Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tiukka.

Miehen tiukka katse  10

”Tiedätkö, miksi miellytät naisia?”

Jed mutisi vastaukseksi jotakin epäselvää.

”Sinä todellakin miellytät naisia”, Olga jatkoi, ”luulen että olet jossakin vaiheessa huomannutkin sen. Olet aika suloinen, mutta se ei johdu siitä, ulkonäkö on oikeastaan sivuseikka. Ei, kyse on jostakin muusta...”

”Kerro.”

”Se on yksinkertaista: se johtuu siitä, että sinulla on tiukka katse. Innoittunut katse. Ja sitä naiset erityisesti hakevat. Jos he voivat lukea miehen katseesta tarmoa ja innostusta, he pitävät häntä viehättävänä.”

Michel Houellebecqin kirjassa Maasto ja kartta, Olga, pitkäsäärinen kaunotar, valitsee pienen ja söpön, aluksi köyhän taiteilijan, Jedin, vaikka puoli Pariisia kuolaa hänen peräänsä.

Monet miehet valittavat naisten ihastuvan kovaäänisiin öykkäreihin. Olen eri mieltä. Vain pieni, erittäin pieni ryhmä naisia ihastuu mahtaileviin ääliöihin.

Sen sijaan Olga kiteyttää useimpia naisia ihastuttavan asian: innostuneen katseen. Intohimoiset ihmiset ovat ihan tutkimustenkin mukaan muiden mieleen.

Intohimoinen ihminen on energinen, usein positiivinen, ja asioille avoin. Innostus tarttuu muihinkin. Elämä on paljon hauskempaa innostuneessa kuin kyynisessä tai tylsistyneessä seurassa.

Valitettavasti Jed on lopulta innoissaan vain kartoista ja muista yksityiskohdista. Hän on erakko, joka ei ymmärrä löytäneensä todellisen rakkauden. Tai ei ymmärrä, ettei sellaiseen törmää välttämättä kovin montaa kertaa elämässään.

Miehen tiukan innostuneen katseen ei todellakaan tarvitse kohdistua naiseen. Nainen rakastuu intoon. Pidemmän päälle suhde ei välttämättä toimi, jos mies keskittyy täysin vain johonkin ihmissuhteen ulkopuoliseen kohteeseen, mutta se on toinen tarina.