Otetaan pullollinen Cristal-samppanjaa sekä rutkasti newyorkilaistunutta kankaapääläis-charmia. Hurautetaan cocktail-sheikkerissä, lisätään yksi täydellinen lähiörouva, pahan äitipuolen peili, kapteeni koukku ja kokoa 41 olevat leopardi-avokkaat.
Hyvät naiset ja herrat, Cristal Snow, Miss Drag Queen 2006.
"Ihanaa kun tulitte! Ottakaa tästä samppanjaa ja tästä tuhmia pikku munkkeja! Ihanat pikku reiät näissä on!"
Kontrasti on melkoinen. Cristal Snow on täydellisen omistautunut emäntä, vaikka näyttääkin enemmän Kapteeni Koukun kieroutuneelta sisarpuolelta kuin mestarimartalta.
"Sori tämä kaaos keittiössäni. Tiedän, että täällä näyttää siltä, että drag queen olisi viikon juhlaputken päätteeksi sytyttänyt kaasuhellalla Slim Vogueta ja räjähtänyt", Snow pahoittelee.
Totta. Lavuaarissa uiskentelee rintsikoita, leikkuulaudalla lojuu kourakaupalla eri värisiä pillereitä (ja tekokynsiä) ja hellalla Ken-nukke ratsastaa riettaasti banaanilla. Lampusta roikkuu koruja ja sukkanauhoja. Tässä keittiössä ei selvästikään laiteta ruokaa.
"No, onhan minulla on kaksi jääkaappia!" Cristal puolustautuu.
"Toisessa on viinaa ja toisessa blandiksia. Ja pakastin on pullollaan ravitsevia jääpaloja!"
Ruokakaapeista ei juuri kiinteää tavaraa löydy.
"No pilttejä on aina, niitä hedelmäisiä, kun niistä saa i-ha-nia drinksuja!"
Entäs ne drag queenin kokkaustaidot?
"Osaan valmistaa maksalaatikkoa. Teen sen ihan alusta asti. Rusinat on must. Vain homot nyppii ne pois", Snow toteaa.
"Mutta periaatteessa mä en syö ruokaa. Ihan niin kuin Todella upeeta -sarjan Patsy."
"Ei Nykissä kukaan syö. Paitsi Xanaxia", vuosia New Yorkissa asunut Cristal julistaa, vetää posket lommolle ja keskittyy näyttämään kauniilta.
"Hei voinko mä poseerata tässä hellalla? Tämmöisessä kyykkyviulu-asennossa?"
"Eihän vaan munat näy?"
"Hei apua, maksalaatikko tippuu!"
"Ojenna muru sitä kuoharia."
Cristal Snow’n kappaleita kuunneltava osoitteessa www.cristalsnow.com.
Hellapoliisi
Ratsia:
- Perunaa V
- Pippurimylly V
- Viinipullon ilmaaja X
- Teepallo X
- Munakuppi V
- Biojäte X
Resepti: Pirkko-mummon maksaloota
Riisipuuro:
- 1⁄2 l vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1⁄2 l maitoa suolaa
- 2 isoa sipulia
- 400 g jauhettua naudan maksaa
- 1 dl rusinoita
- 3 rkl siirappia
- suolaa
- meiramia
Keitä riisipuuroa n. 50 min. Jäähdytä. Liota rusinoita kylmässä vedessä puoli tuntia. Kuullota sipulit. Sekoita puuroon maksa ja muut ainekset. Mausta. Paista noin 220 asteessa noin 50 min.