• Mirja Wuokko

Silitysindeksi = rakkauden mittari

Nainen kiinnittää parisuhteessa huomiota jokaikiseen pikkuasiaan, mies on tyytyväinen, jos mitään isompaa haloota ei esiinny. Nainen vatvoo koko työpäivän, että murahtiko mies jotenkin tavallista tylymmin aamiaisella vai ei. Mieheltä jää huomaamatta imuroinnin unohtaminen tässä kuussa. Höpöhöpö. Kyllä mies älyää, jos nainen alkaa lintsata hommistaan. Kiireinen keski-ikäinen miesjohtajakin. Ja tekee suhteesta nopean johtopäätöksen: alamäessä ollaan, ehkä viimeisessä luisussa.

Pitikö siitä Audi-Kiesin silitysjutusta niin hirveästi hermostua? Hyvä että johtajamies puhuu suorat sanat. Sitäpaitsi äijä oli oikeilla jäljillä. Kiesin silitysindeksi on loistava idea. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan naiset hoitavat silitykset kotitalouksissa. Suurin osa sekä naisista että miehistä pitää vaatehuoltoa naisten työnä (jos satut olemaan pyykkäystä rakastava mies tai silitystä inhoava nainen, senkun hoidat asian omalla tavallasi, turha sotkea muita pariskuntia tähän).

Mistä kertoo, jos nainen yhtäkkiä lakkaa hoitamasta omat hommansa? Jättää miehen paidat silittämättä, ei pese toisen verkkareita. Rakastaako hän miestään enää? Mitä jos mies ei tänä vuonna vaihdakaan vaimon talvirenkaita? Miettiikö jo tunkille uutta tallia? Pienet rakkaudenosoitukset ja palvelukset toiselle kertovat välittämisestä. Hyvin toimivassa parisuhteessa ei lasketa. Jos epäilet ilmapiirin kotona viilentyneen, voit varmuuden vuoksi tehdä vuotuisen tilinpäätöksen suhteestasi: kotiaskareet taulukkoon ja vertailemaan silitysindeksin kehitystä. Kotityöt voi tsekata Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksesta (http://www.stat.fi/meta/luokitukset/toiminto/009-1999/3.html).

4 kommenttia

Anonyymi

29.10.2009 19:00

Täysin samaa mieltä. Mutta mitä siitä pitäisi päätellä, että meidän taloudessamme paljon paitoja silittää anoppi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.10.2009 11:53

Otsikosta ajattelin, että silityksellä tarkoitettiin paijausta. Siinä tapauksessa olisin samaa mieltä: kun pariskunta lakkaa paijailemasta toisiaan, mennään huonoon suuntaan. Silittäminen (vaatteiden) taas on ärsyttävä kotityö, jonka kukin hoitakoon niin kun haluaa. Minä en silitä puolisoni vaatteita eikä hän minun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

30.10.2009 12:18

Joo, olen samaa mieltä tuosta paijausindeksistä. Jos suhde on huonolla tolalla, ei välttämättä tee mieli helliä toista.

Ei naisen ole pakko silittää osoittaakseen rakkautta. Kotityöt jakautuvat parhaassa tapauksessa "luonnollisesti", kukin saa tehdä, mitä osaa/ jaksaa.

Mutta jos kotihommat ei koskaan kiinnosta miestä/ naista, mistä kertoo?
Voi aina palkata siivoojan, mutta onhan sitä paljon muutakin viilaamista kotona. Jos koti tuntuu ikävältä työsiirtolalta, ei ole kiva ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.10.2009 23:16

"Mutta jos kotihommat ei koskaan kiinnosta miestä/naista, mistä kertoo?"

Mielestäni ei mistään muusta kuin siitä, että kotihommat eivät kiinnosta. Mistä se sinun mielestäsi kertoo?

Minä ja puolisoni inhoamme kotitöitä. Se, etten tee kotitöitä, ei kerro suhteemme laadusta eikä siitä, kuinka paljon kumppanistani välitän. Koti tuntuu noin kerran kuussa päivän verran työsiirtolalta, mutta kyllä tämä suhde sen kestää. Olemme sotkuisessa kodissame erinomaisen onnellisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi