaa, että suurin vaikuttaja nautintoosi on sinä. Sillä ei ole mitään merkitystä kuinka hyvä toinen on väljyjen välissä, jos sinä mietit uusia tapetteja seinille tai jätitkö töissä kahvinkeittimen päälle. Millään muulla ei pitäisi olla mitään väliä, kun nautit kumppanisi kehosta.

Kaikilla on tietenkin eri asioita, jotka kiihottavat ja nämä asiat muuttuvat vuosien varrella, joka tekee seksistä vaikeampaa. Harvoin kumppani löytyy nimenomaan seksimieltymysten mukaan. Kuitenkin terveessä parisuhteessa pitää olla avoin myös sängyssä, mutta ei tietenkään pidä pakottaa itseään mihinkään joka tuntuu ikävältä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2012 20:01

Eipäs, vaan kylläpäs! Seksihän on valtavan mukava juttu!
Mitä sitä kiertelemään, että kun unohdetaan kokonaan pelot ja sopimattomuudet ja sopivan kumppanin etsiminen ja kaikki muu edellisen sukupolven myötähäpeä ja hössötys, niin ihmisten välinen sukupuolinen kanssakäyminenhän on valtavan ihanaa. :) Nam nam.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

12.12.2012 20:24

En mä taaskaan allekirjoittais noita sun laatikkomaisii ajatuksii, sori vaan. Seksi on ihan hauska ja hyvä asia, vaikken pidä sen(kään) jatkuvasta toitottamisesta yhtää. Mielummin laatua ku määrää.

Oikeesti piti kysymäni, et kirjotatteko te ton toisen runkkarin kanssa nää blogit käsi kädessä - tai sylikkäin, tai mikä nyt olis teist niinqu luonnollisin olotila - kun ne ilmaantuu joka kerta peräkkäin? Vai oottekste sama ihminen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.12.2012 01:13

"Mistä siis on kysymys? Maailman paras asia, joka virallisesti on pahin asia. Samassa kategoriassa huumeiden ja väkivallan kanssa. Miten tähän on päästy?"
Nyt vielä lähdeviite edes yhteen viralliseen tekstiin, jossa sanotaan, että seksi on pahin asia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.12.2012 11:05

"Kaikista hauskinta asiassa on että seksiin kaikin tavoin kieteisesti suhtautuvat ihmiset ovat aina kaikilla sitä käsittelevillä palstoilla eniten äänessä"

Minun suhtautumiseni seksiin on täysin välinpitämätöntä. Seksi on turhaa.

Mutta minulla on kielteinen suhtautuminen raiskaajiin , pedofiileihin, hyväksikäyttäjiin ja muihin kusipäihin jotka omassa seksihimossaan tuhoavat muiden ihmisten elämän.

Minulla on myös kielteinen suuntautuminen ihmisiin, jotka omassa kiimassaan vaativat lisää pornoa televisioon ja lisää seksiä mainoksiin. He eivät tajua, että yliseksuaalinen ilmapiiri vahingoittaa lapsia ja nuoria.

Jos joku haluaa nähdä seisovan kyrvän omassa TV-ruudussaan, voi käydä ostamassa pornoelokuvan. Niillä elokuvilla on K-18 luokitus ja luokitukselle on helvetin hyvät syyt. Aivan liian moni teinipoika ottaa pornoleffoissa nähdyt asiat todesta ja pitää pornotähtiä roolimalleinaan. Ja sitten ihmetellään, miksi 15-vuotias tyttöystävä ei olekaan samanlainen kullia imevä, persepanoista nauttiva nymfomaani kuin pornoelokuvissa nähnyt naiset.

Blogistin argumentti "seksi on luonnollista, sitä pitää näyttää enemmän" voidaan laajentaa koskemaan myös muita luonnollisia asioita kuten kuolemaan. Lapsille pitäisi opettaa, että kuolema on luonnollista. Ruvetaan siis näyttämään televisiossa iltapäivisin ohjelmia, joissa lihavat keski-ikäiset miehet kuolevat sydänkohtaukseen ja joissa tupakan orjat kuolevat keuhkosyöpään.

