Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on sikailua.

Sikailua  22

Väitin aiemmassa blogauksessani joidenkin naisten syyllistyvän romanttiseen höpsöyteen.

Miesten (vähemmistön) tyypillinen harhaluulo parisuhteessa on kuviteltu miehinen ylemmyys, jonkinlainen synnynnäinen sukupuoleen perustuva paremmuus. Sitä naisen kuuluu palvoa hyysäämällä miestä väärällä tavalla.

Parisuhteessa saa ja ehkä vähän pitääkin palvella toista. Ainakin välillä. Toisen hemmottelun ainoa terve lähtökohta on rakkaus ja oma halu tehdä kauniita tekoja.

Jotkut miehet kuvittelevat, että tyttöystävän/ vaimon kuuluu siivota heidän jälkensä, vaikka he heittelisivät likaisia sukkia olohuoneen matolle, kulkisivat hapankorpun kanssa pitkin kämppää ja virtsaisivat vessan lattialle.

Suomessa on alkanut pilottina tasa-arvohanke, jonka tarkoituksena on karsia tenavaikäisten vinoon kasvattaminen sukupuolen perusteella. Päiväkodin henkilökunnan toimintaa oli videoitu ja havaittu (tätien suureksi hämmästykseksi), että kaikkeen työhön pyydettiin avuksi pääsääntöisesti tyttöjä.

Hassusti puolivahingossa päiväkodeissa on päässyt syntymään käytäntö, jossa tytöt siivoavat myös poikien sotkut. Millä perusteella 4-vuotiaan tytön kuuluu huolehtia poikien jäljistä?

Kaikkein kummallisinta oli pilotin julkistamisesta seurannut nettikeskustelu. Jotkut aikuiset vetivät vihannekset nenäänsä ja väittivät, että lasten sukupuoli-identiteetti vaarantuu, jos tytöt saavat leikkiä muovitraktorilla ja pojat opetetaan siivoamaan omat sotkunsa.

Ilmeisesti nuoret naiset saivat tarhassa tarpeekseen tästä epäreilusta käytännöstä, sillä kadut näyttävät siltä, että kaikki haluavat sikailla tasa-arvoisesti.