Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vaimo.

Liian komea mies  3

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan komeiden miesten vaimot sairastuvat muita helpommin syömishäiriöön. Jatkuvan laihdutusneuroosin riski on suuri, jos nainen on miestään vähemmän viehättävän näköinen.

Tutkijoiden ennakkoarvion mukaan miehet eivät juurikaan saa paineita laihduttaa, vaikka heillä olisi suhteellisesti todella hyvännäköinen vaimo. Tämä hypoteesi sai vahvistusta tutkimuksesta.

Nuorten pariskuntien piti vastata erilaisiin kysymyksiin, kuten pidänkö siitä, että vatsani tuntuu tyhjältä, tai tunnenko syyllisyyttä syömisestä, tai kauhistunko, jos painoni nousee.

Tutkimuksen parit suostuivat lisäksi ulkopuolisen raadin ulkonäköarvioon. Joukko miehiä ja naisia eri etnisistä ryhmistä arvioi pariskunnan kasvokuvia. Toinen ryhmä antoi arvosanan vartalokuvista.

Komeiden miesten vähemmän kauniilla vaimoilla oli tavallista useammin häiriintynyt käsitys painostaan. He kuvittelivat, että heidän täytyy olla tosi hoikkia.

Kauniilla naisilla ei esiintynyt jatkuvaa tarvetta laihduttaa.

Tutkijoiden mukaan avioliitot ovat onnellisempia ja tasapainoisempia, jos vaimo on miestään paremman näköinen.

Vaatimattoman näköisten vaimojen komeat miehet saavat tutkijoilta kehotuksen kehua vaimon ihanuutta. Komean miehen tavallisen näköisenä vaimona ei ole ilmeisesti helppo olla.


Neron vaimo  35

Harva pääsee neron kanssa naimisiin. Onneksi, sanoo muusana väsynyt kumppani. Erityislahjakas ihminen voi olla rasittava puoliso.

Lahjakkaat ihmiset ovat jo lapsina usein virkeitä, huomionkipeitä, uteliaita ja vaihtelunhaluisia. Heillä on oma halu oppia asioita. Usein lahjakkaat jaksavat sinnikkäästi (jääräpäisesti) opetella jonkin erityistaidon. (Aikainen lukemaan oppiminen ei muuten välttämättä ole merkki erityislahjakkuudesta, vaan pikemminkin vanhempien kunnianhimosta, kertoo sveitsiläistutkimus.)

Lahjakkaan tyypillisiä persoonallisuudenpiirteitä ovat syvällisyys ja tarkkanäköisyys, halu ymmärtää, stimulanssin tarve, perfektionismi, huumorintaju, loogisuus, tunteellisuus, empaattisuus, herkkyys ja intensiivisyys. Useimmat ns. tavalliset ihmiset pitävät tällaista luonnetta vaativana. Rauhallista elämää rakastavalle kumppanin kiihkeys on suuri rasite.

Lahjakkailla on usein hyvin voimakas persoona ja lähes vimmainen käsitys siitä, miten asioiden tulisi olla tai miten niiden ei ainakaan tulisi mennä. Vahva identiteetti voi parisuhteen lisäksi hankaloittaa myös uraa. Suomalaisen tutkimuksen mukaan ulkoapäin ohjautuva saattaa löytää ammatin helpommin. Kumppanille ikuisen etsijän puolisona toimiminen voi tulla kalliiksi ja henkisesti turhauttavaksi.

Demokratiassa enemmistö päättää mikä on oikein ja normaalia ja erityislahjakkaat häiritsevät normaalin toteutumista. Lahjakkaat ovat vaativia lapsia, oppilaita, alaisia ja puolisoita. Ympäristöllä ei aina ole riittävästi viisautta neron tunnistamiseen, sietämiseen - ja toisen ylivertaisuuden kestämiseen.

Jos superlahjakas löytää oman roolinsa työelämässä, saa yhteisö hänestä paljon irti. Hän voi olla alansa huippu-mikä-vaan. Parisuhde tähden kanssa ei välttämättä ole huippuelämys. Kumppanin asemaksi voi jäädä äidin rooli: pesee, paijaa, ruokkii ja kannustaa.

Ja miksi seksistinen otsikko? Tunnistetut/ tunnustetut nerot ovat useimmiten miehiä. Neron naisen kanssa harva edes uskaltaa naimisiin.

Kaveri oppi puhumaan vajaa 3-vuotiaana, koulumenestys oli heikko:


Hullut helsinkiläiset  17

Luen joskus kotimaisia taloussivuja. Yksi niiden hauskimpia ominaisuuksia on kommentoijien miesvaltaisuus. Jotkut miehethän helposti eksyvät aiheesta – ja monet tuovat huumoria keskusteluun. Käkättelyn lomassa vakavoidun välillä.