Tämä on juuri se ajattelumalli, jonka mukaan lapsille pitää pienestä lähtien opettaa KAIKKI elämän tosiasiat täydessä laajuudessan, vaikka lapsilla ei ole henkistä kapasiteettia asioiden ymmärtämiseen eikä käsittelemiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jukka Nissinen

13.12.2012 12:23

Päätavoitteeni on saada ihmiset ymmärtämään, että seksi on hyvä asia. Liian moni pitää sitä pahana. Syitä on yhtä paljon kuin ihmisiä. Tärkeintä olisi soveltaa hyvää tahtoa. Kommenteista päätellen moni ei halua lainkaan ajatella, mitä kirjoitin, vaan laittaa oman valmiin näkemyksensä. Tai sitten ei edes lue tekstiä kokonaan.

Yksi seksin perustotuuksista on se, että jokainen ihminen on omanlaisensa ja on oikeutettu sellainen olemaan. Onni syntyy kun toisilleen sopivat löytävät toisensa. On yhtä ok, että seksi ei lainkaan maistu kuin että se maistuu joka päivä.

Seksin saralla kehittyy joka päivä, tavalla tai toisella. Olennaista on olla avoin näkemyksille ja hyväntahtoinen. Oma tapa iloita seksistä löytyy ajan myötä.

Jos ei ole aktiivinen, ei myöskään saavuta mitään. Aktiivisuudessa saa edetä omaan tahtiin, pääasia on, että tekee jotain. Kehitys etenee portaalta toiselle. Tärkein sukupuolielin on aivot ja aivoja voi aina kehittää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

13.12.2012 22:42

Häh!? Toi sun viimeinen lause on jopa fiksu, pääsit yllättämään. Mut se lohkes sulta varmaan vahingossa, oot varmaan jostain lukenu ja tähän huomasit lainata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.12.2012 23:44

"Seksiä voitaisiin verrata vessassa käymiseen. Nämä toiminnot ovat luonnollisia ja tarpeellisia, mutta niitä ei julkisesti paljastella. Näiden ero on kuitenkin siinä, että vessassa käymisen oppii, kun antaa rullan paperia käteen, mutta seksin harjoittamista eivät toiset opi koko elämänsä aikana. "

Mitä sä hourit? Jos antaa 2-vuotiaalle lapselle rullan paperia käteen, lapsi EI OPI käymään vessassa itse. Lasta on opettettava vuosikausia. Ensin opetetaan potalle ja sen jälkeen vessanpöntölle.

Noh, kyllähän näitä naurettavia virheitä sattuu aina, kun yksinäinen sinkkumies rupee leikkimään "perheenisää" ja latelemaan omia käsityksiään siitä, miten lapsia pitäisi kasvattaa paskall käymisen ja seksin suhteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.12.2012 22:27

Komppaan Jukkaa. Mukavaa huomata että ei ole suoraan saatanasta pitää seksiä osana normaalia elämää - ilman että joka kerta siihen liittyy moralisointia, lokaan vetoa tai huorittelua. Thänx mate!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.12.2012 21:01

Sori, mutta on ristiriitaista väittää, että seksi on maailman luonnollisin asia ja sitten glorifioida sitä ja haukkua ne, jotka eivät pidä sitä maailman luonnollisimpana ja ihanimpana asiana. Kakkaaminen on paljon luonnollisempaa ja tarpeellisempaa. Ellet kakkaa niin huonosti käy aika pian. Syöminen on luonnollisempaa ja tarpeellisempaa. Ellet syö niin jne. Eikä näitä tarvitse glorifioida. Luonnolliset asiat vaan ovat. Jotenkin tuot mieleen kaikki ne nuoret sukupolvet, jotka luulevat löytäneensä seksin ja sen ihanuuden ensimmäisinä maailmassa ja kuvittelevat samalla, että vanhemmat / muut ihmiset eivät siitä mitään tiedä, kun eivät ääneen toitota. Sori. Jostain ne sinunkin vanhempasi ja isovanhempasi ja heidän vanhempansa jne. tulivat. Jos olisit lukenut historiaa tai kirjallisuuden klassikoita, tietäisit että ennen vanhaan on iloittu ja suhtauduttu näihin luonnollisiin asioihin myös estottomammin. Versailles'n linnassa hienot herrat ja rouvat kyykistyivät muiden seurassa paikalle tuotujen pottien päälle (krinoliinin alla se kävi oikein sievästi) ja ellei pottapalvelija ehtinyt paikalle tarpeeksi nopeasti, lastit jätettiin nurkkiin, niin että joka vuosi Versailles'n linna tyhjennettiin moneksi viikoksi siivoamisen ja tuulettamisen takia.

