Seksikaupan top 5

  • Mirja Wuokko

Tehdessäni Cityn dildo-juttua kävin kuikuilemassa seksikauppojen sivuja. Monilla on suosituimpien tuotteiden listat. Dildot eivät ole tällä hetkellä kaikkien kärjessä - ehkä uusia ei tarvitse ostaa niin tiuhaan. Vaikka Cityn pienessä suuressa dildo -kyselyssä löytyikin henkilöitä, jotka omistavat hienon kokoelman.

Dildoja ei käytetä vain yksikseen masturboimiseen, tai niin kuin Osmo Kontula kirjoitti katsauksessaan ”romanttisessa suhteessa itseen”. Ne ovat suosituimpia parisuhteessa ja käytetyimpiä biseksuaaleilla.

Tekopenisvalikoimista löytyy moottoroimattomia versioita sekä pattereilla tai verkkovirralla toimivia ladattavia malleja. Erotiikkatuote myy Ensidildoa, joka on vain 10 senttiä pitkä ja 2 leveä. Sekä myyjät että saajat raportoivat toistuvasti, miten miehet ostavat naiselleen paljon isompia kuin mitä naiset itse hankkivat. Luulevatko miehet naisen haluavan järeämpää vai pyrkivätkö he viestittämään rentoa suhtautumista omansa kokoon?

Erotiikkatuotteen myydyin artikkeli on kiihotusneste Spanish Fly (uskomattomat kommentit voivat piristää päivää: vain yksi tippa ja vaimoni oli aivan villinä koko yön), toisena liukuvoide ja vasta neljäntenä vibraattori. Huippukivan suosituin on edullinen pikkuvibra (huom. pieni). Seksitalon neljä myydyintä tuotetta ovat kaikki liukuvoiteita ja sen jälkeen ostetuimpia ovat erilaiset peniksensuurentimet. Lempilelu myy liukuvoidetta ja tekovaginaa.

Indianan yliopiston tutkimusten mukaan yli 70 prosenttia vastaajista kehuu liukasteiden parantavan nautintoa. Liukasteita käyttävät eniten kolmikymppiset pitkää sessiota suunnittelevat vakiparit. Ei mikään ihme, että niitä menee niin paljon myös Suomessa.

Ja eiväthän tekopenikset mikään uusi keksintö ole. Kirjaston vastauspalvelu iGS kertoo egyptiläisten käyttäneen dildoja jo 2 500 eaa. Aluksi vallitsivat kivi, terva, puu ym. jämäkät matskut. 1400-luvulla Kiinassa lakatusta puusta tehdyt dildot päällystettiin kankaalla. 1700-luvulla yritettiin kehitellä vibraattori-laitteita ja 1800-luvulla keksittiin höyrykäyttöinen hankala ja kallis vibraattori. Kuvitelkaa valtava pöhisevä laite, joka hönkii päällenne...

Sincityn mukaan nykyisin yli 65 prosenttia seksileluista tehdään Kaukoidässä, etupäässä Kiinassa. Materiaaleina silikoni on noussut suosioon 2000-luvulla, termoplastinen elastomeeri on myös turvallinen. Tuotteista kannattaa tarkistaa CE-merkki ja varoa halpistuotteiden ftalaatteja (syöpävaara). Liike suosittelee ”vallankumouksellista” hierontakäsinettä, jossa sormikkaan kaikkiin sormiin on lisätty vibra-ominaisuus. Onko kukaan kokeillut?

Osmo Kontula: Between Sexual Desire and Reality. The Evolution of Sex in Finland. Väestöliitto 2009.

3 kommenttia

Anonyymi

21.2.2011 15:23

Kiitos vinkeistä... Toimiskohan Spanish fly myös miehillä? Kukaan kokeillut?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.2.2011 17:43

Miehillä toimii aurinko.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

28.2.2011 21:05

Firman pikkujouluristeilyllä kuulin erään työkaverin (miehen) koittaneen Spanish Flyta, ja ukko oli kaikkien naisten kimpussa koko yön. Taitaa toimia..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi