Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on taipumus.

BDSM on uusi normaali  3

Harrastatko sidontaa, fetissejä, sadomasokismia, kuritusta tai muuta ”kiellettyä” makuuhuoneessasi? Ei hätää, se on normaalia, väittää belgialaistutkimus.

Duffelin ja Antwerpenin yliopiston psykiatrian tutkijat selvittivät edustavalla otannalla belgialaisväestön taipumusta sadomasokistisiin fantasioihin ja käytökseen. Osallistujia oli 1 027.

Poikittaistutkimuksella selvitettiin sadomasokistisia intressejä ja kiinnostusta fetisseihin. BDSM-esimerkkejä oli kyselyssä 54 ja fetissejä 14. Osallistujilta kysyttiin myös identifioivatko he itsensä sadomasokismin harrastajiksi, missä tilanteissa BDSM:ää harrastetaan, missä iässä he tulivat tietoisiksi kiinnostuksestaan, ja kuinka avoimesti he uskalsivat osoittaa kiinnostustaan muille.

Erilaiset BDSM-fantasiat ja kokeilut seksielämässä ovat verrattain yleisiä belgialaisväestön keskuudessa. Noin 47 prosenttia vastaajista oli harrastanut ainakin kerran elämässään jotakin BDSM-aktiviteettia ja reilu viidennes haaveili siitä.

12,5 prosenttia harrasti jotakin BDSM-touhua säännöllisesti. Yli neljännes vastaajista ilmoitti olevansa kiinnostuneita aihepiiristä, ja lähes kahdeksan prosenttia mielsi itsensä BDSM:n harjoittajiksi.

BDSM-toiveet ja kiinnostus fetisseihin on selvästi yleisempää miesten kuin naisten parissa. Nuoret miehet ovat kaikista innostuneimpia. Vanhempien ikäryhmien (48-65v.) kohdalla kiinnostus oli selvästi laimeampaa.

Suurin osa aihepiiristä kiinnostuneista oli huomannut taipumuksensa alle 25-vuotiaana.

Tutkijoiden mukaan mediasta tuttu muoti-ilmiö on levinnyt laajalle kansan pariin, eikä BDSM-taipumuksia pidetä nuoremman väestön keskuudessa kovinkaan outona. Itse asiassa fantasiointi ja harrastuneisuus on niin yleistä, että psykiatrian tutkijat arvelevat sen kuuluvan normaaliin seksielämään, eikä sitä pitäisi suoralta kädeltä diagnosoida psykiatriseksi ongelmaksi.

http://www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(17)31318-8/fulltext


Zoofilia  8

Blogasin aiemmin perversioiden muuttumisesta. Osa aiemmin pervoina pitämistämme taipumuksista katsotaan nyt ihan normaaleiksi inhimillisiksi ominaisuuksiksi.

Paitsi eläimiinsekaantuminen.

Eläimiin sekaantujien jahtaaminen ja vainoaminen sai huippunsa 1700-luvun Ruotsissa ja Suomessa. Sitä pidettiin kuolemansyntinä, verrannollisena henkirikoksiin. Aiheesta väitöskirjan tehneen Teemu Keskisarjan mukaan nykyään eläimiinsekaantumista pidetään kuvottavan ja naurettavan välimaastoon sijoittuvana marginaaliyksilöiden sukupuolikäyttäytymisenä. Sen kriminalisointi päättyi 1970.

Kolmesataa vuotta sitten zoofilia oli rikos jumalaa, luontoa ja kruunua vastaan.

”Historiallisena aikana erilaiset sivilisaatiot ovat tuominneet teon suunnilleen yhtä yksimielisesti kuin homofilian tai sukurutsan. Suvaittua tai edes siedettyä alakulttuuria ei liene kristityssä maailmassa kehittynyt. Ylimuistoisen iljetyksen kriminalisoi kirjallisesti Vanha Testamentti. Mooseksen laki tuomitsee eläimeensekaantumisen kauhistuttavana ja kuolemalla rangaistavana tekona.”

Synti luontoa vastaan tarkoitti teologien mielestä eläimiinsekaantumista, homoseksuaalisuutta, masturbaatiota ja heteroseksuaalista kanssakäymistä luonnottomissa asennoissa.

Näistä kolme viimeistä silloista luonnonvastaisuutta ovat nyt ihan normikäytöstä.

Suomen eduskunnan viimetalviset kiistat homoavioliiton sallimisesta saavat uusia sävyjä. Joidenkin konservatiivien argumentit pohjautuvat valistuksen ajan arvoihin.

Kun ensi kesänä teet picnicin Suomenlinnaan, muista eläimiinsekaantujia. Toisin kuin Ruotsissa Suomessa heitä armahdettiin lieventävien asianhaarojen vuoksi todella usein. Rangaistuksena saattoi olla ruoskiminen, sakot tai jopa vuosia kestävä pakkotyö linnoituksilla.

Keihin noitavainot kohdistuvat nyt?

Teemu Keskisarja: ”Secoituxesta järjettömäin luondocappalden canssa”. Perversiot, oikeuselämä ja kansankulttuuri 1700-luvun Suomessa. Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan väikkäri marraskuu 2006.