Kuten moni on jo sanonut, seksin kuvallinen tyrkyttäminen on mennyt yli äyräiden. On eri asia paheksua yletöntä seksillä mainostamista kuin seksiä. Ihmisillä on käsittääkseni oikeus harrastaa sitä nykyään varsin vapaasti, jos vain sopiva kumppani löytyy. Ei tarvitse pelätä edes raskauksia tai tauteja, jos pitää järjen päässä. Mutta ihmisillä pitää olla myös oikeus löytää seksuaalisuutensa omassa tahdissaan ja itse, ilman että pornoistunut mainonta ja kuvasto muokkaavat ne heidän puolestaan. Sellainen aiheuttaa vain lisää ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta, joka ei takuulla sovi yhteen seksistä nauttimisen kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.12.2012 14:47

kuka vitun Nissinen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.1.2013 00:31

Jos seksi on "maailman luonnollisin asia" niin sitten olisi miesten kyettävä hyväksymään myös se asia, että myös puutteessa eläminen on maailman luonnollisin asia.

Kun ihmislajin kehityshistoriaa ja geeniperimää tutkitaan, käy ilmi että miehet ovat aina eläneet puutteessa ja jääneet ilman kumppania. Miesten lisääntymisprosentti on ollut 30 ja naisten 70. Tämä tarkoittaa sitä, että miehistä vain 30 prosenttia on kyennyt jatkamaan sukuaan mutta naisista 70 prosenttia on jatkanut omaa sukuaan.

Tämä johtuu siitä, että naiset suosivat voimakkaita alfauroksia. Heikot miehet (70 prosenttia jokaisesta miesikäluokasta) eivät päässeet pukille, koska naisella on biologinen vaisto joka ohjaa parinvalintaa. Naiset tunsivat mielenkiintoa alfauroksiin, koska alfauroksilta sai lapsille vahvimmat geenit ja alfauros itsessään oli riittävän vahva suojellakseen omia naisiaan ja lapsiaan. Muut miehet (ne 70 jotka eivät alfaurosten luokkaan kuulu) kuolivat neitsyinä ja heidän geeninsä katosivat ihmiskunnan geenipoolista. Naisista hyvin harva kuoli neitsyinä: nekin 30 prosenttia naisista jotka eivät sukuaan jatkaneet, TAI raskaus alkoi mutta nainen kuoli synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Nykypäivän maailmassa naisia ei kuole synnytykseen pilvin pimein, mutta evoluutio jyllää edelleen täydellä voimalla. Huomattavan suuri osa miehistä elää puutteessa ja heillä on vaikeuksia löytää itselleen seksikumppani. Naisille taas löytyy aina seksiseuraa mikäli heitä panettaa. Naisen ei tarvitse muuta kuin mennä ravintolaan, niin johan on miehiä vonkaamassa. Yksi ainoa naisen jättämä ilmoitus seuranhakupalstalla tuottaa kymmeniä vastauksia seksinnälkäisiltä miehiltä. Moni mies on jopa valmis maksamaan naiselle seksistä.

Evoluutio on aina karsinut miehiä kovalla kädellä. Siinä ei auta valittaa, että "vaimo pihtaa". Vaimo pihtaa, koska se on hänellä geeneissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jukka Nissinen

16.1.2013 09:44

Anonyymi 00:31 kirjoittaja osaa samalla lailla objektiivisesti nähdä mitä maailmassa tapahtuu ja kuinka asiat ovat.

Kirjoituksesta huokuu kuitenkin negatiivisuus seksiä kohtaan. Pyritään etsimällä etsimään syitä olla harrastamatta seksiä (tyypillistä naisille). Tämä on asenne, jota vastaan blogeillani taistelen.

Toinen kielteinen asia kirjoituksessa on se, että se ei ota huomioon sitä, että virallisessa nyky-yhteiskunnassa ei toimita viidakon laeilla. On muitakin elämän osa-alueita, joilla on päätetty, että toimitaan ns. inhimillisesti. Me emme tapa vammaisia. Me annamme turvaa heikommille. Naisilla on äänioikeus, vaikka viidakossa näin ei ollut, vaan hauis puhui.

