Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on voittaja.

Kuka on pikadeittien voittaja?  6

Pikadeittitulokset ennustavat paremmin tulevaa parisuhdetta kuin useimmat tutkimukset. Erilaisissa kyselyissä ja tutkimuksissa ihmiset kertoilevat kyllä mieltymyksistään ja preferensseistään, mutta livedeiteillä ihmiset joutuvat oikeasti päättämään kiinnostaako toinen vai ei.

Pikadeitit ovat yllättävän tehokas tapa karsia ne ihmiset, joita ei halua enää tavata romanttisissa merkeissä. Deiteille osallistuvat etsivät parisuhdetta, ja toisen ulkonäön ja ominaisuuksien skannaaminen vie yllättävän vähän aikaa.

Aiemmin on selvinnyt, että esimerkiksi rentous ja itsevarmuus toimii pikadeiteillä hyvin. Tyyneys näkyy jopa valokuvissa, joten Tinderissäkin ihmiset valitsevat mieluiten ihmisiä, jotka eivät vaikuta estyneiltä ja ahdistuneilta.

Psykologian tutkijat Phil Janz, Christopher A. Pepping ja W. Kim Halford tutkivat vuonna 2015 ihmisten kykyä läsnäoloon pikadeiteillä. Mikä saa ihmisen ihastumaan ekoilla pikatreffeillä?

Sukupuoliero oli selvä. Miehet arvostavat eniten naisen ulkonäköä. Sillä onko nainen erityisen kiinnostuneen oloinen juuri hänestä, ei ole miehelle merkitystä. Kauniit naiset voivat antaa ajatustensa harhailla.

Naiset sen sijaan pitivät erityisen tärkeänä mieheltä saamaansa huomiota. Jos mies keskittää kaiken huomionsa naiseen ja vaikuttaa kiinnostuneelta, on nainen halukas tapaamaan miehen mahdollisesti uudestaan. Naiselle miehen huomio on jopa tärkeämpää kuin ehdokkaan komeus.

Tutkijat olivat hieman ihmeissään tuloksesta, sillä aiemmissa tutkimuksissa miehen ulkonäöllä on ollut suurempi merkitys naisille. Psykologit arvelevat miehen kyvyn läsnäoloon pohjautuvan rentouteen. He arvelevat myös, että läsnäoloon pystyvillä miehillä on muita paremmat kommunikaatiotaidot.

Jos naisilta kysyttäisiin, olisi vastaus selvä. Kaikki naiset tasaisesti huomioiva mies ei pidemmän päälle kiinnosta partnerina.

Jos mies kulkee naiselta toiselle ruinaamassa, miksi kukaan nainen haluaisi hänet? Miehen on haluttava juuri sinut.


Svensson kosii julkisesti  5

Färjestadin kotihallissa Karlstadin Löfbergs Lila Arenalla Suomi on saanut turpaansa heikommaltaan, Itävallalta. Päivän muut MM-rullalätkämatsit eivät tuo suuria yllätyksiä. Väliajoilla siirrytään harjoituskaukaloon katsomaan ykkösdivisioonan pelejä. Tai seurataan urheiluperheitä.

Eteeni saapuu edustava seurue. Nuori äiti ja hovi. Tumma pitkätukkainen siro nainen on verkkareiden sijaan tälläytynyt korkoihin, vihreään avonaiseen toppiin ja trendikkäisiin pikkulapsiin. Ehkä 3-vuotias tumma, pitkätukkainen tyttö on puettu rennon tyylikkäisiin pillifarkkuihin ja upouusiin tennareihin. Pikkuveljellä, noin 1,5 v, on vaalea kihara tukka ja villi luonne. Poika kiipeilee betoniportaissa yrittäen heittäytyä katsomosta ramppiin.

Kaunis äiti ei juokse lastensa perässä. Vanhempi rouva (anoppi?) ohjaa Osbourne-familyn äidin tyyliin (rento, nuorekas) kahta vantterampaa nuorta naista vahtimaan lapsia. Alamme seurata ensimmäistä näytöstä. Urheilijan vaimo kohtaa miehensä. Kuhertelua.

Penkille istuu komea vaalea ruotsalaismies. Atleettinen adonis on varmasti pelaaja. ”Pappa, pappa!”, huutaa käkkäräpää ja hyppää miehen syliin. Kohta alkaa Ruotsi-Slovenia.

Seuraavana päivänä halli täyttyy miltei puolilleen. Illan kohokohta Ruotsi-Suomi alkaa kahdeksalta. Familjen saapuu katsomoon. Nuorella äidillä on päällään hääpukua muistuttava tunika: luonnonvaalea, helmiä koristeena.

Ennen ottelua Ruotsin joukkueesta palkitaan pari pelaajaa. Pakki Andreas Svensson, 30, on pisimpään maajoukkueessa pelannut ja kaikkien aikojen pistekuningas Ruotsissa (Pappa!). Kukat ojentaa nuori tumma nainen (arvaat kuka).

Jääkiekostakin tuttu (Elitserien 2000-2001) sankari kiittää rullalätkäliittoa ja haluaa samalla kiittää tyttöystäväänsä Annaa tuesta.
- Olet seisonut rinnallani. Olen varmistunut siitä, että olet se oikea. Tuletko vaimokseni?

Parituhatta ruotsalaista alkaa taputtaa ja hurrata ihastuneena. Anna palaa eteemme katsomoon ja kyynelehtii koko matsin ajan. Wallin saa kovaa pelaavalta Suomelta tällin: nenä murtuu. Anna puristaa kukkakimppua ja vastaanottaa onnitteluja pelipiirien tärkeiltä naisilta.

Anna ja (jatkoajalla 9-8 pelaava) Suomi ovat voittaneet.

Mitä mieltä julkisesta kosinnasta?