Jokin aika sitten joku rekrytoijaleiristä paljasti joidenkin työnantajien karttavan pk-seudun työnhakijoita. Työhönheittäjän mielestä muualta Suomesta tulevat työntekijät ovat luotettavampia, sitoutuneempia ja järkevämpiä kuin esimerkiksi stadilaiset. Hiipivää närkästystä torjuen aloin pohtia asiaa. Voihan tämä olla totta. Voi olla, että maalta tullut keskittyy työhönsä paremmin kuin ikänsä täällä hengaillut.

Stadilais-maalais -flaidiksen joukosta pilkisti mielenkiintoinen lukijakommentti. Eräs mies väitti (saattoihan se olla provokin), että hänen ties monennenko polven helsinkiläissukunsa miespuoliset jäsenet olivat jo useamman sukupolven ajan noutaneet vaimonsa maakunnista, suurenmoisella menestyksellä.

Akateeminen vaimo landelta on miehen mukaan nöyrä, vaatimaton, älykäs ja työteliäs. Muualta tullut nainen hoitaa kokopäivätyön ohessa muitta mukinoitta lapset, kodin ja eläimet ja jaksaa vielä leipoa pullaa.

Helsinkiläisnaiset ovat miehen mukaan neuroottisia ja tyytymättömiä kaikkeen. Pääkaupungin neidot kyselevät alati: hei oonksmä onnellinen, mikä on vialla, miten miestä/ elämää pitäis muuttaa?

Mikä riemastuttava havainto! En voi täysin kiistää.

Toimisikohan sama miesten suhteen? Eli paljasjalkaiset helsinkiläisnaiset hakisivat jonkun rehdin metsätöihin ja traktorinkorjaukseen kykenevän körilään tuonnempaa? (Silloin joutuisi muuttamaan kaupungin laitamille, jotta ulkotoimintaan tottunut kunnon mies saisi harrastaa miesten töitä vähintäänkin autotallin kokoisessa tilassa.)

Helsinkiläiset eivät ole fyysisesti sairaampia kuin muutkaan suomalaiset, mutta elinajanodote on vuotta lyhyempi mm. runsaan alkoholin ja huumeiden kulutuksen, tapaturmien ja väkivallan lyhentäessä elämää. Helsinkiläisten hyvinvointi on jakautunut epätasaisesti. Keskimääräinen stadilainen on onnellinen ja terve, mutta Helsingissä on iso ryhmä huonosti voivia ihmisiä. Psykooseihin sairastuneita on enemmän kuin muualla maassa.
(Helsingin talousarvio 2011)


Vaimon velvollisuudet  15

Naimisiin meno tuo uusia tehtäviä naiselle. Tämä ei nyt liity seksiin. Jotkut ultratasa-arvoiset mimmit eivät ole huomaavinaan, mutta rouvan on tiedettävä muutama juttu.

Ihan sama oletko kiinnostunut verhoista, inhoatko niitä tms. Nyt ostat verhokankaita, ompelet verhoja, silität verhoja, peset verhoja, vaihdat joulu- ja kesäverhot ja puhut niistä muiden rouvien kanssa.

Aviovaimon on pantava pakkaseen ainakin mansikoita. Tämä on tärkeä velvoite, vaikka kaupasta saa hyviä teollisuuden pakkaamia marjoja. Superemäntä varaa jäähän viiden vuoden ruuat.

(Jo kaksi naisystävääni on pistänyt minut pariskuntatreffeillä hankalaan rakoon: minun pitäisi vakuuttaa heidän aviomiehensä toisen pakastearkun välttämättömyydestä. Apua. Ruokahan menee pakastimessa pilalle. Ihminen tarvitsee vain kunnon pakastelokeron. Jääpaloille ja jätskille.)

Vaimon työ on kirjoittaa kaikki yhteisten tuttujen, omien ja miesten sukulaisten joulu-, ystävänpäivä-, pääsiäis- ja syntymäpäiväkortit.

Avioitumisesta seuraa lahjojenostovelvoite. Vaimon on muistettava merkkipäivät, keksittävä, hankittava ja toimitettava lahjat. Vaimon tulee tietää, koska miehen serkun esikoinen on syntynyt tai paljonko puolison eno täyttää tänä vuonna.

Nainen on avioliiton pr-sihteeri. Hän sopii parin tapaamiset muiden ihmisten kanssa, selittää miksi mies on huonolla tuulella ja pyytää anteeksi, jos puoliso unohti auttaa isäänsä mökin syystöissä.

Yksikään velvoitteista ei ole miehen keksimä. Miehelle käy sälekaihtimet.
Hä, mitkä kortit?, ihmettelee mies.
Ei ne mitään tarvii.

Tee mitä haluat.

Tärkein velvoite vaimojen sisäpiiriin on tietysti äitiys.