Elämä menee eteenpäin ja kehittyy. Myös seksuaalisuus kehittyy, tosin minun mielestäni aivan liian hitaasti. Kyllä nyt 2010-luvulla pitäisi jokaisen maailman kansalaisen ymmärtää, että homoseksuaalisuus on normaalia.

Olisi erittäin tärkeää, että naiset alkaisivat kaikki joukolla suhtautumaan seksiin myönteisesti. Se on mahdollista. Miestenkin pitää osata ottaa naisten olemus huomioon. Yhteistoiminnasta on kysymys.

Tämän tavoitteen saavuttamista edistäisi parhaiten avoimuus. Tunnustetaan tosiasiat ja toimitaan sen mukaan. Ja pyritään hyvään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2013 15:41

Yliseksuaalisuus mediassa on mennyt jo niin pitkälle, että se nostattaa vastareaktioita miestenkin keskuudessa. Nyt kun pornoistuminen tympii nuoria aikuisia (20-30 vuotiaita), hyvät seksihalut omaavia miehiä, niin voidaan vain todeta, että useimpien tyttöjen ja naisten sietokyky on tullut täyteen jo kauan sitten.

Mutta blogisti Nissinen näkee asian toisin. Jos nainen (joku muu kuin syntymästään lähtien täydellinen aseksuaali) suhtautuu nykypäivänä seksiin ja seksihypetykseen vähänkään nuivasti, niin naisessa täytyy olla jotakin vikaa. Naisella on asennevamma tai hän on muuten vaan huvikseen pihtari. Nainen "pyrkii etsimällä etsimään tekosyitä olla harrastamatta seksiä (tyypillistä naisille)."

On hämmästyttävää, että tuollainen sovinistinen ajatusmalli on vielä hengissä nykyään. Kyllä nyt 2010-luvulla pitäisi jokaisen ymmärtää, että naisen heikko seksivietti (tai negatiivinen asenne seksiä kohtaan) eivät ole asennevammoja eivätkä sairauksia vaan ihmisen geenien ja kasvuympäristön yhteisvaikutuksen tulosta.

Yhteiskunta kehittyy vauhdilla mutta ihmisen aivojen rakenne ei ole viimeisten 10 000 vuoden aikana muuttunut. Nainen on aina ollut (ja tulee vielä vuosituhansia olemaan) se parisuhteen osapuoli, jota rakkaus kiinnostaa enemmän kuin seksi. Jos hyvää suhdetta ei löydy, nainen valitsee sinkkuuden ja lapsettomuuden tai yksinhuoltajaäidiksi ryhtymisen. Evoluutiossa ovat kautta aikojen pärjänneet hyvin yksinhuoltajat ja seksihaluttomat naiset, heimoyhteisöjensä tuella. Mutta ne "monen miehen unelmat" (seksiä hinkuvat nymfomaaninaiset) eivät ole päässeet yleistymään koska nymfo pärjää evoluutiossa huonommin kuin "katkera, seksivastainen, tiukkapipoinen akka", joka pihtaa pipariaan ja naimisiin päästyäänkin asettaa lapset etusijalle. Evoluutio in action.

Nykyajan maailma on outo paikka. Joka tuutista pursuaa seksiä, vaikka useimpia naissukupuolen edustajia ei voisi koko hypetys vähempää kiinnostaa. Seksi mainoksissa, tv-ohjelmissa (mitä sairaampi seksirikos ja murha, sitä parempi poliisisarja), musiikkivideot joissa nainen seksiobjektina, nettiporno joka vyöryy pikkulasten silmille kotitietokoneelta, tyttöjen ja naisten ulkonäön arvostelu (onko kaunis, hyvät tissit ja perse), naisten haukkuminen huoraksi/pihtariksi (kaksoisstandardi: niin tai näin, aina väärin päin), naisten seksuaalinen häirintä kaupungilla/työpaikoilla/ravintoloissa, naisten fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen (tisseistä tai takapuolesta puristelut), seksirikollisuus (pedofiilit, raiskaajat). Seksiin liittyvien kielteisten asioiden lista on pitkä ja se on surullista luettavaa. Monet tytöt ja naiset oppivat pitämään seksiä negatiivisena ja hävettävänä asiana, koska heille se todella ON negatiivinen ja hävettävä asia. Kiitos häpeäntunteesta kuuluu niille lukemattomille pojille ja miehille, jotka pitävät oikeutenaan huoritella, kouria, hyväksikäyttää, raiskata ja muilla tavoin tuhota nuorten (ja aikuisten) naisten seksuaalista hyvinvointia. Nykypäivän muka-sivistyneessä Suomessa, missä raiskaajille määrätään ehdollisia tuomioita joita hovioikeus kiltisti alentaa.

Jos minä voisin nopeuttaa YHTÄ kehityskulkua tässä yhteiskunnassa, niin se olisi miesten moraalisen selkärangan kasvattaminen. Älkää kehottako tyttäriänne varomaan raiskatuksi joutumista, käskekää poikianne lopettamaan raiskaaminen. Vasta sitten, kun naiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi kaikkialla, säästyä huorittelulta, häirinnältä ja raiskauksilta, SILLOIN pääsemme tilanteeseen jossa naisten asenne seksiin voi todella vapautua. Siihen päivään on pitkä matka. Nykyään moni nainen jättää hiljaiset himonsa tyydyttämättä, koska se on helpointa ja turvallisinta. Jo pelkkä yliseksuaalisessa mediaympäristössä eläminen tuntuu monesta tytöstä ja naisesta ärsyttävältä, ahdistavalta tai oksettavalta. Siinä eivät auta hihhulit, jotka vaativat lisää seisovia kyrpiä tv-ruutuun (koska eihän se voi lasten henkistä kehitystä haitata) ja seuraavalla hengenvedolla moittivat naisia tekosyiden keksimisestä. Ei naisten tarvitse keksiä tekosyitä. Tämä on muka-sivistynyt yhteiskunta ja kenenkään ei tarvitse pitää toista ihmistä seksuaalisesti tyydytettynä, ei edes avioliitossa tai "inhimillisyyden" nimissä. Inhimillisyyden mitta on se, että kenenkään ei tarvitse lunastaa paikkaansa seksin avulla.

Kaikki miehet eivät suinkaan ole sovinisteja, huorittelijoita, perseestä puristelijoita, hyväksikäyttäjiä, pedofiilejä tai raiskaajia, mutta heitä on yhä aivan liikaa. Heidän käytöksensä ansiosta tytöt oppivat jo murrosikäisinä häpeämään omaa ruumistaan ja omaa seksuaalisuuttaan, sietämään huorittelua, varomaan raiskaajia, varomaan huoran mainetta (ei saa olla liian aktiivinen seksissä vaikka jotkut tytöt oikeasti haluaisivat), varomaan pihtarin mainetta (pitää suostua seksiin kumppania miellyttääkseen vaikka moni tyttö ei oikeasti haluaisi), jne. Mistä sen positiivisemman seksielämän oppii jos nykyinen miesten sanelema asenneilmasto on väärä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.2.2013 13:11

Anonyymi 17.1.2013 15:41 <<< Täydellistä, veit sanat suustani, vaikka itse en niitä olisi yhtä hienosti osannut muodostaa.

Tyttölö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jukka Nissinen

6.2.2013 16:03

Erittäin hyvä kirjoitus (15:41), koska se valottaa seksin ahdistamaa mieltä.

Toisaalta sekin kuvaa seksiä kielteisessä valossa. Outoa on se, että nämä kommentit ovat lähes poikkeuksetta sellaisilta ihmisiltä, joilla on kompleksinen suhtautuminen seksuaalisuuteen.

Minun tavoitteeni on se, että kaikilla muillakin ihmisillä olisi yhtä hyvät fiilikset seksistä kuin minulla itselläni on ollut yli 40 vuoden ajan. Mielestäni menestyksen salaisuus on oikea asenne, lähimmäisten huomioon ottaminen, läsnäolo, mutta myös tietty itsekkyys.

Hyvää seksiä ei ehkä olekaan tarkoitettu kaikille. Mutta suurella osalla ongelmia voitaisiin ratkaista oikealla asenteella. Ja vaikeiden asioiden esiin tuomisella. Sillä mitä ei näe, ei voi käsitellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi